Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
jolana Jordánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
1.Cibulu spenime na oleji, pridame maso, osolime , okrenime, chvilku oprazime, prikryjeme pokrievkou a dusime. 2.Repu olupeme a bud nakrajame na kocky alebo nahrubo nastruhame. 3.Ked mame maso do troch stvrtim udusene pridame repu, za obcasneho miesania mierne oprazime, podlejeme vyvarom a udusime. 4. Cesnak pretlacime, pridame stipku soli, polku az 1 vytlaceny citron alebo primerane octu (podla chuti) a primesame k masku uplne na konci varenia. Nechame kratucko prejst varom a odstavime. Podavame s ryzou alebo burgul/bulgur. Dobra je aj knedla-hlavne zemiakova alebo zemiaky ;-) Dobru chut :) Pozn.:.. tak isto pripravujeme s mrkvou, akurat ju neobvarame ani nestruhame, len pokrajame na hrubsie kolieska a pridavame k masu skor.
Recept je z kategorií: Hovězí maso
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Jachne
hm, keď som videl dusenú hovädzinu s cviklou napadlo ma že nepolievková varianta boršču, a ono je to jordánske… určite to však bude dobré.
5068 příspěvků 11.1.10 15:21
Martine, dobru chut
.. dakujem za spravu, ktora sa naramne
hodila> pecenu s pecenym cesnakom chystam v stredu pre hosti 
…pepicek nelže
Pepíček pod tímhle smajlíkem sliboval palec nahoru
Vyzkoušel jsem k nedělnímu podvečernímu obědu. S pečenou řepou i s pečeným česnekem. Bylo (byla?) výborná, nezbyla ani kapička omáčky. Místo máty jsme rozdrvil pytlíček mátového čaje a jako přílohu bramborové noky. Jolanko (Y).
5068 příspěvků 7.1.10 05:57
Martine, urcite ze ano
Ak ju upecies , tak pridaj cesnak upeceny. To ma
teraz napadlo.. to skusim tiez. Urcite to bude fajnove . Takze dakujem aj ja
tebe 

Dobru noc
Jolanko, prosím tě dala by se řepa přidat až ke konci vaření, třeba předem upečená v troubě? Myslím, že dlouhé vaření jí nesvědčí. Recept se mi moc líbí.