Recept Jehněčí koruna - Tarragon Stuffed Roast Crown of Lamb

Americká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Jehněčí koruna - Tarragon Stuffed Roast Crown of Lamb

Úvod

Jamese Martina.

Vizuální i chuťový zážitek.

Postup

Přemluvíme řezníka, aby nám nechal na hřbetu dlouhé kosti, přeřízl ho podélce na dva kusy a seřízl páteřní kost :-)
Možná ho přemluvíte, aby vám připravil celou korunu nebo budete muset doma sami okrájet z kostí veškeré maso.

Na pánvi na menší části másla osmažíme najemno krájenou cibuli do zlatova. Můžeme přidat stroužek česneku. Žampiony (bílé a hnědé) nastrouháme.
Přidáme k cibuli a při vysoké teplotě smažíme do odpaření vody asi 3-5 minut.
Ořez z jehněčího umeleme a vmícháme k žampionům, přidáme strouhanku, nakrájený estragon, sůl a dost pepře.
Jehněčí hřbet svážeme provázkem a střed vyplníme nádivkou.
Pečící papír pomažeme máslem, položíme korunu a papír zarolujeme do okraje.
Pečeme 50-60 minut na 170°C nebo na 55°C při vpichu teploměru do nejsilnější části masa.
Po upečení necháme pod alobalem stát asi 15 minut.
Mezitím z vypečené šťávy z masa připravíme omáčku.

Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 06.04.15 vloženo
  • 1255x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1.5h

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1 menší cibule
  • 25g másla
  • 300g žampionů
  • svazek estragonu
  • 50g bílé strouhanky
  • 75g mletého jehněčího
  • sůl
  • pepř
  • jehněčí hřbet.

Doporučená příloha

  • bramborové pusinky, bramborová kaše

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 06.04.15 16:42

Uvaření se již líbí 9 labužníkům

Diskuse k receptu Jehněčí koruna - Tarragon Stuffed Roast Crown of Lamb

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
jau
457 příspěvků 07.04.15 18:48

@Alis :D Taky, taky zatím :oops: :oops: teoreticky, ale jednou na to dojde :mavam:

Tahle jehněčí koruna je fakt luxusní už na pohled  :potlesk:

Příspěvek upraven 07.04.15 v 21:01

 
Alis
2617 příspěvků 07.04.15 17:07

Na něco podobného:

http://www.labuznik.cz/…v-obrazcich/

se chystám už léta, stále jen „teoreticky“ :D

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Reveňový koláč Reveňový koláč
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz