Recept Kačení CONFIT z Francie do foroty (nesmírná pochoutka)
babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Naskládat stehna do misky velké tak, aby se tam tak tak vešly. Posypat je solí a popepřit je. Zastrčit mezi ně polovinu bobkových listů, tymiánu a jalovčinek. Přikrýt a nechat v chladničce do druhého dne. Předehřát troubu na 180°C. Vyjmout stehna a položit je do pekáče v jedné vrstvě. Bylinky a tekutinu z mísy vyhodit. Nahoru rozložit sádlo a vše péct 1 hodinu. Snížit teplotu na 150°C a péct další 2 hodiny. Sem tam polévat výpekem. Maso musí být velice dobře upečené. Dobře vymýt patentní sklenice a nechat je osušit v horké troubě asi 5 min. Vložit do nich horká stehna a rozdělit tam zbytek bobkových listů, tymiánu a jalovčinek. Přelít sádlo přes síto do velkého kameninového, nebo jiného džbánu. Nalít sádlo do lahví tak, aby úplně pokrývalo stehna. Uzavřít sklenice a nechat je vystydnout. TIP: Kačení COMFIT vydrží po několik měsíců v chladné komoře, nebo chladničce. Vyjmout tolik stehen co se potřebuje a do sklenice vrátit sádlo, aby zbytek steden v něm byl ponořen. Stehna mohou být ohřátá v toubě do křupava. Podávají se s čočkou, fazolemi, nebo salátem. Také se však mohou použít při přípravě CASSOULET (recept je na Labužníku).
Recept je z kategorií: Kachna
- 11.02.04 vloženo
- 27065x zobrazeno
Počet porcí
- 8 porcí
Ingredience
- 8 velkých kačeních stehen
- 8 lžíc hrubé mořské soli
- 12 bobkových listů
- 8 snítek tymiánu
- 16 jalovčinek trochu rozmělněných
- 1.8 kg husího sádla na kusy nakájeného
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku28.12.12 19:19
Vyrobila jsem včera - ani jsem kachnu nestihla vyfotit, muž by mě zabil, kdyby se měl ještě chvilku ovládat. Výsledek = skvost. Dnes ve stejném sádle připravuji krůtí stehna, 12 hodin při 90 stupních, se žampiony. Díky za tip.
Líbí se mi10.4.12 05:02
Robilo sa klasicky trochu inac pomaly a dlho na nizkej teplote, vysledok super.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 4 labužníkům4.3.12 18:18
Confitovanie je výborný postup na pomalé varenie a na získanie
šťavnatých stehien, ktoré je možné skladovať v chladničke a použiť
v prípade, keď máme chuť na niečo delikátne, ale nemáme chuť či čas
pripravovať si to )
Robím to z minimálne 6 stehien, prídávam aj žalúdky, v rúre sa to
robí skoro samé a mám tak vystarané na zopár kulinárskych
posedení ;o)
26.2.12 13:10
Confity si nosím z Francie v konzervách. Toto byl první pokus o vlastní výrobu a dopadlo to skvěle. Prostě paráda. A zbytek sádla jdu zkusit na kuřecí stehna.
Líbí se miDiskuse k receptu Kačení CONFIT z Francie do foroty (nesmírná pochoutka)
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Kačení CONFIT z Francie do foroty (nesmírná pochoutka)
99 příspěvků 6.5.12 09:06
@babi: pánev je sice hezká, ale chabá. Je z Ikey. Mám lepší- Skeppshult. Daleko líp drží teplo. A Konfity z Francie budu vozit dál, protože paradoxně koupené jsou levnější- je při tom velká spotřeba kachního sádla, které musím kupovat. Ale určitě to ještě zopáku. A z kuřecích stehen to bylo taky vynikající.
Bento, ty jednoduse mas stejne chute jako jsou u nas. Ano! Confit musi byt v zelezne zasobe
Jak uz jsem psala, recept je od Paul Bocuse, ale
vyzkousela jsem za sveho zivota dalsi klasicke francouzske recepty…Dekuji Ti
mockrat za chut vzbuzujici krasnou fotku 
Vsem obdivovatelum kaceniho Confit
vitejte do klubu. Zajiste trochu pracnejsi a
hlavne narocne na cas, avsak vesmes bez nutnosti u pripravy neustale stat…ale
potom ta vyhoda mit takovou pochoutku poruce. Pripravuji zasto Cassoulet, ktery
sam o sobe chvili potrva i kdyz confit je davno pripravene. Ale ono je
101 ruznych vyuziti Confit…
tuso, tak to je ta tvoje nova panev? Je moc pekna a ta stehna se na ni krasne vyjimaji. Moc pekna fotka, dekuji ti za ni! Ted uz nemusis vozit Confit z Francie
Shira, mluvis mne ze srdce…
Honziku, pripravuji dle receptu od chef-kuchare Paul Bocuse. Zajiste je vic jak jeden zpusob pripravy…mne se libi tento. Ten tvuj navrh konfitovat kralika se mi velice libi. Kralika kazdopadne muzu!
U nás konfitujeme cca 6 hodin při max 120°C, jak stehna, tak prsa. Ty jsou pak skvělá a šťavnatá. Také konfitujeme králíka s česnekem, fenyklem, bylinkami a šalotkou.
No a před podáváním, vložím jednotlivé porce pod horní gril, stačí pár minut a má krásně křupavou kůrčičku a nestihnou se vysušit.
117 příspěvků 4.3.12 18:18
Confitovanie je výborný postup na pomalé varenie a na získanie šťavnatých stehien, ktoré je možné skladovať v chladničke a použiť v prípade, keď máme chuť na niečo delikátne, ale nemáme chuť či čas pripravovať si to
)
Robím to z minimálne 6 stehien, prídávam aj žalúdky, v rúre sa to robí skoro samé a mám tak vystarané na zopár kulinárskych posedení ;o)
99 příspěvků 26.2.12 13:10
Confity si nosím z Francie v konzervách. Toto byl první pokus o vlastní výrobu a dopadlo to skvěle. Prostě paráda. A zbytek sádla jdu zkusit na kuřecí stehna.
1254 příspěvků 25.1.09 03:43
trochu práce, ale pochutnáte si
51 příspěvků 25.1.09 03:43
náhodou jsem dnes koupila 4 kuřata (za cenu „no nekup to!“) a v diskusi tohle - no není to znamení?
Stehna naložit, křídla k obědu ugrilovat,
prsa do mrazáku, kostry tamtéž na polévku… apůl dne v prd…"-))
1254 příspěvků 25.1.09 03:43
určitě vyzkoušej, ale nepoužila bych prsa, jen stehna
5068 příspěvků 25.1.09 03:43
Ildig, urcite sa da, neboj..a je to lahodka..;)..este vytiahnem recept na daco podobne fajnove aby si si mohla pre dcerku vyberat a chystat…
51 příspěvků 25.1.09 03:43
Tak vyzkoušel to někdo s těmi kuřecími stehny? Udělám to pro dceru na kolej - kachny nejí, kuře ano…
1254 příspěvků 25.1.09 03:43
to by chtělo domácí kachničku
Nevím čím krmí kachny u nás, ale ve Francii mají takové pěkné masité a sádelnaté. U nás je to samá kost a tak to ani nekupujem. Možná se u nás více naběhají, či co
5068 příspěvků 25.1.09 03:43
Bali, az bude zabijacka bude aj
lo..teda dufam, ze zasa dostaneme trosku vysluzky
)…tie nase kacenky totizto kupovane idu akosi
s modou a su az prilis IN..moc
ielka nemaju akoby boli po
liposukcii.. o))…
1254 příspěvků 25.1.09 03:43
vyzkoušej i jiné sádlo a něco pustí i ta kachna
NÁŠ CONFIT NA KUK
5068 příspěvků 25.1.09 03:43
.. kaceny by boli ale sadlo bohuzial..:(…davno sa aj u nas takto bezne zavaralo, do velkych patentovych flias… lahodka…;)
já taky s česnekovou bramborovou kaší, nebo s opraženýma bramborama a červeným zelím (tím francouzkým), ale někdy i s otoustovanou bagetou nasáklou sádlem ;o) to když není na nic čas…
Pa!
vyzkoušej, ale dávej pozor s kuřetem, je míň tučné a rychleji se udělá, ale to Tobě nemusím říkat ;o) Pak nám prosím poreferuj…já to vždycky jedla jenom z husy, nebo kačeny.., ale kuře je každopádně dostupnější!
Moc pěkné odpoledne Ti přeje,
1254 příspěvků 25.1.09 03:43
IVO, urcite to udelej!!! Je to lahoda. Je to moje nejoblibenejsi verze kachny!
Babi, nejradsi mame s cesnekovyma opecenyma bramburkama.
(ale i br. kase je k tomu dobra)
A vinko Gigondas k tomu take nebylo spatne.
já už to psal loni!!!
Ale díky, taky tě zdravím!
ze slovenska jsem si přivezl husí sádlo a v nedalekém obchůdku mají kuřecí stehna......že bych vyzkoušel tento KAČENÍ confit?......hihi
s čím jste je jedli? Možná mi poradíš ještě nějaký jiný způsob, jak je podávat, nebo s nimi něco uvařit ;o)
Příjemný den doma v teploučku!
1254 příspěvků 25.1.09 03:43
toto bylo vcera a bude i dnes na obed. Doporucuji tuto lahudku do tohoto neprijemneho pocasi.
čím víc o tom kuřeti uvažuji, tak si myslím, že dostane příjemnou chuť a vůni díky husímu sádlu. Jediné na co se musí nejspíš dávat pozor je, aby se kuřecí stehna moc nevysušila. Tak jdu shánět husí sádlo ;o)
Pa!
1254 příspěvků 25.1.09 03:43
Ahojte! Kamaradka ve Francii confituje nejen stehna, ale i prsa. Jsou ale trochu sussi! Preferuji stehynka!!!
Dejte vedet az vyzkousite confitovat neco jineho!!!!!
704 příspěvků 25.1.09 03:43
Babi, ja to jednak vyzkousim s temi kurecimi stehny. Ono toho casu na vareni mi ubyva cim dal vic a zmrazene polotovary ci jist „out“ to neni pro nas, hlavne pro manzela. Jeho dostat na veceri do restaurace to neni jen tak. A tak mi nic jineho nezbyva nez varit doma, takze tento CONFIT urcite vyzkousim. Babi, ja vim, ze to nebude jako z kaceny, ale za vyzkouseni to stat bude a urcite dam vedet.
Mej se moc hezky a preji krasny podzim.
děkuji Ti za zájem o recept a jestli jej vyzkoušíš s kuřecími stehny, dej vědět jak chutnalo. Avšak, tak jako Bali si myslím, že kachna je kachna ;o)
Pozdrav do USA,
Ty si myslíš, že by se recept dal použít i pro kuřecí stehna? Možná že i ony načichnou tím husím sádlem a že se nevysuší. Nejspíš to stojí za vyzkoušení ;o)
Pěkný večer!
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
To jo, Francouzi (ale i Italove) proste umi. U nas jsou jednoznacnymi zahrivacimi favority tvoje cibulacka, daube a ribollita. V patek odpoledne vzdycky navarim a v nedeli vecer mame uzasnou veceri. Zdravim a preji pekny den.
takovýchto receptů co přilnou k žebrům, člověk ve Francii najde víc. Když jeden přijde unavený a zmrzlý z přírody, má hlad a chuť na něco dobrého, ale tu nejmenší chuť si stoupnout ke sporáku. Ideální je jenom něco ohřát ;o) Recepty jako je Cassoulet, Beef Bourguignonne, Choucroute atd. jsou čím dál chutnější, čím se častěji ohřívají a jsou výborné.
Zdraví Tě,
704 příspěvků 25.1.09 03:43
Bali, tak ja to vyzkousim s temi kurecimi stehny a jednou mozna to vyzkousim i s temi kachnimi. Ja verim, ze tento kaceni CONFIT se urcite nezada s jinym masem. Bali, problem je v nas, my moc kaceny nejime, vlastne vubec. Ale mozna jednou se to naucime.
Bali mej se moc hezky a diky.
1254 příspěvků 25.1.09 03:43
klidne to vyzkousej i ze stehen kurecich. Vzdyt tak se zavaruje i maso veprove. Ale myslim, ze kachna je kachna!
704 příspěvků 25.1.09 03:43
Prosim, mam dotaz. Da se tato pochoutka udelat i z kurecich stehen? My kaceny totiz nejime a chtela bych to vyzkouset. Dekuji za kazdy nazor.
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Samotna cerstva stehna se tu take daji koupit, mivaji je v oddeleni drubeze. Kdysi jsme si je kupovali, kdyz jsme jeste nezvladli snist celou kachnu. Pokud budou mit to
lo, urcite confit udelam, takhle
uchovana stehna se nam budou moc hodit, az se vratime promrzli z nejakeho
podzimniho ci zimniho vikendu, to je u nas po takovych jidlech velka poptavka.
Preji pekny vecer!
Musím se přiznat, že jsem Confit v Česku ještě nepřipravovala. V Kanadě jsem si nakoupila kačeny tehdy, když jsem našla ty nejlevnější. Místo abych je pekla celé, tak jsem je naporcovala na stehna (Confit), prsa (Magret de canard a plno jiných výborných minutek) a zbytek jsem upekla. Křídla jsme snědli a z upečených kostí jsem uvařila vývar. Husí i kachní sádlo se dostalo koupit zvlášť. Jsem ráda, že se s Tebou dovídám rady kde co koupit
Zdraví Tě,
když ne Ty, tak kdo jiný by o této pochoutce měl vědět
Děkuji Ti za rady ostatním, stejně tak jako
mankovi!
Příjemný večer!
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Ja do Makra nemuzu, ale stejne diky za tip, muze se to hodit nekomu jinemu. Mam ale pocit, ze jsem husi
lo videla i v Intersparu. Pokud se k surovinam
dostanu, dam vedet, jak to dopadlo. To pak budeme mit krasne
elnaty podzim:-)
husí sádlo prodávají v Makru. Sice ho nemají pořád, ale bývá docela často. Je balené po půlkile v kelímku.
1254 příspěvků 25.1.09 03:43
My si tuto mnamku vozime z Francie uz hotovou v plechovkach. Sadlo si vzdy uchovame, je ho tam dost.
Muzik to jednou delal i doma, ale nepamatujem se jak to bylo s tim sadlem. Mozna, ze prave z plechovky.
Jen to, ze cerstva kachni stehna jsme si museli dovezt z Francie.
Mozna, ze v nejhorsim pripade by se dalo nahradit veprovym?!
Ale to nebude to prave orechove.
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Bali, a kde vezmes tolik husiho sadla? U nas je kachna velmi oblibena, tak pocitam, ze i tohle by mohlo mit uspech:-)
1254 příspěvků 25.1.09 03:43
Babi, tuto mnaminu u nas jedla minuly tyden Esmeralda. Chtela recept a tady ho ma!!!!
Tak snad se ji to povede!
Je to moje velice oblibene jidlo!K tomu cesnekovo-petrzelkove brambory, lahvinka fajn vína a pak uz jen siesta u krbu!