Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Na středním ohni rozpustit máslo a přidat k němu šalotky, cibuli, fenykl, celer, pórek a mrkev. Vše smažit asi 10 minut do měkka. Zelenina se nesmí zbarvit. Vyjmout polovinu zeleniny a dát stranou. Přidat lososa ke zbylé zelenině a vše smažit bez zabarvení další 2 minuty. Přilít víno, bouquet garni, pepř, badyán, směs bylinek a vše osolit a opepřit. Přivéct do varu, zredukovat vše na polovinu a potom přidat rybí vývar, nebo vodu. Na snížené teplotě nechat probublávat asi 25 minut. Občas sebrat šum a nakonec polévku přecedit. Zahodit vše z cedníku. Přendat vývar do čistého hrnce a přidat tam uschovanou zeleninu. Povařit po 10 minut a znovu přecedit. Vývar vrátit do hrnce a přidat k němu smetanu. Dochutit solí a papřem, je-li zapotřeby a dát stranou. Polévku udržovat teplou. Připravit Chantilly krém: Našlehat šlehačku do měkkých kopečků a lehce do ni vložit limetkovou kůru. Polévku podávat v individuálních polévkových miskách teplou, nebo studenou. Nahoru polévky položit lžíci Chantilly krému a do středu položit malinkou rolku lososa. Povrch posypat nastříhanou pažitkou a podávat.
Recept je z kategorií: Speciální polévky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Elegantní sváteční polévka s Chantilly krémem z Francie
Pepíčku Děkuji Ti!
Pepíčku děkuji!
evi, ani nevíš, jakou mám radost, žes polévku vyzkoušela. Kdybych to tvrdila já jak je dobrá, tak by mně asi nikdo nevěřil. Mě nalákal obrázek, ktrý je fantastický a tak doufám, že zde snad jednou bude ;o)
Krásný večer Ti přeje,
232 příspěvků 25.1.09 03:43
je úžasná! ta chuť, kterou jsem si představovala z ingrediencí byla jiná, ale vyjímečně lahodná. to se musí vyzkoušet. děkuju za recept
… a v „rybeně“ jsem nakoupila vše
potřebné, je to proti supermarketům taky objev.
232 příspěvků 25.1.09 03:43
Babi, tak to je paráda, jednak bych recept na rybí vývar ani nehledala, ale hlavně bych to vařila jen rybu bez ničeho - prostě začátečník.
Měj se krásně - vždyť v tom Jeseníku to snad ani jinak nejde…
to víš že by šlo, ale může to být něco zmraženého a co nejlacinějšího. Existují zde rybárny? Tam jsem si vždycky nakoupila to co odhazovali ;o) Vývar připravuji podle receptu ZDE Dostane se vývar koupit třebas u řezníka, nebo zmražený, nebo v konzervě? Ještě to nemám tak prokouknuté a tady v Jeseníku… ;o)
Přeji Ti pěkný den!
to víš že by šlo, ale může to být něco zmraženého a co nejlacinějšího. Existují zde rybárny? Tam jsem si vždycky nakoupila to co odhazovali ;o) Vývar připravuji podle receptu ZDE Dostane se vývar koupit třebas u řezníka, nebo zmražený, nebo v konzervě? Ještě to nemám tak prokouknuté a tady v Jeseníku… ;o)
Přeji Ti pěkný den!
232 příspěvků 25.1.09 03:43
Právě studuji co mám najkoupit. Ten rybí vývar - šlo by to i z filé?
evi, je to vynikající, ale jak píši, je to sváteční polévka, tedy řekla bych luxusní. Sem tam si však můžeme popřát, že ano ;o) Jindy je zase výborná třebas obyčejná česnečka. Jestli vyzkoušíš, dej prosím vědět jak chutnalo.
Svato, děkuji i Tobě za přečtení receptu ;o)
Dobrou noc!
1436 příspěvků 25.1.09 03:43
Rozhodne vyskúšam.
232 příspěvků 25.1.09 03:43
No ale musí to být vynikající… fenykl, badyán, bouquet garni, uzený losos a navrch šlehačka s limetkou… o víkendu jdu do toho.
Babi, děkuji za odpověď.
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
To nebylo na tebe, ale na dotaz milky. Jen jsem tu zeleninu v receptu našla. Recept nemohu hodnotit, neznám, nevařila jsem ho.
neztratila! Ty ano? Le cordon bleu recept jsem přeložila přesně tak, jak je napsaný
Dobrý večer,
milko, je to tak napsané v receptě, že ano ;o) Zde jde jenom o chuť a vůni zeleniny, ne o její dužinu. Takže máš pravdu, v polévce nezůstane žádná zelenina ve formě, jak ji používáme my Češi.
Měj se pěkně!
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
V prvním odstavci odděluješ polovinu zeleniny a dáváš stranou, ve třetím ji dáváš do vývaru.
. Ztratila ses?
.
Ahoj Babi, rozumím tomu dobře, že nakonec v polévce nezůstane žádná zelenina?