Recept Ideální lednicové těsto na housky a jiné pečivo Veg

babi Kanadská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Ideální lednicové těsto na housky a jiné pečivo

Úvod

Housky se hodí k pikantním snídaním, obědům, polévkám a čaji o páté (rozpůlené s našlehaným máslem a zavařeninou). Z tasta lze pripravit ruzne housky, tyto jsou jednoduche. Testo se muze pripravit v robote, anebo v sekacim robote

P.S.: Těsto lze použít na recept ¨Lepivé rohlíčky¨a ¨Lepivé, ořechové buchtičky¨ z Labužníka.

Postup

Smíchat vodu, 1 lžičku cukru, kvasnice v hrnku a na teplém místě nechat vzejít, asi po 5min. Mezi tím v malém kastrolku na pomalém ohni sehřát mléko, 8 lžic másla, sůl a zbytek (2 lžičky) cukru, až se vše rozpustí. Mléko nesmí být příliš horké. Vlít do velké mísy, přidat kvasnice a zamíchat. Přidat 6 hrnků mouky a smíchat vše v měkké těsto. Podle potřeby přidat zbytek mouky. Přendat těsto na vál a hníst ho do hladka, asi 5-8min. Vymastit lehce mísu olejem a přendat do ní těsto. Přikrýt a nechat vzejít do dvojnásobného objemu asi po 30-45min. V tomto stavu, těsto vzduchotěsně přikryté, může být skladované v chladničce až po dva týdny. Nechat těsto přijít do pokojové teploty před pokračováním s receptem. Pěstí splasknout těsto (odstranit vzduchove bubliny) a rozdělit ho na dva díly. Položit je na čistý vál a přikrýt obrácenou miskou. Nechat odpočinout po 5-10min. Předehřát troubu na 190°C. Vymastit plechy máslem (nebo vylozit pecicim papirem). Rozehřát zbývající 3 lžíce másla a dát stranou. Pracovat s jedním dílem těsta po druhém. Vyválet ho na 2cm tloušťku a pomocí kulaté formičky 5cm velikosti vykrájet 24ks housek. Poskládat je s odstupem na plech a nechat je vzejít do dvojnásobné velikosti asi 15-20min. Potřít povrch máslem a posypat moukou, nebo ruznymi seminky. Pokračovat se zbytkem těsta. Péct do zlatohněda, asi 15-20min. Ihned podávat.

Recept je z kategorií: Rohlíky

Nahlásit recept

  • 20.03.03 vloženo
  • 13133x zobrazeno

Ingredience

  • Na 2 tucty housek 7.5cm velikosti.
  • 1/2 hrnku teplé vody
  • 1 balíček suchých kvasnic (7g)
  • 3 lžičky cukru
  • 2 hrnky mléka
  • 11 lžic másla + na plech
  • 1 lžička soli
  • 6-6 1/2 hrnků polohrubé mouky + víc na vál
  • 1 lžíce rostlinného oleje

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Ideální lednicové těsto na housky a jiné pečivo

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Ideální lednicové těsto na housky a jiné pečivo

babi
6360 příspěvků 25.3.11 16:10

jolanko, narazila jsem na recept, za jehoz vyzkouseni jsem jeste nepodekovala a tak cinim opozdene 8-)

jolana
5068 příspěvků 4.6.09 04:55
Re: Ideální lednicové těsto na housky a jiné pečivo.

Idealne a chutne. Velmi chutne. ;))

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Hruškový koláč

Nejlepší recepty

Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Chléb s celerem Chléb s celerem
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz