Recept Játrová specialitka k pochutnání i pohoštění

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Oprat očištená játra, nechat je okapat a osmažit je na 1 lžíci tuku asi 5 minut tak, aby byla jenom uvnitř narůžovělá (nepřevařit je, byla by suchá). Přendat je do mixeru, nebo sekacího robotu. Na stejné pánvi, na 1 1/2 lžíci tuku osmažit cibuli do hněda. Přidat Madeira víno a odstranit přípek ze dna pánve. Přidat k játrům společně s vejci, petrželkou, tymiánem, solí a pepřem, kayenským pepřem, a zbytkem tuku. Rozmixovat na poměrně hrubo. Podávat v míse, nebo v individuálních miskách s krakery, slanými sušenkami, syrovou, nebo blanšírovanou zeleninou, na toustech atd. Je to levné a dobré pohoštění k vínu, pivu atd.

Recept je z kategorií: Chuťovky

Nahlásit recept

  • 22.11.06 vloženo
  • 3228x zobrazeno

Ingredience

  • na 600 ml
  • 450 g kuřecích jater
  • 120 ml přepuštěného kuřecího tuku, nebo másla
  • 1 cibule na středně velké kousky nakrájená
  • 3 lžíce Madeira vína
  • 2-3 velká vejce uvařená, oloupaná a na hrubo nakrájená
  • 2 lžíce na drobno posekané petrželky
  • 1 lžíce posekaného tymiánu (lístků)
  • 1 lžička mořské soli
  • 1-2 lžičky čerstvě pomletého pepře
  • špetka kayenského pepře podle chuti

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Játrová specialitka k pochutnání i pohoštění

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Marinovaná kuřecí křídla

Nejlepší recepty

Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Cuketové placky Cuketové placky
Cibulačka Cibulačka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz