Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
wydra Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Copyright wydra
Na rozehřátý olej dáme všechno koření, aby se rozvonělo. Přidáme na kostky pokrájené jehněčí maso a restujeme společně, dokud se maso nezatáhne a trochu neopeče. V jiném kastrůlku minutu povaříme v trošce vody na půlkolečka pokrájenou cibuli. Tu vyndáme, v dlani vymačkáme, odložíme a cibulovým vývarem zalejeme maso s kořením. Přiklopímě poklicí a necháme dusit. Po zhruba 30 minutách dušení ještě dochutíme pepřem a solí, je-li potřeba. **Pyré** V hrnci, v menším množství osolené vody uvaříme doměkka tykev (cuketu), vodu slijeme, přidáme lžíci másla a tykev rozmixujeme na hladké pyré . Na pánvi rozehřejeme máslo, opečeme na něm vymačkanou cibuli (přidala jsem i plátky česneku). Podušené, měkké maso dáme na horké talíře, na to kopeček pyré, ozdobíme cibulkou a kouskem zeleně (máta, rozmarýn) Další příloha není zapotřebí, jídlo je syté dost.
Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Dušené jehněčí na koření s opečenou cibulkou a cuketovým pyré
Aha, tak do rýže jemnou cibulku na masle , to ano, to nekdy ano ! Zalezi na tom, co k ni delam. Ale uplne nejlepsi je, kdyz tu ryzi pak jim jen samotnou. Naladilas poharky, zitra bude ryze s cibulkou. JENOM s cibulkou na masle
, diky! Uz dlouho jsem ji nedelala !
5068 příspěvků 28.9.11 19:21
Wydro, u nas cibula je aj na stole aj pri stolovani, len tak do nej buchnes pastou(teda nakrajam na osminky) a zajedas jedlo..aj dnes pri krupnej babe…no a co
.. ale zrovna tu v chopper ma
naucil jeden knaz..misionar/vierozvestec lepsie povedane a davam ju pod jeslo,
maso, kturca, na dusenie ked varim pre ludi (nie pre nas) o ktorych viem ze by
im isto vadila cibula..nie vsade sa dava cibula na zaklad ako v nasej kuchyni
..no a najlepsia je na ryzu k masu pecenemu alebo idte poznas japonske kura,
myslim recept byva aj na sojovke..
Ryzu dobre umyjeme a namocime a nechame okapat. Na oleji spenime postruhanu na struhadle (pripadne posekanu v robote/chopper ) cibulu a prazime do biela a makka ( pritom stale ovoniame funakom…dusenim straca charasteristicku pekelnu sirovu vonu a zacne vonat cibulkovo vasnivo vabne…ale neprazime ju do ruzova!).Pridame okapanu ryzu, osolime a dalej uvarime ako ryzu.
Pekny vecer
parádní fotka jistě výborného jídla, ale
za tu šťávu z cibule, já většinou
přidám trochu octa a pak vyleju, a přitom vůni cibule v jídle mám ráda,
tak příště už zužitkuji…a pyré z dýně
nr.2
A kam tuhle cibuli davas ?Na co ji pouzivas?
Mam rada cibuli do jidel na vetsi, tenke obloucky, kdyz ji smazim, tak vzdy povarenoum vyzdimanou, do salatu promnutou se soli a citronem. Do hokkaida salatu strouhanou. A tuhle tedy kam?
Vyvar z cibule pak vzdycky pridam do masa nebo polivky, je to takova jen cibulova vune , kdyz nedavam cibuli jako takovou.
5068 příspěvků 28.9.11 18:13
Wydro..wau…pekne, jednoduche a iste aj dobre ..:)..mimochodom ked mas chopper a das narezanu cibulu a stipku soli tak ti tu cibulu rozseka na stavu..pouzivam casto to ten figel