Recept Banketky špaldové, špekem vonící

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Variace na banketky labužnice Bedly - ale přesto chuťově určitě jiné.

Z uvedeného množství jsem udělala 20 banketek.

Postup

Prosejeme do mísy obě mouky, smícháme se solí, do středu uděláme důlek, do něj droždí, špetka cukru a zalijeme vlažným mlékem. Necháme chvíli droždí vyběhnout a mezi tím rozpustíme na pánvičce máslo se špekem dohromady. Špek se vyškvaří do másla. Necháme vychladnout a buďto do mouky přecedíme, nebo vlijeme i se špekem. (Já jsem přecedila a dala jen voňavé špekomáslo).

Vmícháme do mouky s vykynutým kváskem, přidáme 2 žloutky a opražený kmín (na suché pánvi - dokud se nerozvoní) a zbylé mléko (je-li třeba, přidáme). Zaděláme těsto a v teple necháme vykynout. Po hodině těsto vykynutě nevypadalo, ale konzistence byla jiná. Krásně se dělaly v rukách kuličky (průměr 5 cm), které jsem přitlačila do kmínu, nařízla a dala na plech. Potřela jsem bílky, co zbyly a posypala hrubou solí a troškou pepře.

Pekla jsem 20 min při 190°C.

Houstičky nejen hezky vypadají, ale jsou křehoučké jak vanilkové rohlíčky. Fakt!

Recept je z kategorií: Pečivo



Nahlásit recept

  • 03.02.12 vloženo
  • 2246x zobrazeno

Čas přípravy

  • 75 min příprava a kynutí, 20 min pečení

Počet porcí

  • 20 porcí

Ingredience

  • 100 g polohrubé (nebo hladké) mouky
  • 100 gr špaldové mouky
  • 1/2 kostičky droždí nebo 3,5 g instantního
  • špetka cukru
  • 2 žloutky
  • 1 PL másla
  • 1 PL kostiček špeku
  • 1 KL soli
  • 120 ml vlažného mléka
  • kmín podle chuti
  • hrubá sůl
  • pepř

Doporučená příloha

  • pomazánky, saláty, uzeniny, nebo jen dobré máslo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

wydra 03.02.12 17:22

Diskuse k receptu Banketky špaldové, špekem vonící

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
babi
6360 příspěvků 07.02.12 23:36

wydri, velice pekne housticky…zavonely az sem 8) Delas cloveku chute!

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 04.02.12 19:45

KaiQ, pagace myslim (netvrdim) jsou se skvarkama, takove vetsi placky ?
Tyhle housticky jsou jen ovonene spekem s maslem a rozdil v konzistenci dela spaldova mouka. Priste dam zitnou a vyzkousim jecnou s hladkou. Ta maslova chut se spekem a s prazenym kminem je lahodna.

 
KaiQ
6 příspěvků 04.02.12 19:28

Hezký recept, doma jsme tomu říkali „pagáče“ …

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 04.02.12 17:29

Zebulon, špatný čas ! BYLY nádherné :P ( a také BYLY hodně dobré).

 
zébulon 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 04.02.12 15:47

No teda, ty jsou nadherny, wydro!

Vložit nový komentář


Dnes doporučujeme: Velký steak z krkovice





Nejlepší recepty

Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Chléb s celerem Chléb s celerem
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz