Recept Francouzský zmražený nugát s medem - Nougat glacé au miel

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Francouzský zmražený nugát s medem - Nougat glacé au miel

Postup

Začít s křehkým cukrem. V kastrolku nahřát 150g cukru s třemi lžícemi vody, až je cukr světle karamelové barvy. Zamíchat dovnitř mandle a zahřívat dohromady po 1 min. Nalít na vymaštěný plech olejem, rozetřít stejnoměrně a nechat ztuhnout. Našlehat žloutky do pěny. Zahřát med se zbytkem cukru a 2 lžícemi vody na 120°C. Přidat velice opatrně a postupně do žloutků za stálého šlehání a nechat vystydnout. Nasekat křehký cukr na jemno. Našlehat šlehačku a smíchat vše dohromady pomocí dřevěné vařečky. Vyložit podlouhlou formu plastickým filmem, naplnit směsí a dát do mražáku asi na 5 hodin. Vyklopit, sundat plastický film a nakrájet nožem namočeným v horké vodě. Položit plátky na talířky, ozdobit třebas rybízem, mátou a pokapat medem. PS: Recept z Provence. 1, Udělat křehký cukr a jakmile ztvrdne tak jej na jemno nakrájet. 2, V kastrolku zamíchat dohromady med, cukr a trochu vody. 3, Jakmile se směs spojí, začít ji pomalinku bez míchání zahřívat na 120°C 4, Našlehat žloutky do pěny a přidat k nim medovou směs za stálého šlehání. 5, Spojit žloutkovou směs s medovou dohladka a krémové barvy. 6, Přidat na jemno pokrájený křehký cukr a vše promíchat. 7, Našlehat šlehačku a zamíchat ji do nugátu. Naplnit směsí vyloženou formu. 8, Za několik hodin v mražáku, nugát zmrzne. 9, Nakrájet nugát pomocí nože namočeného v horké vodě.

Recept je z kategorií: Dezerty

Nahlásit recept

  • 23.07.02 vloženo
  • 8591x zobrazeno

Ingredience

  • 250g jemného krytalového cukru
  • 50g oloupaných , posekaných mandlí
  • slunečnicový olej
  • 12 žloutků
  • 150g medu (světlého, francouzi používají
  • med z jedlých kaštanů)
  • 3 lžíce vody pro křehký cukr
  • 2 lžíce vody pro nugát
  • 750ml šlehačky
  • bobulky ovoce a máta na ozdobu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Francouzský zmražený nugát s medem - Nougat glacé au miel

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
bartj
3 příspěvky 25.01.09 03:43
Re: Francouzský zmražený nugát s medem - Nougat glacé au miel.

babi, prosim te, muzu te poprosit, jestli bys mi napsala hustotu jednotlivych casti? pripada mi, ze je neco ridsi nez by melo a rad bych aspon pro priste vedel, co ze to melo byt hustsi nebo naslehanejsi. dekuju.

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pepíčku, Ty jsi obrázkový kouzelník, díky...

Ajti a Vali, možná, že ty obrázky pomůžou ;o)

Vali
1326 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Francouzský zmražený nugát s medem - Babi
  • děkuji a promiň nevšimla jsem si, abych pravdu řekla nikdy jsem takovéto mlsoty nedělala a tak to je pro mě trochu španělská vesnice, musím si zvyknout, podrobněji tyto recepty pročítat, abych se zase nesekla.;-) Recept už mám uložený. Protože na Tebe nemám majlové spojení tak mi dovol, abych Ti touto cestou také popřála Šťastné a veselé vánoční svátky a hodně zdravíčka do nového roku 2005. Vali.
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Francouzský zmražený nugát s medem - Vali

Je to neco jako grilias, ale ne uplne a v recepte tomu rikaji krehky cukr. Nakonec jeho vyrobu mas v recepte popsanou.

Pekne Vanoce Ti preje,

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Francouzský zmražený nugát s medem - ajti

Tento nugat je opravdu s pouzitim zloutku. Recept se muze pripravit z 1/2 davky. Poslu Pepickovi nejake obrazky. Mas-li zajem o nugat s orechy a z bilku, tak si najdi spanelsky recept se jmenem Jijona ve vyhledavani (nesedim za svym pocitacem), ale ten neni zmrazeny. Jinak prosim Te dej vede, jak a jestli si vyberes.

Jeste jednou preji prijemny vikend!

Vali
1326 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Francouzský zmražený nugát s medem - Nougat glacé au miel.

Babi, prosím tě, když to budu chtít vyzkoušet, nevím co je ten křehký cukr, jestli se tu dá sehnat, poraď prosím. Zdraví Vali.

ajta
590 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Francouzský zmražený nugát s medem - Babi

Babi do tohoto nugátu patří pouze žloutky? Bílky mi zbydou?
Předem díky za odpověď :o)

ajta
590 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Francouzký zmražený nugát s medem - Nougat glacé au miel.

Milá Babi, domů jsme dorazili v pořádku i když poněkud později díky té chumelenici… (posílali jsme Ti zprávu na mobil, aby jsi o nás neměla starost)

Obrázek nugátu mi asi chybět nebude, jak znám toastíka, tak mi poradí ;o)

Přeji krásný zbytek večera!

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Francouzký zmražený nugát s medem - Nougat glacé au miel.

Ajto, mám někde dokonce obrázek, ale kdepak??? (takže jste bezpečně dorazili domů, moc jsem na Vás myslela :o)))

Pa a pěkný zbytek večera!

ajta
590 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Francouzký zmražený nugát s medem - Nougat glacé au miel.

Babi, tak o tomto nugátu mi toastík neustále básnil… Prý je to ve Francii oblíbený vánoční mls. Takže hádej, co budeme mít letos na Vánoce?!!! ;o)))

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Hruškový koláč Hruškový koláč
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Kuře na medu Kuře na medu
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz