Recept Jansson's Frestelse - Janssonovo pokušení podle Diany

Švédská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Jansson's Frestelse - Janssonovo pokušení podle Diany

Úvod

Další z rodinných receptů mé švedské snachy…

Postup

Předehřát troubu na 200°C. Namočit nakrájené syrové brambory do studené vody, aby nezhnědly. Rozehřát 2 lžíce másla a 2 lžíce oleje na pánvi a osmažit cibuli asi po 10min. Sem tam zamíchat. Cibule musí být měkká, ale ne hnědá. Vymastit zapékací misku 1.8l objemu se zbytkem másla. Na dno misky poskládat část slitých a osušených brambor, na ně cibuli a na tu ančovičky. Opakovat vrstvy a nahoře ukončit s brambory. Každou vrstvu opepřit bílým pepřem. Posypat povrch misky strouhankou a na ni rozdělit kousky másla. V malém kastrolku sehřát dohromady šlehačku s mlékem do mírného varu a ihned opatrně nalít na pokrm v zapékací misce. Péct ve středu trouby po 45min., nebo až jsou brambory měkké po zapíchnutí špičky nože a tekutina je skoro všechna vstřebaná. PS: Pokrm se často najde mezi jinými při podávání Smörgasbrod - švécký buffet.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 13.01.04 vloženo
  • 7561x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 7 středních brambor oloupaných a nakrájených na 5cmx7mm proužky
  • 2 1/2 lžíce másla (45g)
  • 2 lžíc rostlinného olele
  • 2 velké žluté cibule nakrájené na tenké plátky
  • 16 nezarolovaných filátek ančoviček (sardelek), naložených v oleji a slitých
  • bílý pepř
  • 2 lžíce bílé jemné suché strouhanky
  • 2 lžíce másla nakrájeného na 7mm kousky
  • 250ml neušlehané šlehačky
  • 220ml mléka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jansson's Frestelse - Janssonovo pokušení podle Diany

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz