Recept Dušené jehněčí na koření s opečenou cibulkou a cuketovým pyré

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Copyright wydra

Postup

Na rozehřátý olej dáme všechno koření, aby se rozvonělo. Přidáme na kostky pokrájené jehněčí maso a restujeme společně, dokud se maso nezatáhne a trochu neopeče.

V jiném kastrůlku minutu povaříme v trošce vody na půlkolečka pokrájenou cibuli. Tu vyndáme, v dlani vymačkáme, odložíme a cibulovým vývarem zalejeme maso s kořením. Přiklopímě poklicí a necháme dusit. Po zhruba 30 minutách dušení ještě dochutíme pepřem a solí, je-li potřeba.

Pyré
V hrnci, v menším množství osolené vody uvaříme doměkka tykev (cuketu), vodu slijeme, přidáme lžíci másla a tykev rozmixujeme na hladké pyré .

Na pánvi rozehřejeme máslo, opečeme na něm vymačkanou cibuli (přidala jsem i plátky česneku).

Podušené, měkké maso dáme na horké talíře, na to kopeček pyré, ozdobíme cibulkou a kouskem zeleně (máta, rozmarýn)

Další příloha není zapotřebí, jídlo je syté dost.

Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso

Nahlásit recept

  • 28.09.11 vloženo
  • 2496x zobrazeno

Čas přípravy

  • 50 min

Počet porcí

  • 3 porce

Ingredience

  • 500 g jehněčího masa
  • 1 větší cibule
  • 2 PL oleje
  • 2 PL másla
  • 2-3 ks bobkový list
  • 1/2 KL černý pepř mletý
  • 1/2 KL skořice
  • 5 kuliček nového koření
  • (používám i mleté)
  • sůl
  • 1 střední žlutá tykev
  • (může být i dýně hokkaido, zelená cuketa, patizon, chuť bude ale pokaždé jiná)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Dušené jehněčí na koření s opečenou cibulkou a cuketovým pyré

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 28.09.11 20:09

Aha, tak do rýže jemnou cibulku na masle , to ano, to nekdy ano ! Zalezi na tom, co k ni delam. Ale uplne nejlepsi je, kdyz tu ryzi pak jim jen samotnou. Naladilas poharky, zitra bude ryze s cibulkou. JENOM s cibulkou na masle :potlesk: , diky! Uz dlouho jsem ji nedelala !

 
jolana
5065 příspěvků 28.09.11 19:21

Wydro, u nas cibula je aj na stole aj pri stolovani, len tak do nej buchnes pastou(teda nakrajam na osminky) a zajedas jedlo..aj dnes pri krupnej babe…no a co :mrgreen:.. ale zrovna tu v chopper ma naucil jeden knaz..misionar/vi­erozvestec lepsie povedane a davam ju pod jeslo, maso, kturca, na dusenie ked varim pre ludi (nie pre nas) o ktorych viem ze by im isto vadila cibula..nie vsade sa dava cibula na zaklad ako v nasej kuchyni ..no a najlepsia je na ryzu k masu pecenemu alebo idte poznas japonske kura, myslim recept byva aj na sojovke..
Ryzu dobre umyjeme a namocime a nechame okapat. Na oleji spenime postruhanu na struhadle (pripadne posekanu v robote/chopper ) cibulu a prazime do biela a makka ( pritom stale ovoniame funakom…dusenim straca charasteristicku pekelnu sirovu vonu a zacne vonat cibulkovo vasnivo vabne…ale neprazime ju do ruzova!).Pridame okapanu ryzu, osolime a dalej uvarime ako ryzu.

Pekny vecer :)

 
jaga13
399 příspěvků 28.09.11 18:47

parádní fotka jistě výborného jídla, ale :palec: za tu šťávu z cibule, já většinou přidám trochu octa a pak vyleju, a přitom vůni cibule v jídle mám ráda, tak příště už zužitkuji…a pyré z dýně :palec: nr.2

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 28.09.11 18:23

A kam tuhle cibuli davas ?Na co ji pouzivas?
Mam rada cibuli do jidel na vetsi, tenke obloucky, kdyz ji smazim, tak vzdy povarenoum vyzdimanou, do salatu promnutou se soli a citronem. Do hokkaida salatu strouhanou. A tuhle tedy kam?
Vyvar z cibule pak vzdycky pridam do masa nebo polivky, je to takova jen cibulova vune , kdyz nedavam cibuli jako takovou.

 
jolana
5065 příspěvků 28.09.11 18:13

Wydro..wau…pekne, jednoduche a iste aj dobre ..:)..mimochodom ked mas chopper a das narezanu cibulu a stipku soli tak ti tu cibulu rozseka na stavu..pouzivam casto to ten figel :)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Pelmeně z červené řepy

Nejlepší recepty

Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Hruškový koláč Hruškový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz