Recept Jelení a kančí ragů s estragonem a věncem z polenty

renard Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Maso pokrájíme na menší kostky, osolíme, opepříme a krátce opečeme na tuku. Přidáme nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme čerstvý estragon, bobkový list a kuličky barevného pepře. Podlijeme vínem a dusíme do měkka. Podle potřeby podlijeme vývarem. Před dokončením přidáme hříbky nakrájené na kousky přibližně velikosti kostek masa, které jsme před tím na chvíli namočili do vody s ledem. Vlákna v houbách tak změknou a není třeba delší tepelné úpravy. Chvíli povaříme. Nakonec vyjmeme bobkové listy, zalijeme smetanou a ještě krátce povaříme. V kastrolu vyškvaříme na kostičky pokrájenou anglickou slaninu, zalijeme horkou vodou, osolíme a přisypeme kukuřičnou krupici. Za stálého míchání uvaříme hustou kukuřičnou kaši - polentu. Hluboké talíře vymažeme olejem a doprostřed postavíme dnem vzhůru pivní nebo jené vhodné sklenice (bez ucha) , jejichž vnější okraj rovněž potřeme olejem. Okolo sklenic navršíme polentu a necháme ztuhnout. Z talířů s polentou opatrně odstraníme sklenice a polentu vyklopíme na širší mělké talíře. To tak, že mělký talíř přiklopíme na hluboký talíř a oba obrátíme. Do vzniklých věnců servírujeme ragů. Zdobíme snítkami estragonu a okolo věnců jěště nasypeme pro ozdobu hrubě drcený barevný pepř. Pozn. : Nejsem autorem tohoto receptu ! Viděl jsem jeho přípravu v televizi

Recept je z kategorií: Zvěřina

Nahlásit recept

  • 09.02.06 vloženo
  • 8495x zobrazeno

Čas přípravy

  • 90 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • - 600 g masa z jelena a z divočáka v poměru 1:1
  • - 2 střední cibule
  • - 300 g čerstvých hřibovitých hub (nejlépe malé bílé hříbky)
  • - celé kuličky barevného pepře
  • - čerstvý estragon
  • - 0,2 l suchého červeného vína
  • - 0,2 l sladké smetany
  • - 2 bobkové listy
  • - vývar ze zvěřiny
  • - tuk na opečení masa (sádlo,máslo nebo olej)
  • - sůl, pepř
  • na polentu :
  • - 0,5 l vody
  • - 150 g anglické slaniny
  • - 200 g kukuřičné krupice

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jelení a kančí ragů s estragonem a věncem z polenty

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Kuře na medu Kuře na medu
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz