Recept Kačení CONFIT z Francie do foroty (nesmírná pochoutka)

(Hodnoceno 4x) Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kačení CONFIT z Francie do foroty (nesmírná pochoutka)

Postup

Naskládat stehna do misky velké tak, aby se tam tak tak vešly. Posypat je solí a popepřit je. Zastrčit mezi ně polovinu bobkových listů, tymiánu a jalovčinek. Přikrýt a nechat v chladničce do druhého dne. Předehřát troubu na 180°C. Vyjmout stehna a položit je do pekáče v jedné vrstvě. Bylinky a tekutinu z mísy vyhodit. Nahoru rozložit sádlo a vše péct 1 hodinu. Snížit teplotu na 150°C a péct další 2 hodiny. Sem tam polévat výpekem. Maso musí být velice dobře upečené. Dobře vymýt patentní sklenice a nechat je osušit v horké troubě asi 5 min. Vložit do nich horká stehna a rozdělit tam zbytek bobkových listů, tymiánu a jalovčinek. Přelít sádlo přes síto do velkého kameninového, nebo jiného džbánu. Nalít sádlo do lahví tak, aby úplně pokrývalo stehna. Uzavřít sklenice a nechat je vystydnout. TIP: Kačení COMFIT vydrží po několik měsíců v chladné komoře, nebo chladničce. Vyjmout tolik stehen co se potřebuje a do sklenice vrátit sádlo, aby zbytek steden v něm byl ponořen. Stehna mohou být ohřátá v toubě do křupava. Podávají se s čočkou, fazolemi, nebo salátem. Také se však mohou použít při přípravě CASSOULET (recept je na Labužníku).

Recept je z kategorií: Kachna

Nahlásit recept

  • 11.02.04 vloženo
  • 24695x zobrazeno

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • 8 velkých kačeních stehen
  • 8 lžíc hrubé mořské soli
  • 12 bobkových listů
  • 8 snítek tymiánu
  • 16 jalovčinek trochu rozmělněných
  • 1.8 kg husího sádla na kusy nakájeného

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Miina 28.12.12 19:19

Vyrobila jsem včera - ani jsem kachnu nestihla vyfotit, muž by mě zabil, kdyby se měl ještě chvilku ovládat. Výsledek = skvost. Dnes ve stejném sádle připravuji krůtí stehna, 12 hodin při 90 stupních, se žampiony. Díky za tip.

Odkaz na uvaření

Bento 10.4.12 05:02

Robilo sa klasicky trochu inac pomaly a dlho na nizkej teplote, vysledok super.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

Shira313 4.3.12 18:18

Confitovanie je výborný postup na pomalé varenie a na získanie šťavnatých stehien, ktoré je možné skladovať v chladničke a použiť v prípade, keď máme chuť na niečo delikátne, ale nemáme chuť či čas pripravovať si to :o)
Robím to z minimálne 6 stehien, prídávam aj žalúdky, v rúre sa to robí skoro samé a mám tak vystarané na zopár kulinárskych posedení ;o)

Odkaz na uvaření

tuso 26.2.12 13:10

Confity si nosím z Francie v konzervách. Toto byl první pokus o vlastní výrobu a dopadlo to skvěle. Prostě paráda. A zbytek sádla jdu zkusit na kuřecí stehna.

Diskuse k receptu Kačení CONFIT z Francie do foroty (nesmírná pochoutka)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Kačení CONFIT z Francie do foroty (nesmírná pochoutka)

tuso
99 příspěvků 6.5.12 09:06

@babi: pánev je sice hezká, ale chabá. Je z Ikey. Mám lepší- Skeppshult. Daleko líp drží teplo. A Konfity z Francie budu vozit dál, protože paradoxně koupené jsou levnější- je při tom velká spotřeba kachního sádla, které musím kupovat. Ale určitě to ještě zopáku. A z kuřecích stehen to bylo taky vynikající.

babi
6360 příspěvků 22.4.12 02:28

Bento, ty jednoduse mas stejne chute jako jsou u nas. Ano! Confit musi byt v zelezne zasobe :) Jak uz jsem psala, recept je od Paul Bocuse, ale vyzkousela jsem za sveho zivota dalsi klasicke francouzske recepty…Dekuji Ti mockrat za chut vzbuzujici krasnou fotku :palec:

babi
6360 příspěvků 21.4.12 20:23

Vsem obdivovatelum kaceniho Confit :potlesk: vitejte do klubu. Zajiste trochu pracnejsi a hlavne narocne na cas, avsak vesmes bez nutnosti u pripravy neustale stat…ale potom ta vyhoda mit takovou pochoutku poruce. Pripravuji zasto Cassoulet, ktery sam o sobe chvili potrva i kdyz confit je davno pripravene. Ale ono je 101 ruznych vyuziti Confit…

tuso, tak to je ta tvoje nova panev? Je moc pekna a ta stehna se na ni krasne vyjimaji. Moc pekna fotka, dekuji ti za ni! Ted uz nemusis vozit Confit z Francie :)

Shira, mluvis mne ze srdce…

Honziku, pripravuji dle receptu od chef-kuchare Paul Bocuse. Zajiste je vic jak jeden zpusob pripravy…mne se libi tento. Ten tvuj navrh konfitovat kralika se mi velice libi. Kralika kazdopadne muzu!

Mlsny_Honzik
17 příspěvků 5.3.12 21:13

U nás konfitujeme cca 6 hodin při max 120°C, jak stehna, tak prsa. Ty jsou pak skvělá a šťavnatá. Také konfitujeme králíka s česnekem, fenyklem, bylinkami a šalotkou.
No a před podáváním, vložím jednotlivé porce pod horní gril, stačí pár minut a má krásně křupavou kůrčičku a nestihnou se vysušit.

Shira313
117 příspěvků 4.3.12 18:18

Confitovanie je výborný postup na pomalé varenie a na získanie šťavnatých stehien, ktoré je možné skladovať v chladničke a použiť v prípade, keď máme chuť na niečo delikátne, ale nemáme chuť či čas pripravovať si to :o)
Robím to z minimálne 6 stehien, prídávam aj žalúdky, v rúre sa to robí skoro samé a mám tak vystarané na zopár kulinárskych posedení ;o)

tuso
99 příspěvků 26.2.12 13:10

Confity si nosím z Francie v konzervách. Toto byl první pokus o vlastní výrobu a dopadlo to skvěle. Prostě paráda. A zbytek sádla jdu zkusit na kuřecí stehna.

Bali
1254 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kačení CONFIT z Francie do foroty (nesmírná pochoutka).

trochu práce, ale pochutnáte si ;-)

ildig
51 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kačení CONFIT z Francie do foroty (nesmírná pochoutka).

náhodou jsem dnes koupila 4 kuřata (za cenu „no nekup to!“) a v diskusi tohle - no není to znamení? :-)) Stehna naložit, křídla k obědu ugrilovat, prsa do mrazáku, kostry tamtéž na polévku… apůl dne v prd…"-))

Bali
1254 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kačení CONFIT z Francie do foroty (nesmírná pochoutka).

určitě vyzkoušej, ale nepoužila bych prsa, jen stehna ;-)

jolana
5068 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kačení CONFIT z Francie do foroty (nesmírná pochoutka).

Ildig, urcite sa da, neboj..a je to lahodka..;)..este vytiahnem recept na daco podobne fajnove aby si si mohla pre dcerku vyberat a chystat…

ildig
51 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kačení CONFIT z Francie do foroty (nesmírná pochoutka).

Tak vyzkoušel to někdo s těmi kuřecími stehny? Udělám to pro dceru na kolej - kachny nejí, kuře ano…

Bali
1254 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kačení CONFIT z Francie do foroty (nesmírná pochoutka).

:-)))
to by chtělo domácí kachničku ;-)
Nevím čím krmí kachny u nás, ale ve Francii mají takové pěkné masité a sádelnaté. U nás je to samá kost a tak to ani nekupujem. Možná se u nás více naběhají, či co ;-)

jolana
5068 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kačení CONFIT z Francie do foroty (nesmírná pochoutka).

Bali, az bude zabijacka bude aj :,-(lo..teda dufam, ze zasa dostaneme trosku vysluzky ;-) )…tie nase kacenky totizto kupovane idu akosi s modou a su az prilis IN..moc :,-(ielka nemaju akoby boli po liposukcii.. o))…

Bali
1254 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kačení CONFIT z Francie do foroty (nesmírná pochoutka) Jolano

vyzkoušej i jiné sádlo a něco pustí i ta kachna ;-)
NÁŠ CONFIT NA KUK

jolana
5068 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kačení CONFIT z Francie do foroty (nesmírná pochoutka).

.. kaceny by boli ale sadlo bohuzial..:(…davno sa aj u nas takto bezne zavaralo, do velkych patentovych flias… lahodka…;)

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kačení CONFIT z Francie do foroty - Bali,

já taky s česnekovou bramborovou kaší, nebo s opraženýma bramborama a červeným zelím (tím francouzkým), ale někdy i s otoustovanou bagetou nasáklou sádlem ;o) to když není na nic čas…

Pa!

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kačení CONFIT z Francie do foroty - Ivo,

vyzkoušej, ale dávej pozor s kuřetem, je míň tučné a rychleji se udělá, ale to Tobě nemusím říkat ;o) Pak nám prosím poreferuj…já to vždycky jedla jenom z husy, nebo kačeny.., ale kuře je každopádně dostupnější!

Moc pěkné odpoledne Ti přeje,

Bali
1254 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kačení CONFIT z Francie do foroty (nesmírná pochoutka).

IVO, urcite to udelej!!! Je to lahoda. Je to moje nejoblibenejsi verze kachny!
Babi, nejradsi mame s cesnekovyma opecenyma bramburkama.
(ale i br. kase je k tomu dobra)
A vinko Gigondas k tomu take nebylo spatne.

manek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Kačení CONFIT z Francie do foroty (nesmírná pochoutka). Ivo,

já už to psal loni!!! :-DDD

Ale díky, taky tě zdravím! :-)

Ivo
1045 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kačení CONFIT - nazdar holky a Mánku

ze slovenska jsem si přivezl husí sádlo a v nedalekém obchůdku mají kuřecí stehna......že bych vyzkoušel tento KAČENÍ confit?......hihi

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kačení CONFIT z Francie do foroty - Bali,

s čím jste je jedli? Možná mi poradíš ještě nějaký jiný způsob, jak je podávat, nebo s nimi něco uvařit ;o)

Příjemný den doma v teploučku!

Bali
1254 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kačení CONFIT z Francie do foroty (nesmírná pochoutka).

toto bylo vcera a bude i dnes na obed. Doporucuji tuto lahudku do tohoto neprijemneho pocasi.

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kačení CONFIT - yvette a Bali...

čím víc o tom kuřeti uvažuji, tak si myslím, že dostane příjemnou chuť a vůni díky husímu sádlu. Jediné na co se musí nejspíš dávat pozor je, aby se kuřecí stehna moc nevysušila. Tak jdu shánět husí sádlo ;o)

Pa!

Bali
1254 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kačení CONFIT z Francie do foroty (nesmírná pochoutka).

Ahojte! Kamaradka ve Francii confituje nejen stehna, ale i prsa. Jsou ale trochu sussi! Preferuji stehynka!!!
Dejte vedet az vyzkousite confitovat neco jineho!!!!!

Yvette
704 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kačení CONFIT z Francie do foroty (nesmírná pochoutka).

Babi, ja to jednak vyzkousim s temi kurecimi stehny. Ono toho casu na vareni mi ubyva cim dal vic a zmrazene polotovary ci jist „out“ to neni pro nas, hlavne pro manzela. Jeho dostat na veceri do restaurace to neni jen tak. A tak mi nic jineho nezbyva nez varit doma, takze tento CONFIT urcite vyzkousim. Babi, ja vim, ze to nebude jako z kaceny, ale za vyzkouseni to stat bude a urcite dam vedet.
Mej se moc hezky a preji krasny podzim.

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: CONFIT - yvette...

děkuji Ti za zájem o recept a jestli jej vyzkoušíš s kuřecími stehny, dej vědět jak chutnalo. Avšak, tak jako Bali si myslím, že kachna je kachna ;o)

Pozdrav do USA,

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kačení CONFIT - Bali...

Ty si myslíš, že by se recept dal použít i pro kuřecí stehna? Možná že i ony načichnou tím husím sádlem a že se nevysuší. Nejspíš to stojí za vyzkoušení ;o)

Pěkný večer!

buraci
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kačení CONFIT - babi

To jo, Francouzi (ale i Italove) proste umi. U nas jsou jednoznacnymi zahrivacimi favority tvoje cibulacka, daube a ribollita. V patek odpoledne vzdycky navarim a v nedeli vecer mame uzasnou veceri. Zdravim a preji pekny den.

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kačení CONFIT - buraci...

takovýchto receptů co přilnou k žebrům, člověk ve Francii najde víc. Když jeden přijde unavený a zmrzlý z přírody, má hlad a chuť na něco dobrého, ale tu nejmenší chuť si stoupnout ke sporáku. Ideální je jenom něco ohřát ;o) Recepty jako je Cassoulet, Beef Bourguignonne, Choucroute atd. jsou čím dál chutnější, čím se častěji ohřívají a jsou výborné.

Zdraví Tě,

Yvette
704 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kačení CONFIT z Francie do foroty (nesmírná pochoutka).

Bali, tak ja to vyzkousim s temi kurecimi stehny a jednou mozna to vyzkousim i s temi kachnimi. Ja verim, ze tento kaceni CONFIT se urcite nezada s jinym masem. Bali, problem je v nas, my moc kaceny nejime, vlastne vubec. Ale mozna jednou se to naucime.
Bali mej se moc hezky a diky.

Bali
1254 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kačení CONFIT z Francie do foroty (nesmírná pochoutka).

klidne to vyzkousej i ze stehen kurecich. Vzdyt tak se zavaruje i maso veprove. Ale myslim, ze kachna je kachna!

Yvette
704 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kačení CONFIT z Francie do foroty (nesmírná pochoutka).

Prosim, mam dotaz. Da se tato pochoutka udelat i z kurecich stehen? My kaceny totiz nejime a chtela bych to vyzkouset. Dekuji za kazdy nazor.

buraci
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kačení CONFIT z Francie do foroty (nesmírná pochoutka) - babi

Samotna cerstva stehna se tu take daji koupit, mivaji je v oddeleni drubeze. Kdysi jsme si je kupovali, kdyz jsme jeste nezvladli snist celou kachnu. Pokud budou mit to :,-(lo, urcite confit udelam, takhle uchovana stehna se nam budou moc hodit, az se vratime promrzli z nejakeho podzimniho ci zimniho vikendu, to je u nas po takovych jidlech velka poptavka. Preji pekny vecer!

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kačení CONFIT z Francie - buraci...

Musím se přiznat, že jsem Confit v Česku ještě nepřipravovala. V Kanadě jsem si nakoupila kačeny tehdy, když jsem našla ty nejlevnější. Místo abych je pekla celé, tak jsem je naporcovala na stehna (Confit), prsa (Magret de canard a plno jiných výborných minutek) a zbytek jsem upekla. Křídla jsme snědli a z upečených kostí jsem uvařila vývar. Husí i kachní sádlo se dostalo koupit zvlášť. Jsem ráda, že se s Tebou dovídám rady kde co koupit ;-)

Zdraví Tě,

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kačení CONFIT z Francie - Bali...

když ne Ty, tak kdo jiný by o této pochoutce měl vědět ;-) Děkuji Ti za rady ostatním, stejně tak jako mankovi!

Příjemný večer!

buraci
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kačení CONFIT z Francie do foroty (nesmírná pochoutka).

Ja do Makra nemuzu, ale stejne diky za tip, muze se to hodit nekomu jinemu. Mam ale pocit, ze jsem husi :,-(lo videla i v Intersparu. Pokud se k surovinam dostanu, dam vedet, jak to dopadlo. To pak budeme mit krasne :,-(elnaty podzim:-)

manek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Kačení CONFIT z Francie do foroty (nesmírná pochoutka). Burac

husí sádlo prodávají v Makru. Sice ho nemají pořád, ale bývá docela často. Je balené po půlkile v kelímku.

Bali
1254 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kačení CONFIT z Francie do foroty (nesmírná pochoutka).

My si tuto mnamku vozime z Francie uz hotovou v plechovkach. Sadlo si vzdy uchovame, je ho tam dost.
Muzik to jednou delal i doma, ale nepamatujem se jak to bylo s tim sadlem. Mozna, ze prave z plechovky.
Jen to, ze cerstva kachni stehna jsme si museli dovezt z Francie.
Mozna, ze v nejhorsim pripade by se dalo nahradit veprovym?!
Ale to nebude to prave orechove. :-(

buraci
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kačení CONFIT z Francie do foroty (nesmírná pochoutka).

Bali, a kde vezmes tolik husiho sadla? U nas je kachna velmi oblibena, tak pocitam, ze i tohle by mohlo mit uspech:-)

Bali
1254 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kačení CONFIT z Francie do foroty (nesmírná pochoutka).

Babi, tuto mnaminu u nas jedla minuly tyden Esmeralda. Chtela recept a tady ho ma!!!!
Tak snad se ji to povede!
Je to moje velice oblibene jidlo!K tomu cesnekovo-petrzelkove brambory, lahvinka fajn vína a pak uz jen siesta u krbu! :-)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Vánoční likér

Nejlepší recepty

Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Tatranské kuře Tatranské kuře
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz