Recept Kačení CONFIT z Francie do foroty (nesmírná pochoutka)

(Hodnoceno 4x) Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kačení CONFIT z Francie do foroty (nesmírná pochoutka)

Postup

Naskládat stehna do misky velké tak, aby se tam tak tak vešly. Posypat je solí a popepřit je. Zastrčit mezi ně polovinu bobkových listů, tymiánu a jalovčinek. Přikrýt a nechat v chladničce do druhého dne. Předehřát troubu na 180°C. Vyjmout stehna a položit je do pekáče v jedné vrstvě. Bylinky a tekutinu z mísy vyhodit. Nahoru rozložit sádlo a vše péct 1 hodinu. Snížit teplotu na 150°C a péct další 2 hodiny. Sem tam polévat výpekem. Maso musí být velice dobře upečené. Dobře vymýt patentní sklenice a nechat je osušit v horké troubě asi 5 min. Vložit do nich horká stehna a rozdělit tam zbytek bobkových listů, tymiánu a jalovčinek. Přelít sádlo přes síto do velkého kameninového, nebo jiného džbánu. Nalít sádlo do lahví tak, aby úplně pokrývalo stehna. Uzavřít sklenice a nechat je vystydnout. TIP: Kačení COMFIT vydrží po několik měsíců v chladné komoře, nebo chladničce. Vyjmout tolik stehen co se potřebuje a do sklenice vrátit sádlo, aby zbytek steden v něm byl ponořen. Stehna mohou být ohřátá v toubě do křupava. Podávají se s čočkou, fazolemi, nebo salátem. Také se však mohou použít při přípravě CASSOULET (recept je na Labužníku).

Recept je z kategorií: Kachna

Nahlásit recept

  • 11.02.04 vloženo
  • 24190x zobrazeno

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • 8 velkých kačeních stehen
  • 8 lžíc hrubé mořské soli
  • 12 bobkových listů
  • 8 snítek tymiánu
  • 16 jalovčinek trochu rozmělněných
  • 1.8 kg husího sádla na kusy nakájeného

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Miina 28.12.12 19:19

Vyrobila jsem včera - ani jsem kachnu nestihla vyfotit, muž by mě zabil, kdyby se měl ještě chvilku ovládat. Výsledek = skvost. Dnes ve stejném sádle připravuji krůtí stehna, 12 hodin při 90 stupních, se žampiony. Díky za tip.

Odkaz na uvaření

Bento 10.04.12 05:02

Robilo sa klasicky trochu inac pomaly a dlho na nizkej teplote, vysledok super.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

Shira313 04.03.12 18:18

Confitovanie je výborný postup na pomalé varenie a na získanie šťavnatých stehien, ktoré je možné skladovať v chladničke a použiť v prípade, keď máme chuť na niečo delikátne, ale nemáme chuť či čas pripravovať si to :o)
Robím to z minimálne 6 stehien, prídávam aj žalúdky, v rúre sa to robí skoro samé a mám tak vystarané na zopár kulinárskych posedení ;o)

Odkaz na uvaření

tuso 26.02.12 13:10

Confity si nosím z Francie v konzervách. Toto byl první pokus o vlastní výrobu a dopadlo to skvěle. Prostě paráda. A zbytek sádla jdu zkusit na kuřecí stehna.

Diskuse k receptu Kačení CONFIT z Francie do foroty (nesmírná pochoutka)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
tuso
99 příspěvků 06.05.12 09:06

@babi: pánev je sice hezká, ale chabá. Je z Ikey. Mám lepší- Skeppshult. Daleko líp drží teplo. A Konfity z Francie budu vozit dál, protože paradoxně koupené jsou levnější- je při tom velká spotřeba kachního sádla, které musím kupovat. Ale určitě to ještě zopáku. A z kuřecích stehen to bylo taky vynikající.

babi
6360 příspěvků 22.04.12 02:28

Bento, ty jednoduse mas stejne chute jako jsou u nas. Ano! Confit musi byt v zelezne zasobe :) Jak uz jsem psala, recept je od Paul Bocuse, ale vyzkousela jsem za sveho zivota dalsi klasicke francouzske recepty…Dekuji Ti mockrat za chut vzbuzujici krasnou fotku :palec:

babi
6360 příspěvků 21.04.12 20:23

Vsem obdivovatelum kaceniho Confit :potlesk: vitejte do klubu. Zajiste trochu pracnejsi a hlavne narocne na cas, avsak vesmes bez nutnosti u pripravy neustale stat…ale potom ta vyhoda mit takovou pochoutku poruce. Pripravuji zasto Cassoulet, ktery sam o sobe chvili potrva i kdyz confit je davno pripravene. Ale ono je 101 ruznych vyuziti Confit…

tuso, tak to je ta tvoje nova panev? Je moc pekna a ta stehna se na ni krasne vyjimaji. Moc pekna fotka, dekuji ti za ni! Ted uz nemusis vozit Confit z Francie :)

Shira, mluvis mne ze srdce…

Honziku, pripravuji dle receptu od chef-kuchare Paul Bocuse. Zajiste je vic jak jeden zpusob pripravy…mne se libi tento. Ten tvuj navrh konfitovat kralika se mi velice libi. Kralika kazdopadne muzu!

Mlsny_Honzik
17 příspěvků 05.03.12 21:13

U nás konfitujeme cca 6 hodin při max 120°C, jak stehna, tak prsa. Ty jsou pak skvělá a šťavnatá. Také konfitujeme králíka s česnekem, fenyklem, bylinkami a šalotkou.
No a před podáváním, vložím jednotlivé porce pod horní gril, stačí pár minut a má krásně křupavou kůrčičku a nestihnou se vysušit.

Shira313
117 příspěvků 04.03.12 18:18

Confitovanie je výborný postup na pomalé varenie a na získanie šťavnatých stehien, ktoré je možné skladovať v chladničke a použiť v prípade, keď máme chuť na niečo delikátne, ale nemáme chuť či čas pripravovať si to :o)
Robím to z minimálne 6 stehien, prídávam aj žalúdky, v rúre sa to robí skoro samé a mám tak vystarané na zopár kulinárskych posedení ;o)

tuso
99 příspěvků 26.02.12 13:10

Confity si nosím z Francie v konzervách. Toto byl první pokus o vlastní výrobu a dopadlo to skvěle. Prostě paráda. A zbytek sádla jdu zkusit na kuřecí stehna.

Bali
1254 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kačení CONFIT z Francie do foroty (nesmírná pochoutka).

trochu práce, ale pochutnáte si ;-)

ildig
51 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kačení CONFIT z Francie do foroty (nesmírná pochoutka).

náhodou jsem dnes koupila 4 kuřata (za cenu „no nekup to!“) a v diskusi tohle - no není to znamení? :-)) Stehna naložit, křídla k obědu ugrilovat, prsa do mrazáku, kostry tamtéž na polévku… apůl dne v prd…"-))

Bali
1254 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kačení CONFIT z Francie do foroty (nesmírná pochoutka).

určitě vyzkoušej, ale nepoužila bych prsa, jen stehna ;-)

jolana
5066 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kačení CONFIT z Francie do foroty (nesmírná pochoutka).

Ildig, urcite sa da, neboj..a je to lahodka..;)..este vytiahnem recept na daco podobne fajnove aby si si mohla pre dcerku vyberat a chystat…

ildig
51 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kačení CONFIT z Francie do foroty (nesmírná pochoutka).

Tak vyzkoušel to někdo s těmi kuřecími stehny? Udělám to pro dceru na kolej - kachny nejí, kuře ano…

Bali
1254 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kačení CONFIT z Francie do foroty (nesmírná pochoutka).

:-)))
to by chtělo domácí kachničku ;-)
Nevím čím krmí kachny u nás, ale ve Francii mají takové pěkné masité a sádelnaté. U nás je to samá kost a tak to ani nekupujem. Možná se u nás více naběhají, či co ;-)

jolana
5066 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kačení CONFIT z Francie do foroty (nesmírná pochoutka).

Bali, az bude zabijacka bude aj :,-(lo..teda dufam, ze zasa dostaneme trosku vysluzky ;-) )…tie nase kacenky totizto kupovane idu akosi s modou a su az prilis IN..moc :,-(ielka nemaju akoby boli po liposukcii.. o))…

Bali
1254 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kačení CONFIT z Francie do foroty (nesmírná pochoutka) Jolano

vyzkoušej i jiné sádlo a něco pustí i ta kachna ;-)
NÁŠ CONFIT NA KUK

jolana
5066 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kačení CONFIT z Francie do foroty (nesmírná pochoutka).

.. kaceny by boli ale sadlo bohuzial..:(…davno sa aj u nas takto bezne zavaralo, do velkych patentovych flias… lahodka…;)

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kačení CONFIT z Francie do foroty - Bali,

já taky s česnekovou bramborovou kaší, nebo s opraženýma bramborama a červeným zelím (tím francouzkým), ale někdy i s otoustovanou bagetou nasáklou sádlem ;o) to když není na nic čas…

Pa!

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kačení CONFIT z Francie do foroty - Ivo,

vyzkoušej, ale dávej pozor s kuřetem, je míň tučné a rychleji se udělá, ale to Tobě nemusím říkat ;o) Pak nám prosím poreferuj…já to vždycky jedla jenom z husy, nebo kačeny.., ale kuře je každopádně dostupnější!

Moc pěkné odpoledne Ti přeje,

Bali
1254 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kačení CONFIT z Francie do foroty (nesmírná pochoutka).

IVO, urcite to udelej!!! Je to lahoda. Je to moje nejoblibenejsi verze kachny!
Babi, nejradsi mame s cesnekovyma opecenyma bramburkama.
(ale i br. kase je k tomu dobra)
A vinko Gigondas k tomu take nebylo spatne.

manek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Kačení CONFIT z Francie do foroty (nesmírná pochoutka). Ivo,

já už to psal loni!!! :-DDD

Ale díky, taky tě zdravím! :-)

Ivo
1045 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kačení CONFIT - nazdar holky a Mánku

ze slovenska jsem si přivezl husí sádlo a v nedalekém obchůdku mají kuřecí stehna......že bych vyzkoušel tento KAČENÍ confit?......hihi

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kačení CONFIT z Francie do foroty - Bali,

s čím jste je jedli? Možná mi poradíš ještě nějaký jiný způsob, jak je podávat, nebo s nimi něco uvařit ;o)

Příjemný den doma v teploučku!

Bali
1254 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kačení CONFIT z Francie do foroty (nesmírná pochoutka).

toto bylo vcera a bude i dnes na obed. Doporucuji tuto lahudku do tohoto neprijemneho pocasi.

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kačení CONFIT - yvette a Bali...

čím víc o tom kuřeti uvažuji, tak si myslím, že dostane příjemnou chuť a vůni díky husímu sádlu. Jediné na co se musí nejspíš dávat pozor je, aby se kuřecí stehna moc nevysušila. Tak jdu shánět husí sádlo ;o)

Pa!

Bali
1254 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kačení CONFIT z Francie do foroty (nesmírná pochoutka).

Ahojte! Kamaradka ve Francii confituje nejen stehna, ale i prsa. Jsou ale trochu sussi! Preferuji stehynka!!!
Dejte vedet az vyzkousite confitovat neco jineho!!!!!

Yvette
704 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kačení CONFIT z Francie do foroty (nesmírná pochoutka).

Babi, ja to jednak vyzkousim s temi kurecimi stehny. Ono toho casu na vareni mi ubyva cim dal vic a zmrazene polotovary ci jist „out“ to neni pro nas, hlavne pro manzela. Jeho dostat na veceri do restaurace to neni jen tak. A tak mi nic jineho nezbyva nez varit doma, takze tento CONFIT urcite vyzkousim. Babi, ja vim, ze to nebude jako z kaceny, ale za vyzkouseni to stat bude a urcite dam vedet.
Mej se moc hezky a preji krasny podzim.

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: CONFIT - yvette...

děkuji Ti za zájem o recept a jestli jej vyzkoušíš s kuřecími stehny, dej vědět jak chutnalo. Avšak, tak jako Bali si myslím, že kachna je kachna ;o)

Pozdrav do USA,

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kačení CONFIT - Bali...

Ty si myslíš, že by se recept dal použít i pro kuřecí stehna? Možná že i ony načichnou tím husím sádlem a že se nevysuší. Nejspíš to stojí za vyzkoušení ;o)

Pěkný večer!

buraci
1136 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kačení CONFIT - babi

To jo, Francouzi (ale i Italove) proste umi. U nas jsou jednoznacnymi zahrivacimi favority tvoje cibulacka, daube a ribollita. V patek odpoledne vzdycky navarim a v nedeli vecer mame uzasnou veceri. Zdravim a preji pekny den.

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kačení CONFIT - buraci...

takovýchto receptů co přilnou k žebrům, člověk ve Francii najde víc. Když jeden přijde unavený a zmrzlý z přírody, má hlad a chuť na něco dobrého, ale tu nejmenší chuť si stoupnout ke sporáku. Ideální je jenom něco ohřát ;o) Recepty jako je Cassoulet, Beef Bourguignonne, Choucroute atd. jsou čím dál chutnější, čím se častěji ohřívají a jsou výborné.

Zdraví Tě,

Yvette
704 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kačení CONFIT z Francie do foroty (nesmírná pochoutka).

Bali, tak ja to vyzkousim s temi kurecimi stehny a jednou mozna to vyzkousim i s temi kachnimi. Ja verim, ze tento kaceni CONFIT se urcite nezada s jinym masem. Bali, problem je v nas, my moc kaceny nejime, vlastne vubec. Ale mozna jednou se to naucime.
Bali mej se moc hezky a diky.

Bali
1254 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kačení CONFIT z Francie do foroty (nesmírná pochoutka).

klidne to vyzkousej i ze stehen kurecich. Vzdyt tak se zavaruje i maso veprove. Ale myslim, ze kachna je kachna!

Yvette
704 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kačení CONFIT z Francie do foroty (nesmírná pochoutka).

Prosim, mam dotaz. Da se tato pochoutka udelat i z kurecich stehen? My kaceny totiz nejime a chtela bych to vyzkouset. Dekuji za kazdy nazor.

buraci
1136 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kačení CONFIT z Francie do foroty (nesmírná pochoutka) - babi

Samotna cerstva stehna se tu take daji koupit, mivaji je v oddeleni drubeze. Kdysi jsme si je kupovali, kdyz jsme jeste nezvladli snist celou kachnu. Pokud budou mit to :,-(lo, urcite confit udelam, takhle uchovana stehna se nam budou moc hodit, az se vratime promrzli z nejakeho podzimniho ci zimniho vikendu, to je u nas po takovych jidlech velka poptavka. Preji pekny vecer!

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kačení CONFIT z Francie - buraci...

Musím se přiznat, že jsem Confit v Česku ještě nepřipravovala. V Kanadě jsem si nakoupila kačeny tehdy, když jsem našla ty nejlevnější. Místo abych je pekla celé, tak jsem je naporcovala na stehna (Confit), prsa (Magret de canard a plno jiných výborných minutek) a zbytek jsem upekla. Křídla jsme snědli a z upečených kostí jsem uvařila vývar. Husí i kachní sádlo se dostalo koupit zvlášť. Jsem ráda, že se s Tebou dovídám rady kde co koupit ;-)

Zdraví Tě,

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kačení CONFIT z Francie - Bali...

když ne Ty, tak kdo jiný by o této pochoutce měl vědět ;-) Děkuji Ti za rady ostatním, stejně tak jako mankovi!

Příjemný večer!

buraci
1136 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kačení CONFIT z Francie do foroty (nesmírná pochoutka).

Ja do Makra nemuzu, ale stejne diky za tip, muze se to hodit nekomu jinemu. Mam ale pocit, ze jsem husi :,-(lo videla i v Intersparu. Pokud se k surovinam dostanu, dam vedet, jak to dopadlo. To pak budeme mit krasne :,-(elnaty podzim:-)

manek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Kačení CONFIT z Francie do foroty (nesmírná pochoutka). Burac

husí sádlo prodávají v Makru. Sice ho nemají pořád, ale bývá docela často. Je balené po půlkile v kelímku.

Bali
1254 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kačení CONFIT z Francie do foroty (nesmírná pochoutka).

My si tuto mnamku vozime z Francie uz hotovou v plechovkach. Sadlo si vzdy uchovame, je ho tam dost.
Muzik to jednou delal i doma, ale nepamatujem se jak to bylo s tim sadlem. Mozna, ze prave z plechovky.
Jen to, ze cerstva kachni stehna jsme si museli dovezt z Francie.
Mozna, ze v nejhorsim pripade by se dalo nahradit veprovym?!
Ale to nebude to prave orechove. :-(

buraci
1136 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kačení CONFIT z Francie do foroty (nesmírná pochoutka).

Bali, a kde vezmes tolik husiho sadla? U nas je kachna velmi oblibena, tak pocitam, ze i tohle by mohlo mit uspech:-)

Bali
1254 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kačení CONFIT z Francie do foroty (nesmírná pochoutka).

Babi, tuto mnaminu u nas jedla minuly tyden Esmeralda. Chtela recept a tady ho ma!!!!
Tak snad se ji to povede!
Je to moje velice oblibene jidlo!K tomu cesnekovo-petrzelkove brambory, lahvinka fajn vína a pak uz jen siesta u krbu! :-)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Kapustičky na slanině

Nejlepší recepty

Jahodový pohár Jahodový pohár
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz