Recept Grilované sardinky se salátem z pomeranče, fenyklu a ředkviček
babi Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Úvod
Misto sardinek se mohou pouzit jakekoliv male rybicky.
Postup
Sardinky: Predehrat gril, nebo panev. V nereaktivni mise smichat vsechny ingredience, pridat sardinky a dobre je obalit marinadou. Setrepat zbytek marinady a sardinky grilovat na grilu, nebo na panvi 2-3 minuty na kazde strane. Ihned podavat se salatem. Salat: V nerealtivni mise smichat vsechny ingredience a salat podavat se sardinkami.
Recept je z kategorií: Saláty
- 21.07.10 vloženo
- 4188x zobrazeno
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- Sardinky:
- 12 sardinek vykuchanych s vyjmutymi zabry
- 1 citron, kura (jemne nastrouhana) i stava
- 2 strouzky cesneku oloupane a rozdrcene
- 2 bobkove listy rozdrcene
- 1 paliva papricka na drobno posekana
- 200 ml extra panensky olivovy olej
- cerstve pomlety cerny pepr podle chuti
- Salad:
- 1 pomerance, nejlepe krvave, oloupane a na platky nakrajene
- 1 hliza fenyklu rozkrojena napul, kostal vyriznuty, a hliza nakrajjena na tenke platky (pouzivam mandolinu)
- 5 redkvicek umytych, ocistenych a bakrajenych na tenke platky
- 6 snitek pazitky na drobno nastrihane, nebo nakrajene
- kura z 1 citronu
- 60-100 ml extra panensky olivovy olej (podle chuti)
- dve poradne hrsti rukoly*
- spetka hrube morske soli a cerstve pomlety cerny pepr podle chuti
- *Rukola
- Rukola (Rucola selvatica) je rostlina z čeledi brukvovitých, má neobvyklou, těžko popsatelnou ostřejší a štiplavější chuť, která dokáže zpestřit každé jídlo, hlavně pak saláty, zeleninové pokrmy, těstoviny, rizota. Rukola se většinou konzumuje syrová, dá se ale také podusit na olivovém oleji s česnekem -v této úpravě se podává jako samostatná příloha. Má drobné lístky podobné listům pampelišky, které se pouze otrhají, opláchnout a jsou připraveny ke konzumaci. Rukola je stále populárnější bylinka, ovšem je problém sehnat u nás semínka. Pokud ji chcete mít na své zahrádce, kupte si trs rukoly v květináčku, který je běžně dostání k obchodech v oddělení zeleniny stejně jako ostatní druhy bylinek jako pažitka, petrželka a tento trs si zasaďte. Dá se také přesadit do truhlíku a pěstovat na balkoně nebo na venkovním parapetu. Lidé si často rukolu pletou s jí velmi podobnou rostlinou - roketou setou, jde ale od dvě odlišné rostliny.
- zdroj ženy.cz
Doporučená příloha
pecivo dle chuti
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Grilované sardinky se salátem z pomeranče, fenyklu a ředkviček
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Grilované sardinky se salátem z pomeranče, fenyklu a ředkviček
Milá babi, ne každý hned ví, co je třeba EVOO, zejména jedná-li se o zkratku anglickou a ne českou (a že to je i v americkém Oxford slovníku většinu Čechů vůbec nezajímá), nebo aragula nebo jiné cizí výrazy. Dnes je velice lehké a rychlé na internetu si kliknout a zjistit co co je a jak se to řekne česky. To by měl učinit každý autor receptu, než ho do Labužníka vloží, protože jak i já zjišťuji, ne každý, kdo si recept přečte, si na ten internet klikne, raději se zeptá autora přímo u receptu. A pak se z toho vyvinou takovéto debaty. O tom se zmiňuje Aftic, asi tak to myslel Pepíček, a já jsem to chtěl jen připomenout.
Musím tě ale pochválit, že už neužíváš názvy jako „Blesková…“, „Snadná..“ nebo „Dobrá“ či „Levná“, které jsou matoucí a podle kterých nelze určit, o co jde.
Ať ti chutná!
o co Vam vlastne jde? To, ze jsem napsala v ingrediencich bylinku, ktera je mne znama a zjistila jsem, ze je k dostani v CR pod timto jmenem a mozna by mela byt casti seznamu a popisu ingredienci na Labuzniku? Nebo ze jsem za osum let napsala pres tri tisice receptu s Diakritikou a to mam anglickou klavesnici, ve kterych jsem poctive vypisovala jmeno ‚extra panensky olivovy olej‘ avsak parkrat jsem uzila zkratku z Webster slovniku? To, ze jsem takrka u kazdeho receptu vysvetlovala ingredience a psala poznamky a nekdy take zajimavosti?
Chtělo by to připomenout si příspěvek Aftica nazvaný RIGHT ON! zde (s nesmyslným datem), zejména jeho závěr.
Martine, dekuji!
hodně tě to baví rýt do někoho nebo proč to děláš?
551 příspěvků 27.7.10 04:56
babi…od 11.7. …kedy tu znovu pod nickom babi vystupujes, ziaden komentar co sa EVOO a svevinych receptov tyka, tu nebol…
gabi, protoze jsem to videla nakde v komentarich pod sveva receptem. Moje poznamka nic jineho neznamenala, pouze zaregistrovani fakta.
551 příspěvků 27.7.10 03:48
babi, premyslam, ako si zistila, ze termin EVOO tu zacali pouzivat „nase dve znalkyne italske kuchyne“, ked - ako pises - tri roky si tu vobec nebola…
288 příspěvků 26.7.10 06:52
Babi,tak to je dobře
…jen ať se slovníky rozšiřujou…
pranama, jak svato uvedla, za coz ji uprimne dekuji! Nekdy se mi nechtene do textu vloudi slovo, ktere mi zni tak cesky
e.s.t.e.r., termin EVOO byl prijat do americkeho oxfordskeho slovniku.
1454 příspěvků 24.7.10 16:57
rukola
10 příspěvků 24.7.10 16:32
Prosím, co je nebo jsou to „malá aragula“?
jandule, dekuji Vam mnohokrat za mile privitani. K vasi otazce, EVOO je zavedena zkratka pro extra virgin olive oil. Dumala jsem V zamenit za P, ale zase by nikdo nevedel o co jde. Drive jsem vzdy slovo po slove vypisovala, az nase dve znalkyne italske kuchyne zkratku zacaly uzivat
V Severni Americe to je bezne.
S pozdravem,
288 příspěvků 22.7.10 16:51
Olivovej,za studena lisovanej olej.....je to tak?
A máš to v myši.......:-))
Babi, vítejte zpět. Bez Vás to snad ani nebyl Labužník. Mimochodem co to je EVOO?