Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Předehřát troubu na 180°C. Vymazat máslem čtvercovou formu asi 23cm x 23cm. Obalit hrušky v citronu. Na pánvi rozehřát 2 lžíce másla a 2 lžíce cukru. Na pánev poskládat v jedné vrstvě řeznou stranou dolů polovinu hrušek. Osmažit je po 2-3min. do hněda. Obrátit je a osmažit druhou stranu asi 2-3mi. Pomocí děrované špachtle je přendat na talíř. Pokračovat se zbytkem hrušek. Na stejnou pánev nalít brandy a zbývající 2 lžíce cukru. Vařit asi po 1min., až se směs zredukuje na sirup. Nalít do formy. Nahýbat formou, aby se sirup roztekl. Začínajíc v jednom rohu formy skládat hrušky v jedné vrstvě do formy vějířů. Dbát na to, aby zůžené špičky šly jedním směrem. Dát stranou. Ve středné míse našlehat mouku, mletý zázvor, skořici, hřebíčky, oříšek a sůl. V jiné míse našlehat zbývajících 8 lžic másla do lehka. Přidat hnědý cukr a našlehat po 3min., přidat jedno po druhém vejce až se vše spojí a nakonec zašlehat melasu a čerstvý zázvor. Přidat polovinu moučné směsi a zašlehat ji. Do malé misky vložit jedlou sodu a vařící vodu. Umíchat na pastu, kterou vložit do těsta, přidat další mouku a dobře ji zašlehat dovnitř. Nalít těsto do připravené formy a dát péct po 25min. Snížit teplotu na 165°C a péct dalších 15-20min. Nechat vychladnout na mřížce po 1 hodinu. Objet kulatým nožem kolem stěn formu a moučník vyklopit na servírovací mísu, která se může různě ozdobit.
Recept je z kategorií: Ovocné moučníky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Hruškový vyjimečný moučník vzhůru nohama