Recept Jehněčí hřbet s cibulkami a novými brambůrky

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Jehněčí hřbet s cibulkami a novými brambůrky

Postup

Jehněčí maso nakrájíme na středně velké kousky, cibulky oloupeme a polovinu z nich nakrájíme na tenká kolečka, brambůrky omyjeme a utřeme drsnou utěrkou, neškrábeme!

Pekáček vymažeme sádlem, vlijeme olej, přidáme šalvěj, bobkové listy a rozmarýn a celé i nakrájené cibulky. Přidáme nakrájené maso, osolíme a opepříme. Pečeme v troubě, rozpálené na 230°C. V polovině této doby pečení přidáme brambůrky a občas vše zamícháme vařečkou. Podáváme horké.

Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 19.05.04 vloženo
  • 9728x zobrazeno

Čas přípravy

  • 90 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1000 g jehněčího hřbetu
  • 750 g nových brambůrků
  • 400 g mladých cibulek
  • 30 g škvařeného vepřového sádla
  • 3 polévkové lžíce olivového oleje
  • několik větviček čerstvého rozmarýnu
  • několik lístků čerstvé šalvěje
  • 2 až 3 bobkové listy
  • sůl
  • mletý pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jehněčí hřbet s cibulkami a novými brambůrky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz