Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
daduuja Americká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Jamese Martina.
Vizuální i chuťový zážitek.
Přemluvíme řezníka, aby nám nechal na hřbetu dlouhé kosti, přeřízl ho podélce na dva kusy a seřízl páteřní kost :-) Možná ho přemluvíte, aby vám připravil celou korunu nebo budete muset doma sami okrájet z kostí veškeré maso. Na pánvi na menší části másla osmažíme najemno krájenou cibuli do zlatova. Můžeme přidat stroužek česneku. Žampiony (bílé a hnědé) nastrouháme. Přidáme k cibuli a při vysoké teplotě smažíme do odpaření vody asi 3-5 minut. Ořez z jehněčího umeleme a vmícháme k žampionům, přidáme strouhanku, nakrájený estragon, sůl a dost pepře. Jehněčí hřbet svážeme provázkem a střed vyplníme nádivkou. Pečící papír pomažeme máslem, položíme korunu a papír zarolujeme do okraje. Pečeme 50-60 minut na 170°C nebo na 55°C při vpichu teploměru do nejsilnější části masa. Po upečení necháme pod alobalem stát asi 15 minut. Mezitím z vypečené šťávy z masa připravíme omáčku.
Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso
bramborové pusinky, bramborová kaše
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Jehněčí koruna - Tarragon Stuffed Roast Crown of Lamb
457 příspěvků 7.4.15 18:48
@Alis
Taky, taky zatím
teoreticky, ale jednou na to dojde 
Tahle jehněčí koruna je fakt luxusní už na pohled
Příspěvek upraven 07.04.15 v 21:01
Na něco podobného:
http://www.labuznik.cz/…v-obrazcich/
se chystám už léta, stále jen „teoreticky“