Recept Domácí švédská hořčice a omáčka k lososu i jinému masu
babi Švédská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Hořčice: Smíchat první 4 ingredience. Našlehat poslední 2 ingredience. Vše lehce smíchat dohromady. TIP: Zbytek hožčice je vhodný na cléb, šunku, nebo i jako dip ke grilovaným masům. Omáčka: Smíchat všechny ingredience až na olej. Potom po kapkách za stálého míchání přidávat olej, až vznikne hustá omáčka. Do omáčky se může zamívhat na jemno posekaný kopr. TIP:Omáčku, což je vlastně druh majonézy, lze ořipravit v mixéru. Připravuje se asi 1 hodinu před použitím a je dobré ji zchlait chladničce. Používáte-li kopr, přidejte těsně před použitím. P.S. Můžete se také podívat na omáčku "Hovmästarsos":https://www.labuznik.cz/recipe.php?ID=7742
Recept je z kategorií: Studené omáčky
- 10.01.05 vloženo
- 20680x zobrazeno
Ingredience
- Hořčice:
- 1 lžíce jemného octa
- 1dl anglické hořčice
- 2 lžíce medu
- 1 lžička soli, nebo podle chuti
- 8 lžic sladké smetany
- 8 lžic "creme fraiche":http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=5757 , nebo zakyslé smetany
- Omáčka:
- 30ml švédské hořčice, podle receptu nahoře, nebo zakoupené i celozrnné na př. v Ikea obchodech
- 30ml cukru
- 15ml jemného octa
- 1/8 lžičky kardamomu (nemusí být)
- 200ml extra panenského olivového oleje, nebo jiného rostlinného
- jemně posekaná kopr (nemusí být, záleží na použití)
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Domácí švédská hořčice a omáčka k lososu i jinému masu
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Domácí švédská hořčice a omáčka k lososu i jinému masu