Recept Hruškový vyjimečný moučník vzhůru nohama

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Hruškový vyjimečný moučník vzhůru nohama

Postup

Předehřát troubu na 180°C. Vymazat máslem čtvercovou formu asi 23cm x 23cm. Obalit hrušky v citronu. Na pánvi rozehřát 2 lžíce másla a 2 lžíce cukru. Na pánev poskládat v jedné vrstvě řeznou stranou dolů polovinu hrušek. Osmažit je po 2-3min. do hněda. Obrátit je a osmažit druhou stranu asi 2-3mi. Pomocí děrované špachtle je přendat na talíř. Pokračovat se zbytkem hrušek. Na stejnou pánev nalít brandy a zbývající 2 lžíce cukru. Vařit asi po 1min., až se směs zredukuje na sirup. Nalít do formy. Nahýbat formou, aby se sirup roztekl. Začínajíc v jednom rohu formy skládat hrušky v jedné vrstvě do formy vějířů. Dbát na to, aby zůžené špičky šly jedním směrem. Dát stranou. Ve středné míse našlehat mouku, mletý zázvor, skořici, hřebíčky, oříšek a sůl. V jiné míse našlehat zbývajících 8 lžic másla do lehka. Přidat hnědý cukr a našlehat po 3min., přidat jedno po druhém vejce až se vše spojí a nakonec zašlehat melasu a čerstvý zázvor. Přidat polovinu moučné směsi a zašlehat ji. Do malé misky vložit jedlou sodu a vařící vodu. Umíchat na pastu, kterou vložit do těsta, přidat další mouku a dobře ji zašlehat dovnitř. Nalít těsto do připravené formy a dát péct po 25min. Snížit teplotu na 165°C a péct dalších 15-20min. Nechat vychladnout na mřížce po 1 hodinu. Objet kulatým nožem kolem stěn formu a moučník vyklopit na servírovací mísu, která se může různě ozdobit.

Recept je z kategorií: Ovocné moučníky

Nahlásit recept

  • 17.02.05 vloženo
  • 10362x zobrazeno

Počet porcí

  • 9 porcí

Ingredience

  • 150g másla pokojové teploty
  • 5 velkých pevných hrušek jako jsou Barlett, oloupaných bez jadřince a na čtvrtiny nakrájených
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 4 lžíce krystalového cukru
  • 6 lžic brandy
  • 250ml polohrubé mouky
  • 1 lžíce nastrouhaného zázvoru
  • 1 lžička pomleté skořice
  • 1/4 lžíčky pomletých hřebíčků
  • 1/4 lžičky nastrouhaného muškátového oříšku
  • 1/4 lžičky soli
  • 4 lžíce pevně napěchovaných lžic hnědého cukru
  • 3 velká vejce
  • 125ml melasy, nebo medu
  • 1 lžíce čerstvého nastrouhaného zázvoru
  • 1 lžička jedlé sody
  • 2 lžíce vařící vody

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Hruškový vyjimečný moučník vzhůru nohama

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz