Recept Jikry ala matesy aneb Jikry, mlíčí bez mlíčí od Davídka R. ze Mšece

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Jikry svléknete z obalů (blan) Hodně, ale opravdu hodně je zasolíte. (závěje soli) 2-4 dny, dle velikosti jiker, necháte odležet Dobře opláchnete Nakrájíte na jednohubkové kousky Do sklenice s víčkem nalijete olej, vložite cibuli,olej a navrch jikry, olej, cibuli, olej, jikry.......... Postup opakujete do vyčerpání surovin Systematicky prokládáte kořením Neděste se, spotřeba oleje není tak veliká, protože suroviny pěkně přitlačujete. POZOR! VŽDY dáváte jikry do oleje!!! ne zalévat - tak se vytvoří bublinky a utvoří se místa olejem nedotčená. Na tomto Davídek bazíruje! Uložíte do lednice a cca 5 DNÍ JEN CHODÍTE KOUKAT A TĚŠÍTE SE! POZOR! Stále více k jaru se jikry budou stávat stále méně soudržnými! Poté je z nich vhodné dělat třeba kaviár, jelikož nebudou držet pohromadě! PS. Po pravdě řečeno, mi Davídek vyhrožoval násilím, jestliže jeho recept zveřejním, protože tento jeho výrobek patří mezi jeho majstrštyky. Risknu to, páč jsem mu slíbila, že to dám jen pár přátelům od plotny :-))) Davídek je specialista na ryby a zvěřinu, jelikož je rybář a myslivec. A fakt že umí!!!!! Myslivce nenávidím, Davídka ne. Davídkovou partnerkou je Blanka M. z Velvar. Fantasticky peče, zavařuje apod. Jejich rodina je děsně nebezpečná.....!

Recept je z kategorií: Sladkovodní

Nahlásit recept

  • 10.01.07 vloženo
  • 29035x zobrazeno

Čas přípravy

  • dle zruÄŤnost

Ingredience

  • Jikry ze sladkovodních ryb
  • hodně, ale opravdu hodně soli
  • cibule na kolečka
  • kvalitní olej
  • koření - bobek, nové koření, pepř a jiné dle chuti

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Mirek11 24.09.17 20:32

Nemá to chybu. Známá by se užrala když je vidí.

Diskuse k receptu Jikry ala matesy aneb Jikry, mlíčí bez mlíčí od Davídka R. ze Mšece

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 19.05.09 22:57
Re: Jikry ala matesy aneb Jikry, mlíčí bez mlíčí od Davídka R. z

Rybám nerozumím. Ale vím, že na toto nakládání musí být jikry pevné, a musí držet pohromadě. To teď asi nedrží.
Takhle nakládá Davídek v zimě.
Mlíčí můžeš klidně udělat také. Davídek jen prostě dělá takhle jen jikry, protože to má takhle rád. Možná by ti mohl odpovědět Mánek, ten rybám rozumí. Já zkusím Davida nejdříve o víkendu.
Jestli máš jikry, zkus to. Třeba ti to půjde.

bongiorno
6 příspěvků 19.05.09 18:27
Re: Jikry ala matesy aneb Jikry, mlíčí bez mlíčí od Davídka R. z

Ahoj myslíš že by teď nešli udělat jikry ala matesy? A co třeba to spojit s
mlíčím prosim tě poraď

manek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Jikry ala matesy aneb Jikry, mlíčí bez mlíčí od Davídka R. z

nemůžu než souhlasit s tím, že takto naložené jsou jikry mňamózní. A zrovna tak i s tím, že se mají pokládat jikry do oleje, v tom má Davídek R. naprostou pravdu! Neboj, kdyby tě chtěl inzultovat, my tě ubráníme!!! :-DDD

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Bazalkové máslo

Nejlepší recepty

Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Jahodový pohár Jahodový pohár
Staročeské kotlety Staročeské kotlety

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz