Recept Hubičky Pra

Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

prepis receptu z knihy Jedlá a nápoje našich predkov, autorka R. Stoličná. Autorka vychádza z receptov siahajúcich od novších prameňov cez recepty zozbierané v etnografických výskumoch až ku Prvej kuchárskej knihe v slovenskej reči od Jána Babilona z roku 1870. Recept je z Dolnej Súče.

Postup

Bravčové vnútornosti pokrájame na drobné kúsky a uvaríme v osolenej vode.
Po uvarení ich zahustíme zátrepkou z mlieka, múky smotany a dochutíme octom.
Podávame s chlebom.

Recept je z kategorií: Pokrmy z vnitřností


Reklama

Nahlásit recept

  • 19.01.10 vloženo
  • 1761x zobrazeno

Ingredience

  • bravčové vnútornosti;
  • srdce, pečeň /játra/, obličky, pľúcka
  • mlieko
  • múka
  • smotana
  • soľ
  • ocot

Doporučená příloha

  • chlieb

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Hubičky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
martinsog
103 příspěvků 20.01.10 03:19
Re: Hubičky (PRA)

No myslím, že „bosá“ kuchárka na finálny efekt byť nemusí, ale ak ju treba bozkať a je pekná… Prečo nie. :-)))

 
casino
4463 příspěvků 19.01.10 23:59
Re: Hubičky (PRA)

Čto takoje „Hubičky“? Asi ne totéž co „bosky“ nebo „pusinky“ :-))) Podle receptu by se to mohlo klidně jmenovat „Pajšl“, ale už by to neznělo tak poeticky :-)

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz