Recept Italská základní rajská omáčka na PIZZU (take5)

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Italská základní rajská omáčka na PIZZU (take5)

Postup

Vykrojit dužinu z rajčat a rozmixovat je s bazalkou (nebo na jemno posekat), přimíchat tam česnek, rajskou pastu, olej a vše dobře osolit a opepřit. Nechat odpočinout po 30min. před podáváním, aby se chutě dobře prolnuly.

Recept je z kategorií: Studené omáčky

Nahlásit recept

  • 05.02.05 vloženo
  • 25786x zobrazeno

Čas přípravy

  • 10 min.

Ingredience

  • Na 170ml:
  • 100 g soudkových rajčat
  • 3 bazalkové lístky
  • 2 stroužky česneku, utřené
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • 2 lžičky extra panenského olivového oleje
  • sůl a pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Italská základní rajská omáčka na PIZZU (take5)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Italská základní rajská omáčka na PIZZU (take5)

babi
6360 příspěvků 12.11.10 18:57

Drobku, mas pravdu, neni nad jednoduchost, ovsem z tech nejlepsich ingredienci. Tam se nemusi nicim dochucovat 8-)

babi
6360 příspěvků 12.11.10 18:49

Na autentickou pizzu se omacka nevari. Kdyz nejsou naprosto cerstva a uzrala rajcata, tak je lepe pouzit konzervovana, zajiste z Italie. Pizza Margherita je ve trech barvach italske vlajky…Sonicku mam ve velke oblibe :wink:

sveva
751 příspěvků 12.11.10 18:33

Alis, Noskovice má pravdu, na pizzu se dávají jenom propasírovaná rajčata a docela malinké množství. A důvod je jednoduchý. Rajčatový podklad nesmí chuťově ovlivnit ingredience, které na tu kterou pizzu patří.
Ale komu to chutná, nic proti tomu.
Zdravím.

Drobek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 12.11.10 15:51

A já ji mám rád i na špagety, jsem přímo fanatik na italské rajské omáčky. :think:

Alis
2617 příspěvků 12.11.10 14:34

Vidíš, babi, dělávám na pizzu velmi podobnou, jen používám rajčata z konzervy a provařím ji. Podle italského kuchaře, italské kuchařky a dlouhá léta jsem si myslela, jak nevařím autenticky. Až Soňa mě vyvedla z omylu: Ital by prý nikdy na pizzu žádnou omáčku nedal. Tak si vyber :-D

babi
6360 příspěvků 11.11.10 19:44

Rada bych podotknula, ze tato omacka je autenticka k pouziti na italskou Pizzu…

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Italská základní rajská omáčka - Moniko,

máš naprostou pravdu, pravá italská pizza je s touto omáčkou! Ty víš o čem mluvíš. Díky za komentář.

Přeji Ti pěkný den!

makuto
2 příspěvky 25.1.09 03:43
Re: Italská základní rajská omáčka.

Tak tohle je konečně to pravé na pizzu. Moooc děkuji za recept se kterým ses podělila.
Monika

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Jahodový pohár Jahodový pohár

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz