Recept Herlanský rožeň

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Hovězí a vepřové maso nakrájíme na plátky (jako na ražniči), opepříme a potřeme rozpuštěným máslem. Takto připravené plátky ukládáme do kameninové nádoby tím způsobem, že skládáme: plátek svíčkové, plátek slaniny, plátek cibule, plátek vepřové kýty, plátek svíčkové atd. Naskládané plátky zalijeme vínem a necháme přes noc odležet. Druhý den se plátky masa , slaniny a cibule napichují na špíz a opékají na grilu. Solíme až poskládané na špízu.

Recept je z kategorií: Směsi mas

Nahlásit recept

  • 26.07.05 vloženo
  • 6350x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hod.

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 150 g hovězí svíčková
  • 150 g vepřová kýta
  • 40 g slaniny bez kůže
  • 40 g oleje
  • 20 g čerstvého másla
  • 60 g cibule
  • 20 g červené víno
  • sůl
  • pepř.

Doporučená příloha

  • dobré víno a ostatní dle chuti

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Herlanský rožeň

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Jahodový pohár

Nejlepší recepty

Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz