Recept Jehněčí koruna - Tarragon Stuffed Roast Crown of Lamb

Americká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Jehněčí koruna - Tarragon Stuffed Roast Crown of Lamb

Úvod

Jamese Martina.

Vizuální i chuťový zážitek.

Postup

Přemluvíme řezníka, aby nám nechal na hřbetu dlouhé kosti, přeřízl ho podélce na dva kusy a seřízl páteřní kost :-)
Možná ho přemluvíte, aby vám připravil celou korunu nebo budete muset doma sami okrájet z kostí veškeré maso.

Na pánvi na menší části másla osmažíme najemno krájenou cibuli do zlatova. Můžeme přidat stroužek česneku. Žampiony (bílé a hnědé) nastrouháme.
Přidáme k cibuli a při vysoké teplotě smažíme do odpaření vody asi 3-5 minut.
Ořez z jehněčího umeleme a vmícháme k žampionům, přidáme strouhanku, nakrájený estragon, sůl a dost pepře.
Jehněčí hřbet svážeme provázkem a střed vyplníme nádivkou.
Pečící papír pomažeme máslem, položíme korunu a papír zarolujeme do okraje.
Pečeme 50-60 minut na 170°C nebo na 55°C při vpichu teploměru do nejsilnější části masa.
Po upečení necháme pod alobalem stát asi 15 minut.
Mezitím z vypečené šťávy z masa připravíme omáčku.

Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 06.04.15 vloženo
  • 1225x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1.5h

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1 menší cibule
  • 25g másla
  • 300g žampionů
  • svazek estragonu
  • 50g bílé strouhanky
  • 75g mletého jehněčího
  • sůl
  • pepř
  • jehněčí hřbet.

Doporučená příloha

  • bramborové pusinky, bramborová kaše

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 06.04.15 16:42

Uvaření se již líbí 9 labužníkům

Diskuse k receptu Jehněčí koruna - Tarragon Stuffed Roast Crown of Lamb

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
jau
457 příspěvků 07.04.15 18:48

@Alis :D Taky, taky zatím :oops: :oops: teoreticky, ale jednou na to dojde :mavam:

Tahle jehněčí koruna je fakt luxusní už na pohled  :potlesk:

Příspěvek upraven 07.04.15 v 21:01

 
Alis
2617 příspěvků 07.04.15 17:07

Na něco podobného:

http://www.labuznik.cz/…v-obrazcich/

se chystám už léta, stále jen „teoreticky“ :D

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz