Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Labužník paraplic... Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Plátky želatiny namočíme na několik minut do vody, poté je vymačkáme a rozpustíme v teplém mléce. Za stálého míchání přidáváme postupně do mléka kysanou smetanu a tvaroh. Dobře promícháme a přisypeme vanilkový cukr. Znovu dobře promícháme. V misce si rozmícháme rybízovou marmeládu s vodu a namočíme do ní piškoty (cukrářské i dětské). Do dortové formy (průměr 20 cm) nalijeme 1/2 směsi z kysané smetany. Položíme vrstvu namočených piškotů (dle vlastní fantazie) a zalijeme druhou 1/2 směsi. Na hodinu dáme dort do lednice. Mezitím si na několik minut namočíme zbývající plátky želatiny (na "čepičku"). Vymačkáme a rozpustíme v teplé rybízové šťávě, podle chuti dosladíme a přisypeme kuličky rybízu. Ještě teplou směs nalijeme na dort a dáme do lednice na několik hodin ztuhnout.
Recept je z kategorií: Nepečené moučníky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Dortík z kysané smetany s rybízovou čepičkou