Recept Jachne

Jordánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

1.Cibulu spenime na oleji, pridame maso, osolime , okrenime, chvilku oprazime, prikryjeme pokrievkou a dusime.

2.Repu olupeme a bud nakrajame na kocky alebo nahrubo nastruhame.

3.Ked mame maso do troch stvrtim udusene pridame repu, za obcasneho miesania mierne oprazime, podlejeme vyvarom a udusime.

4. Cesnak pretlacime, pridame stipku soli, polku az 1 vytlaceny citron alebo primerane octu (podla chuti) a primesame k masku uplne na konci varenia. Nechame kratucko prejst varom a odstavime.

Podavame s ryzou alebo burgul/bulgur.
Dobra je aj knedla-hlavne zemiakova alebo zemiaky ;-)

Dobru chut :)

Pozn.:.. tak isto pripravujeme s mrkvou, akurat ju neobvarame ani nestruhame, len pokrajame na hrubsie kolieska a pridavame k masu skor.

Recept je z kategorií: Hovězí maso

Nahlásit recept

  • 06.01.10 vloženo
  • 2774x zobrazeno

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 500-600 gr dobreho mladeho hovadzieho masa narezaneho na kocky
  • 2-3 cervenej repy trocha obvarenej
  • mlete cierne korenie
  • cibula narezana na drobno
  • hlavka cesnaku
  • 1 citron alebo ocot
  • voda/vyvar na podliatie
  • sol
  • na dochutenie susena drvena mata (kto chce)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jachne

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
kltko 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 11.01.10 15:55
Re: Jachne

hm, keď som videl dusenú hovädzinu s cviklou napadlo ma že nepolievková varianta boršču, a ono je to jordánske… určite to však bude dobré.

 
jolana
5065 příspěvků 11.01.10 15:21
Re: Jachne

Martine, dobru chut :) .. dakujem za spravu, ktora sa naramne hodila> pecenu s pecenym cesnakom chystam v stredu pre hosti ;))

 
casino
4478 příspěvků 11.01.10 05:08
Re: Jachne

…pepicek nelže

 
martin_etzl
280 příspěvků 11.01.10 01:18
Re: Jachne

Pepíček pod tímhle smajlíkem sliboval palec nahoru :-)

 
martin_etzl
280 příspěvků 11.01.10 01:17
Re: Jachne

Vyzkoušel jsem k nedělnímu podvečernímu obědu. S pečenou řepou i s pečeným česnekem. Bylo (byla?) výborná, nezbyla ani kapička omáčky. Místo máty jsme rozdrvil pytlíček mátového čaje a jako přílohu bramborové noky. Jolanko (Y).

 
jolana
5065 příspěvků 07.01.10 05:57
Re: Jachne

Martine, urcite ze ano :) Ak ju upecies , tak pridaj cesnak upeceny. To ma teraz napadlo.. to skusim tiez. Urcite to bude fajnove . Takze dakujem aj ja tebe :-))
Dobru noc :)

 
martin_etzl
280 příspěvků 07.01.10 05:04
Re: Jachne

Jolanko, prosím tě dala by se řepa přidat až ke konci vaření, třeba předem upečená v troubě? Myslím, že dlouhé vaření jí nesvědčí. Recept se mi moc líbí.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Snadný chia puding s ovocem

Nejlepší recepty

Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Ostrý jazyk Ostrý jazyk

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz