Recept Grilovaný špíz, jak jej připravují Francouzi

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Ve velké skleněné míse smíchat ingredience pro marinádu. Přidat maso, zamíchat, přikrýt a nechat stát po 1 hodinu při pokojové teplotě. Rozpustit máslo na pánvi a osmažit na něm cibuli asi 7min. až je měkká, ale ne hnědá. Seškrábat marinádu z masa a přidat ji k cibuli. Přidat víno, rajčata, cukr a na středním ohni vařit po 10-15min., až vše trochu zhoustne. Rozmixovat omáčku v mixéru do hladka. Je-li příliš řídká, tak ji na středním ohni zredukovat na hustotu majonézy. Nechat omáčku trochu prochladnout a vmíchat dovnitř hořčici, petrželku, šťávu a vše ochutit solí a pepřem podle chuti. Rozdělit maso na 6 x 30cm jehle a na velice horkém grilu je po všech stranách ogrilovat asi 8min, pro ¨Rare¨ (záleží na velikosti kousků masa a teplotě grilu). Podávat jednu jehlu pro osobu a omáčku v omáčníku.

Recept je z kategorií: Minutky

Nahlásit recept

  • 07.09.03 vloženo
  • 5438x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1kg-1.2kg kvalitního hovězího masa na minutky, nakrájeného na 3-4.5 cm kostky
  • Marináda:
  • 4 hnědé šalotky na velmi malé kostičky nakrájené
  • 3-4 stroužky česneku na jemno posekané
  • 7 stonků řapíkatého celeru na jemno pokrájeného
  • 2 lžíce posekané petrželky
  • 1 lžíce posekaného rozmarýnu (nebo 1 lžíčka sušeného)
  • 1 lžíce tymiánu (nebo 1 lžička sušeného)
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 1 lžička čerstvě pomletého pepře
  • 1 lžička mořské soli
  • 1 lžíce oleje
  • Omáčka:
  • 2 lžíce másla
  • 1 cibule na jemno pokrájená
  • 250ml červeného suchého vína
  • 2 uzrálá rajčata, oloupaná a semínek zbavená
  • 1/2 lžičky cukru, nebo medu
  • 2 lžíce dijónské hořčice, nebo podobné
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce posekané petrželky
  • možská sůl a čerstvě pomletý pepř

Doporučená příloha

  • Grilované brambory a různá zelenina, nebo jenom ogrilovaná bageta.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Grilovaný špíz, jak jej připravují Francouzi

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Chléb s celerem

Nejlepší recepty

Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz