Recept Hospodská ryba v pivním těstíčku s cibulovými kroužky

Kanadská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Předehřát fritovací hrnec na 190°C a troubu na 120°C. Nemáteli fritovací hrnec, tak rozehřát olej v hlubokém hrnci (oleje může být nanejvýš tak polovina hrnce). Že je olej horký se pozná vhozením do oleje třebas 2.5cm kostky chleba, která se za 20 vteřin zbarví do zlatova. Když se začnou kolem ní dělat bublinky, tak teplota je správná. Když chleba ihned zčerná, tak teplota je příliš vysoká. V misce smíchat pomocí metly mouku se solí a kayánským pepřem. Zašlehat dovnitř pivo a nechat směs stát po 15-30min. Oloupat cibuli a nakrájet ji na 1cm plátky. Rozdělit plátky na kolečka. Do fritovacího hrnce, nebo do těžkého hrnce nalít alespoň 5cm oleje. Pomocí velké vidličky postupně vkládat kroužky cibule do oleje (asi 4-5 najednou) a smažit je po 1 min. do zlatova. V polovině smažení je otočit. Pomocí drátěné naběračky vyjmout usmažené cibulové kroužky na papírový ubrousek položený na plechu. Udržovat teplé až po 1 hodinu v troubě. Nakrájet rybí filé na porce, obalit je v mouce navíc a potom je namočit do těstíčka. Nechat trochu okapat a vkládat je postupně do horkého oleje. Smažit je po 3-4 min. na každé sraně do zlatova. Osušit je na papírovém ubrousku a uschovat v troubě, až je všechna ryba hotová. Osolit podle chuti a podávat s citronem a Tatarskou omáčkou.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 05.02.03 vloženo
  • 5125x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 1/2 hrnku mouky
  • 1 1/2 lžičky soli, pokud možno mořské
  • 1/4 lžičky kayánského pepře, nebo podle chuti
  • 1 španělská cibule
  • 1 lahev piva (330ml)
  • olej, nebo rostlinný tuk na smažení
  • 450g tresky nebo jiného bílého filé z pevné ryby, bez kostí a kůže
  • 1/4 hrnku mouky navíc
  • citron rozkrájený na dílky
  • ¨Tatarské omáčka¨ z Labužníka

Doporučená příloha

  • Hranolky, nebo bramborová kaše a tejné pivo jako je v těstíčku.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Hospodská ryba v pivním těstíčku s cibulovými kroužky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Hruškový koláč Hruškový koláč
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz