Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
sivakova Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Z bílků, vody a špetky soli ušleháme tuhý sníh, zašleháme do něho cukr.Opatrně po částech zamícháváme polohrubou mouku a vychladlé rozpuštěné máslo. Pak zamícháme sekané vlašské ořechy a rozinky nebo kandované ovoce.Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy srnčího hřbetu a pečeme při 175 stupních zhruba 30 minut. Před vyndáním z trouby se píchnutím špejle přesvědčíme zda je moučník dobře propečený. Vychladlého ježka polijeme čokoládovou polevou a posypeme mandlovými lupínky.
Recept je z kategorií: Sladké chlebíčky
Dobrá voňavá káva i vídeňská může být.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Ježek
490 příspěvků 25.1.09 03:43
Ježka jsem pekla v sobotu na včerejší návštěvu.Upekla jsem a ozdobila přesně podle receptu.Po obědě jsme uvařili velmi dobré kafíčko z čerstvě mleté kávy. Ježka jsme nakrájeli a ozdobili šlehanou smetanou. Věřte, nemělo to chybu. Zdraví Libuše.