Recept Harísa
Labužník paraplic... Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Z chilli papriček odstraníme stopky a semena a podélně je nakrájíme na poloviny. Zalijeme je vroucí vodou a odstavíme na 5 minut, aby změkly. Papričky odcedíme a v mixéru je smícháme s česnekem, solí a kořením. Za chodu mixéru přiléváme slabým proudem olej a dobře rozmixujeme. P.S. Omáčka vydrží zakrytá v lednici až 2 týdny. Podáváme ji při pokojové teplotě jako přílohu k arabským pokrmům (např. kuskus) nebo ji můžeme vmíchat do dušených pokrmů nebo polévek k získání zvlášť ostré chuti.
Recept je z kategorií: Speciality
- 11.02.04 vloženo
- 21719x zobrazeno
Čas přípravy
- 30
Počet porcí
- 6 porcí
Ingredience
- 100 g celých sušených červených chilli papriček
- 6 prolisovaných stroužků česneku
- 1/3 hrnku mletého koriandru
- 1/3 hrnku mletého římského kmínu
- 2/3 hrnku olivového oleje
- sůl
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Harísa
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Harísa
1254 příspěvků 25.1.09 03:43
Harisu mame doma vzdy (kupovanou). Jednou jsme ji meli i domaci primo od fr. araba. Byla vyborna.
4812 příspěvků 25.1.09 03:43
Tuto chuťovou pří:,–(u mám v oblíbených již pěkných pár let.
Vyrábím ji ve velkém a zásobuji známé (ono se nevyplatí mazat mixér kvůli trošce). Pro velký úspěch se výroba často opakuje.
Místo sušených papriček používám v sezóně čerstvé.
37 příspěvků 25.1.09 03:43
JJ,je to výborná omajda. Přidávám ji i do gulášů,nebo potírám steaky.
359 příspěvků 25.1.09 03:43
Zdravím Babi, mám ráda ostrá jídla a také jídla „arabská“. Tuto omáčku mám vyzkoušenou a s úspěchem ji používám. Hezký den.
Paraplíčko, kuskus připravuji hodně často a vůbec mám ráda středozemní kuchyně. Tvoji omáčku určitě vyzkouším. Můj strýc byl po 11 let v Tunisu a tak o prášku/koření harísa něco vím, ale tuto omáčku jsem neznala ;o)
Zdraví Tě Babi!