Recept Harísa

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Harísa

Postup

Z chilli papriček odstraníme stopky a semena a podélně je nakrájíme na poloviny. Zalijeme je vroucí vodou a odstavíme na 5 minut, aby změkly. Papričky odcedíme a v mixéru je smícháme s česnekem, solí a kořením. Za chodu mixéru přiléváme slabým proudem olej a dobře rozmixujeme. P.S. Omáčka vydrží zakrytá v lednici až 2 týdny. Podáváme ji při pokojové teplotě jako přílohu k arabským pokrmům (např. kuskus) nebo ji můžeme vmíchat do dušených pokrmů nebo polévek k získání zvlášť ostré chuti.

Recept je z kategorií: Speciality

Nahlásit recept

  • 11.02.04 vloženo
  • 16056x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 100 g celých sušených červených chilli papriček
  • 6 prolisovaných stroužků česneku
  • 1/3 hrnku mletého koriandru
  • 1/3 hrnku mletého římského kmínu
  • 2/3 hrnku olivového oleje
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Harísa

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Bali
1254 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Harísa

Harisu mame doma vzdy (kupovanou). Jednou jsme ji meli i domaci primo od fr. araba. Byla vyborna.

esmeralda
4813 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Harísa

Tuto chuťovou pří:,–(u mám v oblíbených již pěkných pár let.
Vyrábím ji ve velkém a zásobuji známé (ono se nevyplatí mazat mixér kvůli trošce). Pro velký úspěch se výroba často opakuje.
Místo sušených papriček používám v sezóně čerstvé.

justen
37 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Harísa

JJ,je to výborná omajda. Přidávám ji i do gulášů,nebo potírám steaky.

Labužník paraplicko03
359 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Harísa

Zdravím Babi, mám ráda ostrá jídla a také jídla „arabská“. Tuto omáčku mám vyzkoušenou a s úspěchem ji používám. Hezký den.

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Harísa

Paraplíčko, kuskus připravuji hodně často a vůbec mám ráda středozemní kuchyně. Tvoji omáčku určitě vyzkouším. Můj strýc byl po 11 let v Tunisu a tak o prášku/koření harísa něco vím, ale tuto omáčku jsem neznala ;o)

Zdraví Tě Babi!

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Kapustičky na slanině

Nejlepší recepty

Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz