Recept Dušené jehněčí na koření s opečenou cibulkou a cuketovým pyré

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Copyright wydra

Postup

Na rozehřátý olej dáme všechno koření, aby se rozvonělo. Přidáme na kostky pokrájené jehněčí maso a restujeme společně, dokud se maso nezatáhne a trochu neopeče.

V jiném kastrůlku minutu povaříme v trošce vody na půlkolečka pokrájenou cibuli. Tu vyndáme, v dlani vymačkáme, odložíme a cibulovým vývarem zalejeme maso s kořením. Přiklopímě poklicí a necháme dusit. Po zhruba 30 minutách dušení ještě dochutíme pepřem a solí, je-li potřeba.

Pyré
V hrnci, v menším množství osolené vody uvaříme doměkka tykev (cuketu), vodu slijeme, přidáme lžíci másla a tykev rozmixujeme na hladké pyré .

Na pánvi rozehřejeme máslo, opečeme na něm vymačkanou cibuli (přidala jsem i plátky česneku).

Podušené, měkké maso dáme na horké talíře, na to kopeček pyré, ozdobíme cibulkou a kouskem zeleně (máta, rozmarýn)

Další příloha není zapotřebí, jídlo je syté dost.

Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 28.09.11 vloženo
  • 2471x zobrazeno

Čas přípravy

  • 50 min

Počet porcí

  • 3 porce

Ingredience

  • 500 g jehněčího masa
  • 1 větší cibule
  • 2 PL oleje
  • 2 PL másla
  • 2-3 ks bobkový list
  • 1/2 KL černý pepř mletý
  • 1/2 KL skořice
  • 5 kuliček nového koření
  • (používám i mleté)
  • sůl
  • 1 střední žlutá tykev
  • (může být i dýně hokkaido, zelená cuketa, patizon, chuť bude ale pokaždé jiná)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Dušené jehněčí na koření s opečenou cibulkou a cuketovým pyré

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 28.09.11 20:09

Aha, tak do rýže jemnou cibulku na masle , to ano, to nekdy ano ! Zalezi na tom, co k ni delam. Ale uplne nejlepsi je, kdyz tu ryzi pak jim jen samotnou. Naladilas poharky, zitra bude ryze s cibulkou. JENOM s cibulkou na masle :potlesk: , diky! Uz dlouho jsem ji nedelala !

 
jolana
5065 příspěvků 28.09.11 19:21

Wydro, u nas cibula je aj na stole aj pri stolovani, len tak do nej buchnes pastou(teda nakrajam na osminky) a zajedas jedlo..aj dnes pri krupnej babe…no a co :mrgreen:.. ale zrovna tu v chopper ma naucil jeden knaz..misionar/vi­erozvestec lepsie povedane a davam ju pod jeslo, maso, kturca, na dusenie ked varim pre ludi (nie pre nas) o ktorych viem ze by im isto vadila cibula..nie vsade sa dava cibula na zaklad ako v nasej kuchyni ..no a najlepsia je na ryzu k masu pecenemu alebo idte poznas japonske kura, myslim recept byva aj na sojovke..
Ryzu dobre umyjeme a namocime a nechame okapat. Na oleji spenime postruhanu na struhadle (pripadne posekanu v robote/chopper ) cibulu a prazime do biela a makka ( pritom stale ovoniame funakom…dusenim straca charasteristicku pekelnu sirovu vonu a zacne vonat cibulkovo vasnivo vabne…ale neprazime ju do ruzova!).Pridame okapanu ryzu, osolime a dalej uvarime ako ryzu.

Pekny vecer :)

 
jaga13
399 příspěvků 28.09.11 18:47

parádní fotka jistě výborného jídla, ale :palec: za tu šťávu z cibule, já většinou přidám trochu octa a pak vyleju, a přitom vůni cibule v jídle mám ráda, tak příště už zužitkuji…a pyré z dýně :palec: nr.2

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 28.09.11 18:23

A kam tuhle cibuli davas ?Na co ji pouzivas?
Mam rada cibuli do jidel na vetsi, tenke obloucky, kdyz ji smazim, tak vzdy povarenoum vyzdimanou, do salatu promnutou se soli a citronem. Do hokkaida salatu strouhanou. A tuhle tedy kam?
Vyvar z cibule pak vzdycky pridam do masa nebo polivky, je to takova jen cibulova vune , kdyz nedavam cibuli jako takovou.

 
jolana
5065 příspěvků 28.09.11 18:13

Wydro..wau…pekne, jednoduche a iste aj dobre ..:)..mimochodom ked mas chopper a das narezanu cibulu a stipku soli tak ti tu cibulu rozseka na stavu..pouzivam casto to ten figel :)

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Pomerančová zmrzlina


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Jahodový pohár Jahodový pohár
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz