Recept Játrová specialitka k pochutnání i pohoštění

babi Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Oprat očištená játra, nechat je okapat a osmažit je na 1 lžíci tuku asi 5 minut tak, aby byla jenom uvnitř narůžovělá (nepřevařit je, byla by suchá). Přendat je do mixeru, nebo sekacího robotu. Na stejné pánvi, na 1 1/2 lžíci tuku osmažit cibuli do hněda. Přidat Madeira víno a odstranit přípek ze dna pánve. Přidat k játrům společně s vejci, petrželkou, tymiánem, solí a pepřem, kayenským pepřem, a zbytkem tuku. Rozmixovat na poměrně hrubo. Podávat v míse, nebo v individuálních miskách s krakery, slanými sušenkami, syrovou, nebo blanšírovanou zeleninou, na toustech atd. Je to levné a dobré pohoštění k vínu, pivu atd.

Recept je z kategorií: Chuťovky

Nahlásit recept

  • 22.11.06 vloženo
  • 3491x zobrazeno

Ingredience

  • na 600 ml
  • 450 g kuřecích jater
  • 120 ml přepuštěného kuřecího tuku, nebo másla
  • 1 cibule na středně velké kousky nakrájená
  • 3 lžíce Madeira vína
  • 2-3 velká vejce uvařená, oloupaná a na hrubo nakrájená
  • 2 lžíce na drobno posekané petrželky
  • 1 lžíce posekaného tymiánu (lístků)
  • 1 lžička mořské soli
  • 1-2 lžičky čerstvě pomletého pepře
  • špetka kayenského pepře podle chuti

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Játrová specialitka k pochutnání i pohoštění

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Chilli se sojovým masem

Nejlepší recepty

Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz