Recept Horké jablečné a třešňové koláče (Hot Apple and Cherry Pies)

Americká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Horké jablečné a třešňové koláče (Hot Apple and Cherry Pies)

Postup

1. Rozbalíme Pillsbury®apple (cherry) turnovers. Máme 6 kousků o velikosti 3"x3". Budeme potřebovat 4 kousky. Na voskovém papíře je rozprostřeme na obdélníky o rozměrech 4"x 5". 2. Polovinu jablečné náplně rozprostřeme na jedno těsto, druhou polovinu na druhé těsto tak, aby okraje těsta zůstaly prázdné. Středem necháme prostor velký 3/4". 3. Zbývající dva kousky těsta položíme na tyto dva kousky s náplní. Zvlníme okraje. Máme to, čemu se říká obří koláčky. 4. Prokrojíme oba středem, kde jsme nechali místo na velikost 3/4" a zvlníme okraje. 5. Tvarujeme, jak je třeba do vzhledu atraktivního, rovnoměrně tvarovaného koláče. Měly by vypadat jako burritos (přeložená kukuřičná placka s náplní), ale zvlněné na okrajích. 6. Položíme všechny 4 koláče na voskovém papíru do mrazáku. Po 45 minutách postříkáme všechny koláče po všech stranách vodní mlhou a necháme v mrazáku ještě aspoň hodinu. 7. Vložíme do mrazícího sáčku a uschováme pro pozdější použití, nebo připravíme ke fritování: 8. Předehřejeme fritovací hrnec na 190° C (375° F). Předehřejeme i troubu, aby byla teplá. 9. Rychle namočíme zmražený koláč do studené vody, přesvědčíme se že je zcela ponořený. 10. Ponoříme koláče do horkého oleje, pozor, může vystřikovat, Připravíme si náhradní fritovací košík a jakmile jsou koláče ve friťáku, položíme nahoru tento košík (*sendvičový efekt – zajistí se tak dokonalé ponoření koláčů*). Je důležité, aby byly pořádně ponořené, protože jinak se dobře neprosmaží. 11. Smažíme 5-7 min. Po 5 minutách si ověříme, zda je povrch zlatohnědý. (*Čím starší olej, tím rychleji zhnědnou a nebudete mít dobrý odhad.*) 6 minut je tak akorát. 12. Po smažení dáme koláče okapat na 1 minutu na papírové ubrousky. Potom je vložíme rovnou do teplé trouby a nahříváme od 10 do 30 minut. *Těšte se z McDonaldova horkého jablečného (třešňového) koláče, ale varování….. bude horký.* *Důležité sdělení:* 1. Koláče nebudou vypadat jako od McDonalda. Budou menší. Ale chuť bude stejná. Až to budete jíst, budete úplně cítit, jak vám tuk pulsuje v žilách na cestě k ucpání vašich artérií! 2. Koláče se mohou nalepit na fritovací košík. Pokud se tak stane, opatrně je odstraňte nožem (nechcete přece roztrhnout těsto). 3. Jestli vám během vaření uteče náplň z těsta, musíte příště lépe spojit okraje. Pokud se divíte, že se koláče musí zmrazit, je to kvůli tomu, aby měly křupavou kůrku. Postříkání vodou udělá na nich ledovou glazuru a to pomůže, aby měla kůrka správnou strukturu.A nakonec namočení do vody těsně před vkládáním do oleje pomůže vytvořit vločkovitou, křupavou vrstvu nahoře a těstovitou kůrku uvnitř. Čerpáno z netu a přeloženo mou sestrou, patří jí můj dík... :-))

Recept je z kategorií: Moučníky

Nahlásit recept

  • 21.05.04 vloženo
  • 6180x zobrazeno

Ingredience

  • *McDonald měl opravdu chutnou věc, která šla na odbyt několik let, a to byly horké jablečné a třešňové koláče. Byly fritované ve velkém množství tuku a naháněly hrůzu (asi velikostí a mastnotou). Jenže trend pro zákazníky začal být "zdravější“ a „bez tuku“, klasický recept byl nahrazen běžným pečivem. Nyní můžete mít tyto mastné, sopečně horké koláče znovu!*
  • *Speciální nádobí:*
  • fritovací hrnec
  • stříkací pistole s čerstvou vodou
  • uzavíratelné sáčky
  • fritovací košík navíc;
  • 4-6 šálků rostlinného oleje do friťáku
  • 1 balení "Pillsbury®apple turnovers":http://www.pillsbury.com/store/about/about.asp nebo "Pillsbury®cherry turnovers":http://www.pillsbury.com/store/about/about.asp (*pravděpodobně listové těsto s přiloženou ovocnou náplní*).

Doporučená příloha

  • telefon a číslo na pohotovost… :-))

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Horké jablečné a třešňové koláče (Hot Apple and Cherry Pies)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Adventní perníčky 2

Nejlepší recepty

Kuře na medu Kuře na medu
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz