Recept Elegantní sváteční polévka s Chantilly krémem z Francie

babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Elegantní sváteční polévka s Chantilly krémem z Francie

Postup

Na středním ohni rozpustit máslo a přidat k němu šalotky, cibuli, fenykl, celer, pórek a mrkev. Vše smažit asi 10 minut do měkka. Zelenina se nesmí zbarvit. Vyjmout polovinu zeleniny a dát stranou. Přidat lososa ke zbylé zelenině a vše smažit bez zabarvení další 2 minuty. Přilít víno, bouquet garni, pepř, badyán, směs bylinek a vše osolit a opepřit. Přivéct do varu, zredukovat vše na polovinu a potom přidat rybí vývar, nebo vodu. Na snížené teplotě nechat probublávat asi 25 minut. Občas sebrat šum a nakonec polévku přecedit. Zahodit vše z cedníku. Přendat vývar do čistého hrnce a přidat tam uschovanou zeleninu. Povařit po 10 minut a znovu přecedit. Vývar vrátit do hrnce a přidat k němu smetanu. Dochutit solí a papřem, je-li zapotřeby a dát stranou. Polévku udržovat teplou. Připravit Chantilly krém: Našlehat šlehačku do měkkých kopečků a lehce do ni vložit limetkovou kůru. Polévku podávat v individuálních polévkových miskách teplou, nebo studenou. Nahoru polévky položit lžíci Chantilly krému a do středu položit malinkou rolku lososa. Povrch posypat nastříhanou pažitkou a podávat.

Recept je z kategorií: Speciální polévky

Nahlásit recept

  • 31.01.06 vloženo
  • 7731x zobrazeno

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • 2 lžíce másla (30 g)
  • 1 cibule na jemno pokrájená
  • 3 hnědé šalotky na jemno pokrájené
  • 1/2 hlavy fenyklu na jemno nakrájeného
  • 1 řapík celeru na drobno posekaného
  • 1 pórek, na drobno posekaný
  • 1 mrkev na drobno posekaná
  • 500 g odřezků uzeného lososa
  • 370 ml bílého vína
  • bouquet garni
  • 10 bílých celých pepřů
  • 1 badyán
  • 1 lžíce smíchaných posekaných bylinek jako je petrželka
  • 1.8 l rybího vývaru, nebo vody
  • 180 ml 33% smetany
  • posekaná pažitka na ozdobu
  • 50 g na tenko nakrájeného lososa na ozdobu
  • Krém Chantilly:
  • 370 ml šlehačky
  • na jemno nastrouhaná kůra z jedné limetky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Elegantní sváteční polévka s Chantilly krémem z Francie

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Elegantní sváteční polévka s Chantilly krémem z Francie

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Elegantní sváteční polévka , nyní s obrázkem...

Pepíčku Děkuji Ti!

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Elegantní sváteční polévka, nyní s obrázkem...

Pepíčku děkuji!

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Elegantní sváteční polévka s Chantilly krémem z Francie.

evi, ani nevíš, jakou mám radost, žes polévku vyzkoušela. Kdybych to tvrdila já jak je dobrá, tak by mně asi nikdo nevěřil. Mě nalákal obrázek, ktrý je fantastický a tak doufám, že zde snad jednou bude ;o)

Krásný večer Ti přeje,

Labužník e.v.a.02
232 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Elegantní sváteční polévka s Chantilly krémem z Francie - Bab

je úžasná! ta chuť, kterou jsem si představovala z ingrediencí byla jiná, ale vyjímečně lahodná. to se musí vyzkoušet. děkuju za recept :-) … a v „rybeně“ jsem nakoupila vše potřebné, je to proti supermarketům taky objev.

Labužník e.v.a.02
232 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Elegantní sváteční polévka s Chantilly krémem z Francie.

Babi, tak to je paráda, jednak bych recept na rybí vývar ani nehledala, ale hlavně bych to vařila jen rybu bez ničeho - prostě začátečník.
Měj se krásně - vždyť v tom Jeseníku to snad ani jinak nejde…

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Evi,

to víš že by šlo, ale může to být něco zmraženého a co nejlacinějšího. Existují zde rybárny? Tam jsem si vždycky nakoupila to co odhazovali ;o) Vývar připravuji podle receptu ZDE Dostane se vývar koupit třebas u řezníka, nebo zmražený, nebo v konzervě? Ještě to nemám tak prokouknuté a tady v Jeseníku… ;o)

Přeji Ti pěkný den!

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Evi,

to víš že by šlo, ale může to být něco zmraženého a co nejlacinějšího. Existují zde rybárny? Tam jsem si vždycky nakoupila to co odhazovali ;o) Vývar připravuji podle receptu ZDE Dostane se vývar koupit třebas u řezníka, nebo zmražený, nebo v konzervě? Ještě to nemám tak prokouknuté a tady v Jeseníku… ;o)

Přeji Ti pěkný den!

Labužník e.v.a.02
232 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Elegantní sváteční polévka s Chantilly krémem z Francie - bab

Právě studuji co mám najkoupit. Ten rybí vývar - šlo by to i z filé?

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Elegantní sváteční polévka s Chantilly krémem z Francie.

evi, je to vynikající, ale jak píši, je to sváteční polévka, tedy řekla bych luxusní. Sem tam si však můžeme popřát, že ano ;o) Jindy je zase výborná třebas obyčejná česnečka. Jestli vyzkoušíš, dej prosím vědět jak chutnalo.

Svato, děkuji i Tobě za přečtení receptu ;o)

Dobrou noc!

svato
1447 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Elegantní sváteční polévka s Chantilly krémem z Francie.

Rozhodne vyskúšam.

Labužník e.v.a.02
232 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Elegantní sváteční polévka s Chantilly krémem z Francie.

No ale musí to být vynikající… fenykl, badyán, bouquet garni, uzený losos a navrch šlehačka s limetkou… o víkendu jdu do toho.

Milka
236 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Elegantní sváteční polévka s Chantilly krémem z Francie.

Babi, děkuji za odpověď.

marmelada
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Elegantní sváteční polévka s Chantilly - babi

To nebylo na tebe, ale na dotaz milky. Jen jsem tu zeleninu v receptu našla. Recept nemohu hodnotit, neznám, nevařila jsem ho.

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Marmelado...

neztratila! Ty ano? Le cordon bleu recept jsem přeložila přesně tak, jak je napsaný :)

Dobrý večer,

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Elegantní sváteční polévka s Chantilly krémem z Francie.

milko, je to tak napsané v receptě, že ano ;o) Zde jde jenom o chuť a vůni zeleniny, ne o její dužinu. Takže máš pravdu, v polévce nezůstane žádná zelenina ve formě, jak ji používáme my Češi.

Měj se pěkně!

marmelada
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Elegantní sváteční polévka s Chantilly krémem z Francie.

V prvním odstavci odděluješ polovinu zeleniny a dáváš stranou, ve třetím ji dáváš do vývaru. :)). Ztratila ses? :)).

Milka
236 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Elegantní sváteční polévka s Chantilly krémem z Francie.

Ahoj Babi, rozumím tomu dobře, že nakonec v polévce nezůstane žádná zelenina?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Linecké slepovací cukroví

Nejlepší recepty

Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Kuře na medu Kuře na medu
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz