Recept Donuts

Americká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Nekynuté, nesmažené. 2 vejce (žloutky i bílky) našleháme do pěny. Za stálého míchání přidáme 1 hrnek cukru. Potom přidáme 1 hrnek mléka, 5PL rozpuštěného másla a 1 KL vanilkové esence. Promícháme. Do toho přidáme 4 hrnky prosáté hladké mouky s 4 KL kypřícího prášku a 1/2 KL soli. Zakryjeme a dáme do lednicky na 1/2 až 1 hodinu. Troubu předehřejme na 230 stupňů C. Plech vymažeme. Těsto rozválíme na pomoučeném vále na 2cm. a vykrajujeme koblihy s dírou uprostred. Dáváme na plech, asi 2.5 cm od sebe. Pečeme do zlatova asi 15 minut. Můžeme jen cukrovat nebo s přidáním skorice.

Recept je z kategorií: Koblihy

Nahlásit recept

  • 05.03.05 vloženo
  • 15358x zobrazeno

Čas přípravy

  • 75 min

Ingredience

  • 2 vejce
  • 1 hrnek cukru
  • 1 hrnek mléka
  • 5 PL rozpuštěného másla
  • 1 KL vanilkové esence
  • 4 hrnky prosáté hladké mouky
  • 4 KL kypřícího prášku
  • 1/2 KL soli
  • olej na vymazání plechu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

bořek sravitel 25.06.13 15:31

recept je nepoužitelný nedá ses tím stavět jak je uvedeno zeď hned spadla je to na nic

Diskuse k receptu Donuts

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Sylvie
2302 příspěvků 01.08.12 11:34

Tak tenhle typ koblížků nám nechutnal, zkusím příště z kynutého těsta.

Ještě jednou díky, Joli!

jolana
5066 příspěvků 29.07.12 23:30

Sylvie, nemas za co..dufam len ze pomohlo a dcerke si pripravila…omladina si mysli ze tie americke su dake onakvejsie a ono to su koblizky..a tie nase su lepsie nastokrat, ver mi :mavam:

Sylvie
2302 příspěvků 29.07.12 21:50

Jolanko, děkuji za odpověď. :srdce:

jolana
5066 příspěvků 28.07.12 23:15

Sylvie, koblizky su koblizky a to dokonca aj americke donuts ci slovenske sisky a ci nase vychodniarske kreple..a tady mas recept na pecene vo formickach..
http://www.labuznik.com/recipe.php?…

a tuna talianske..
http://www.labuznik.com/recipe.php?…

a ked urobis obycajne nase na ktore ti je ruka zvyknuta tiez nepochybis..alebo si vyber tuna..

http://www.labuznik.com/rec_cats.php?…

:mrgreen: :mavam:
Sylvie
2302 příspěvků 28.07.12 21:04

Hledala jsem recept na tyto americké koblížky (starší dcera se po nich může umlátit) a všude (až na zahraniční videa) jsem našla recepty s droždím (kromě receptu od possum, ale tam mě zmátly komentáře…)

Nevíte, jak je to s těmi americkými koblížky? Jsou opravdu původem z Ameriky? A dělají se asi jen z prášku do pečiva a misto smažení se pečou, že?

Našla jsem toto video: http://www.youtube.com/watch?…, ale s mluvenou angličtinou nejsem ještě moc velký kamarád.

possum
464 příspěvků 06.03.05 19:50
Werl,

to je presne ten recept, co jsem tu napsala (Koblihy Alice Horton), a uz tu byla taky pripominka (mimo jine) k tomu vyvaleni na 2cm. Kdyz se pise recept, muzes zkontrolovat, neni-li uz napsany, aby se nedoublovalo. :-)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Domácí svíčková omáčka

Nejlepší recepty

Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Hermelín ve víně Hermelín ve víně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz