Recept Harísa

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Harísa

Postup

Z chilli papriček odstraníme stopky a semena a podélně je nakrájíme na poloviny. Zalijeme je vroucí vodou a odstavíme na 5 minut, aby změkly. Papričky odcedíme a v mixéru je smícháme s česnekem, solí a kořením. Za chodu mixéru přiléváme slabým proudem olej a dobře rozmixujeme. P.S. Omáčka vydrží zakrytá v lednici až 2 týdny. Podáváme ji při pokojové teplotě jako přílohu k arabským pokrmům (např. kuskus) nebo ji můžeme vmíchat do dušených pokrmů nebo polévek k získání zvlášť ostré chuti.

Recept je z kategorií: Speciality

Nahlásit recept

  • 11.02.04 vloženo
  • 16587x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 100 g celých sušených červených chilli papriček
  • 6 prolisovaných stroužků česneku
  • 1/3 hrnku mletého koriandru
  • 1/3 hrnku mletého římského kmínu
  • 2/3 hrnku olivového oleje
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Harísa

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Harísa

Bali
1254 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Harísa

Harisu mame doma vzdy (kupovanou). Jednou jsme ji meli i domaci primo od fr. araba. Byla vyborna.

esmeralda
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Harísa

Tuto chuťovou pří:,–(u mám v oblíbených již pěkných pár let.
Vyrábím ji ve velkém a zásobuji známé (ono se nevyplatí mazat mixér kvůli trošce). Pro velký úspěch se výroba často opakuje.
Místo sušených papriček používám v sezóně čerstvé.

justen
37 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Harísa

JJ,je to výborná omajda. Přidávám ji i do gulášů,nebo potírám steaky.

Labužník paraplicko03
359 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Harísa

Zdravím Babi, mám ráda ostrá jídla a také jídla „arabská“. Tuto omáčku mám vyzkoušenou a s úspěchem ji používám. Hezký den.

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Harísa

Paraplíčko, kuskus připravuji hodně často a vůbec mám ráda středozemní kuchyně. Tvoji omáčku určitě vyzkouším. Můj strýc byl po 11 let v Tunisu a tak o prášku/koření harísa něco vím, ale tuto omáčku jsem neznala ;o)

Zdraví Tě Babi!

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Staročeské kotlety Staročeské kotlety

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz