Recept Ježek

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Z bílků, vody a špetky soli ušleháme tuhý sníh, zašleháme do něho cukr.Opatrně po částech zamícháváme polohrubou mouku a vychladlé rozpuštěné máslo. Pak zamícháme sekané vlašské ořechy a rozinky nebo kandované ovoce.Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy srnčího hřbetu a pečeme při 175 stupních zhruba 30 minut. Před vyndáním z trouby se píchnutím špejle přesvědčíme zda je moučník dobře propečený.
Vychladlého ježka polijeme čokoládovou polevou a posypeme mandlovými lupínky.

Recept je z kategorií: Sladké chlebíčky

Nahlásit recept

  • 10.02.08 vloženo
  • 3915x zobrazeno

Ingredience

  • 4 bílky
  • špetka soli
  • 2 lžíce studené vody
  • 120g cukru
  • 120g polohrubé mouky
  • 60g rozpuštěného másla
  • 50g sekaných ořechů
  • rozinky nebo kandované ovoce
  • čokoládová poleva
  • mandle

Doporučená příloha

  • Dobrá voňavá káva i vídeňská může být.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Ježek

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
sivakova
489 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Ježek.

Ježka jsem pekla v sobotu na včerejší návštěvu.Upekla jsem a ozdobila přesně podle receptu.Po obědě jsme uvařili velmi dobré kafíčko z čerstvě mleté kávy. Ježka jsme nakrájeli a ozdobili šlehanou smetanou. Věřte, nemělo to chybu. Zdraví Libuše.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz