Recept Jednohubky z mražáku č. III - rychlé pohoštění

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Jednohubky z mražáku č. III - rychlé pohoštění

Postup

Rozdrobit krabí maso na lupínky a smíchat je s 4 lžícemi majonézy, šalotkami, sójovou omáčkou, 1/2 lžičkou wasabi a kůrou z limety. Přidat 2 lžíce strouhanky. Přikrýt plastickým filmem a dát do chladničky na 1 hodinu. V míse smíchet mouku se solí a pepřem. Dát stranou. V jiné míse našlehat vejce s 1 lžicí vody, dát stranou. V hlubokém talíři smíchat sezamová semínka a zbytek strouhanky. Z jedné lžíce krabí směsi vytvořit kuličky a ty obalit v ochucené mouce. Zploštit je na výšku asi 2cm. Potom je obalit ve vejcích a strouhance. Rozehřát olej na pánvi na středním ohni do horka, ale olej nesmí kouřit. Přidat asi polovinu krabích koláčků a smažit je po obou stranách až jsou křupavé, asi 1 1/2 min. Pomocí děrované naběračky je vyjmout na ubrousek. Stejně pokračovat se zbytkem koláčků. Přidat více oleje, je-li zapotřeby. Nechat koláčky úplně vystydnout. Přendat koláčky na pečícím papírem vyložené plechy a nepřikryté je nechat zmrznout v mražáku. Nechat je zmražené do doby použití, až po 6 týdnů. Před podáváním předehřát troubu na 220°C. Poskládat koláčky na suché plechy a péct je po 10-14min. Mezi tím smíchat zbytek majonézy a zbytek wasabi. Pomocí krouhátka na zeleninu udělat 24 ¨mašlí¨, pruhů z okurky a každý pruh poskládat na 1/3. Nahoru každého koláčku udělat tečku z 1/2 lžičky wasabi majonézy, nahoru položit okurkovou stuhu a na tu kousek naloženého zázvoru.

Recept je z kategorií: Chuťovky

Nahlásit recept

  • 19.11.03 vloženo
  • 9132x zobrazeno

Ingredience

  • Na asi 2 tucty:
  • 225g krabího masa
  • 4 lžíce majonézy + 3 lžíce na ozdobu
  • 2 zelené šalotky, na jemno nakrájené
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžičky Wasabi pasty (japonský zelený křen)
  • 1 lžička na jemno nastrouhané limetové kůry
  • 10 lžic strouhanky
  • 8 lžic polohrubé mouky
  • 1/2 lžičky hrubé soli + 1/2 lžičky pepře
  • 2 velká vejce
  • 4 lžíce sezamových semínek
  • 1/3 hrnku rostlinného oleje + více, je-li zapotřeby
  • 1 anglický okurek, nebo běžný oloupaný s vyškrábnutými semínky
  • 1/2 hrnku naloženého růžového zázvoru (jednoduchý recept je na Labužníku) na ozdobu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jednohubky z mražáku č. III - rychlé pohoštění

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Květáková polévka Květáková polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz