Recept Flíčky se zelím 2
Bunter Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Těstoviny vhodíme do vařící osolené vody, přidáme lžičku oleje a povaříme 5 minut. Necháme pod pokličkou chvíli dojít. Zelí nakrájíme nadrobno, košťál odstraníme a zelí povaříme asi 10 minut v osolené vodě. Pak ho slijeme, necháme okapat,v ložíme do mísy, přidáme jemně nasekanou cibuli, na nudličky nakrájený salám a uvařené, scezené a okapané těstoviny. Vše pokapeme rozehřátým sádlem nebo olejem, osolíme, opepříme a okmínujeme, promícháme a vložíme do vymaštěného a strouhankou vysypaného pekáčku. Urovnáme a dáme do trouby asi na 20 minut zapéct.Vejce rozšleháme s mlékem a těstoviny přelijeme. Zapékáme ještě chvíli, pak posypeme strouhaným sýrem a necháme zezlátnout. Ozdobíme petrželkou a lžičkou kečupu.
Recept je z kategorií: Bezmasá jídla
- 11.04.04 vloženo
- 5389x zobrazeno
Čas přípravy
- 1 hodina
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 250 g těstovin
- menší hlávka zelí
- 1 větší cibule
- 2 lžíce sádla nebo oleje
- sůl
- pepř
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- 100 g měkkého salámu
- šálek mléka
- 4 vejce
- 100 g sýra na strouhání
- petrželka
- kečup
- tuk a strouhanka na pekáček
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Flíčky se zelím 2
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Flíčky se zelím 2
no, já se těším na zelí ranné, které je plné šťávy, restuji na sádle, osolím, opepřím. Vložím vařené flíčky, promíchám a to je bašta, někdy dáváme uzené, někdy houby, někdy zapékáme, jak popisuje Bunter a někdy podle vzoru matky mého manžela zvlášť na sádle s jednou pokrájenou cibulí nechám zrůžovět 1 kostku droždí. Toto se pak přidává do dušeného zelí.....dobrota.
757 příspěvků 25.1.09 03:43
A s kysaným zelím by to taky nemuselo bejt tak špatný.