Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
wydra Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Variace na banketky labužnice Bedly - ale přesto chuťově určitě jiné.
Z uvedeného množství jsem udělala 20 banketek.
Prosejeme do mísy obě mouky, smícháme se solí, do středu uděláme důlek, do něj droždí, špetka cukru a zalijeme vlažným mlékem. Necháme chvíli droždí vyběhnout a mezi tím rozpustíme na pánvičce máslo se špekem dohromady. Špek se vyškvaří do másla. Necháme vychladnout a buďto do mouky přecedíme, nebo vlijeme i se špekem. (Já jsem přecedila a dala jen voňavé špekomáslo). Vmícháme do mouky s vykynutým kváskem, přidáme 2 žloutky a opražený kmín (na suché pánvi - dokud se nerozvoní) a zbylé mléko (je-li třeba, přidáme). Zaděláme těsto a v teple necháme vykynout. Po hodině těsto vykynutě nevypadalo, ale konzistence byla jiná. Krásně se dělaly v rukách kuličky (průměr 5 cm), které jsem přitlačila do kmínu, nařízla a dala na plech. Potřela jsem bílky, co zbyly a posypala hrubou solí a troškou pepře. Pekla jsem 20 min při 190°C. Houstičky nejen hezky vypadají, ale jsou křehoučké jak vanilkové rohlíčky. Fakt!
Recept je z kategorií: Pečivo
pomazánky, saláty, uzeniny, nebo jen dobré máslo
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Banketky špaldové, špekem vonící
wydri, velice pekne housticky…zavonely az sem
Delas cloveku chute!
KaiQ, pagace myslim (netvrdim) jsou se skvarkama, takove vetsi placky ?
Tyhle housticky jsou jen ovonene spekem s maslem a rozdil v konzistenci dela spaldova mouka. Priste dam zitnou a vyzkousim jecnou s hladkou. Ta maslova chut se spekem a s prazenym kminem je lahodna.
6 příspěvků 4.2.12 19:28
Hezký recept, doma jsme tomu říkali „pagáče“ …
Zebulon, špatný čas ! BYLY nádherné
( a také BYLY hodně dobré).
No teda, ty jsou nadherny, wydro!