Recept Jachne

Jordánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

1.Cibulu spenime na oleji, pridame maso, osolime , okrenime, chvilku oprazime, prikryjeme pokrievkou a dusime.

2.Repu olupeme a bud nakrajame na kocky alebo nahrubo nastruhame.

3.Ked mame maso do troch stvrtim udusene pridame repu, za obcasneho miesania mierne oprazime, podlejeme vyvarom a udusime.

4. Cesnak pretlacime, pridame stipku soli, polku az 1 vytlaceny citron alebo primerane octu (podla chuti) a primesame k masku uplne na konci varenia. Nechame kratucko prejst varom a odstavime.

Podavame s ryzou alebo burgul/bulgur.
Dobra je aj knedla-hlavne zemiakova alebo zemiaky ;-)

Dobru chut :)

Pozn.:.. tak isto pripravujeme s mrkvou, akurat ju neobvarame ani nestruhame, len pokrajame na hrubsie kolieska a pridavame k masu skor.

Recept je z kategorií: Hovězí maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 06.01.10 vloženo
  • 2661x zobrazeno

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 500-600 gr dobreho mladeho hovadzieho masa narezaneho na kocky
  • 2-3 cervenej repy trocha obvarenej
  • mlete cierne korenie
  • cibula narezana na drobno
  • hlavka cesnaku
  • 1 citron alebo ocot
  • voda/vyvar na podliatie
  • sol
  • na dochutenie susena drvena mata (kto chce)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jachne

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
kltko  11.01.10 15:55
Re: Jachne

hm, keď som videl dusenú hovädzinu s cviklou napadlo ma že nepolievková varianta boršču, a ono je to jordánske… určite to však bude dobré.

 
jolana
5064 příspěvků 11.01.10 15:21
Re: Jachne

Martine, dobru chut :) .. dakujem za spravu, ktora sa naramne hodila> pecenu s pecenym cesnakom chystam v stredu pre hosti ;))

 
casino
4466 příspěvků 11.01.10 05:08
Re: Jachne

…pepicek nelže

 
martin_etzl
280 příspěvků 11.01.10 01:18
Re: Jachne

Pepíček pod tímhle smajlíkem sliboval palec nahoru :-)

 
martin_etzl
280 příspěvků 11.01.10 01:17
Re: Jachne

Vyzkoušel jsem k nedělnímu podvečernímu obědu. S pečenou řepou i s pečeným česnekem. Bylo (byla?) výborná, nezbyla ani kapička omáčky. Místo máty jsme rozdrvil pytlíček mátového čaje a jako přílohu bramborové noky. Jolanko (Y).

 
jolana
5064 příspěvků 07.01.10 05:57
Re: Jachne

Martine, urcite ze ano :) Ak ju upecies , tak pridaj cesnak upeceny. To ma teraz napadlo.. to skusim tiez. Urcite to bude fajnove . Takze dakujem aj ja tebe :-))
Dobru noc :)

 
martin_etzl
280 příspěvků 07.01.10 05:04
Re: Jachne

Jolanko, prosím tě dala by se řepa přidat až ke konci vaření, třeba předem upečená v troubě? Myslím, že dlouhé vaření jí nesvědčí. Recept se mi moc líbí.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Karbanátky Karbanátky
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz