Recept Grilovaný špíz, jak jej připravují Francouzi

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Ve velké skleněné míse smíchat ingredience pro marinádu. Přidat maso, zamíchat, přikrýt a nechat stát po 1 hodinu při pokojové teplotě. Rozpustit máslo na pánvi a osmažit na něm cibuli asi 7min. až je měkká, ale ne hnědá. Seškrábat marinádu z masa a přidat ji k cibuli. Přidat víno, rajčata, cukr a na středním ohni vařit po 10-15min., až vše trochu zhoustne. Rozmixovat omáčku v mixéru do hladka. Je-li příliš řídká, tak ji na středním ohni zredukovat na hustotu majonézy. Nechat omáčku trochu prochladnout a vmíchat dovnitř hořčici, petrželku, šťávu a vše ochutit solí a pepřem podle chuti. Rozdělit maso na 6 x 30cm jehle a na velice horkém grilu je po všech stranách ogrilovat asi 8min, pro ¨Rare¨ (záleží na velikosti kousků masa a teplotě grilu). Podávat jednu jehlu pro osobu a omáčku v omáčníku.

Recept je z kategorií: Minutky

Nahlásit recept

  • 07.09.03 vloženo
  • 5524x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1kg-1.2kg kvalitního hovězího masa na minutky, nakrájeného na 3-4.5 cm kostky
  • Marináda:
  • 4 hnědé šalotky na velmi malé kostičky nakrájené
  • 3-4 stroužky česneku na jemno posekané
  • 7 stonků řapíkatého celeru na jemno pokrájeného
  • 2 lžíce posekané petrželky
  • 1 lžíce posekaného rozmarýnu (nebo 1 lžíčka sušeného)
  • 1 lžíce tymiánu (nebo 1 lžička sušeného)
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 1 lžička čerstvě pomletého pepře
  • 1 lžička mořské soli
  • 1 lžíce oleje
  • Omáčka:
  • 2 lžíce másla
  • 1 cibule na jemno pokrájená
  • 250ml červeného suchého vína
  • 2 uzrálá rajčata, oloupaná a semínek zbavená
  • 1/2 lžičky cukru, nebo medu
  • 2 lžíce dijónské hořčice, nebo podobné
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce posekané petrželky
  • možská sůl a čerstvě pomletý pepř

Doporučená příloha

  • Grilované brambory a různá zelenina, nebo jenom ogrilovaná bageta.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Grilovaný špíz, jak jej připravují Francouzi

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Hruškový koláč Hruškový koláč
Jahodový pohár Jahodový pohár

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz