Recept Banketky špaldové, špekem vonící

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Variace na banketky labužnice Bedly - ale přesto chuťově určitě jiné.

Z uvedeného množství jsem udělala 20 banketek.

Postup

Prosejeme do mísy obě mouky, smícháme se solí, do středu uděláme důlek, do něj droždí, špetka cukru a zalijeme vlažným mlékem. Necháme chvíli droždí vyběhnout a mezi tím rozpustíme na pánvičce máslo se špekem dohromady. Špek se vyškvaří do másla. Necháme vychladnout a buďto do mouky přecedíme, nebo vlijeme i se špekem. (Já jsem přecedila a dala jen voňavé špekomáslo).

Vmícháme do mouky s vykynutým kváskem, přidáme 2 žloutky a opražený kmín (na suché pánvi - dokud se nerozvoní) a zbylé mléko (je-li třeba, přidáme). Zaděláme těsto a v teple necháme vykynout. Po hodině těsto vykynutě nevypadalo, ale konzistence byla jiná. Krásně se dělaly v rukách kuličky (průměr 5 cm), které jsem přitlačila do kmínu, nařízla a dala na plech. Potřela jsem bílky, co zbyly a posypala hrubou solí a troškou pepře.

Pekla jsem 20 min při 190°C.

Houstičky nejen hezky vypadají, ale jsou křehoučké jak vanilkové rohlíčky. Fakt!

Recept je z kategorií: Pečivo


Reklama

Nahlásit recept

  • 03.02.12 vloženo
  • 2203x zobrazeno

Čas přípravy

  • 75 min příprava a kynutí, 20 min pečení

Počet porcí

  • 20 porcí

Ingredience

  • 100 g polohrubé (nebo hladké) mouky
  • 100 gr špaldové mouky
  • 1/2 kostičky droždí nebo 3,5 g instantního
  • špetka cukru
  • 2 žloutky
  • 1 PL másla
  • 1 PL kostiček špeku
  • 1 KL soli
  • 120 ml vlažného mléka
  • kmín podle chuti
  • hrubá sůl
  • pepř

Doporučená příloha

  • pomazánky, saláty, uzeniny, nebo jen dobré máslo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

wydra 03.02.12 17:22

Diskuse k receptu Banketky špaldové, špekem vonící

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
babi
6360 příspěvků 07.02.12 23:36

wydri, velice pekne housticky…zavonely az sem 8) Delas cloveku chute!

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 04.02.12 19:45

KaiQ, pagace myslim (netvrdim) jsou se skvarkama, takove vetsi placky ?
Tyhle housticky jsou jen ovonene spekem s maslem a rozdil v konzistenci dela spaldova mouka. Priste dam zitnou a vyzkousim jecnou s hladkou. Ta maslova chut se spekem a s prazenym kminem je lahodna.

 
KaiQ
6 příspěvků 04.02.12 19:28

Hezký recept, doma jsme tomu říkali „pagáče“ …

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 04.02.12 17:29

Zebulon, špatný čas ! BYLY nádherné :P ( a také BYLY hodně dobré).

 
zébulon 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 04.02.12 15:47

No teda, ty jsou nadherny, wydro!

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Girasoli gorgonzola e noci


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz