Recept Herlanský rožeň

Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Hovězí a vepřové maso nakrájíme na plátky (jako na ražniči), opepříme a potřeme rozpuštěným máslem. Takto připravené plátky ukládáme do kameninové nádoby tím způsobem, že skládáme: plátek svíčkové, plátek slaniny, plátek cibule, plátek vepřové kýty, plátek svíčkové atd. Naskládané plátky zalijeme vínem a necháme přes noc odležet. Druhý den se plátky masa , slaniny a cibule napichují na špíz a opékají na grilu. Solíme až poskládané na špízu.

Recept je z kategorií: Směsi mas

Nahlásit recept

  • 26.07.05 vloženo
  • 6601x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hod.

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 150 g hovězí svíčková
  • 150 g vepřová kýta
  • 40 g slaniny bez kůže
  • 40 g oleje
  • 20 g čerstvého másla
  • 60 g cibule
  • 20 g červené víno
  • sůl
  • pepř.

Doporučená příloha

  • dobré víno a ostatní dle chuti

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Herlanský rožeň

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Smažená cibulová kolečka

Nejlepší recepty

Chléb s celerem Chléb s celerem
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz