Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Trochu vymastit ohnivzdorný kastrol s poklicí (obsahu asi 2 l). Na pánvi rozehřát máslo a na něm osmažit pórek, cibuli a pozdějí přidat česnek. Míchat tak dlouho, až je cibule měkká. Vmíchat dovnitř bylinky a vše vyjmout z pánve. Vytřít pánev. Na stejné pánvi rozehřát olej a po částech naprudko do hněda osmažit kostky masa. Vyjmout maso. Na pánev nalít víno, uvolnit přípek a přilít vývar. Polovinu masa vložit do vymaštěného ohnivzdorného hrnce, posypat ho polovinou semínek a potřít polovinou směsi pórku. Opakovat vrstvy a ukončit pórkem. Nahoru nalít směs vína, hrnec přikrýt a zatmelit proužky tmelícího těsta. Vložit do předem vyhřáté trouby na 180 - 190°C a po 2 hodiny péct . Po upečení opatrně oddělat tmelící pastu a Daube podávat s kuskusem. Kuskus: Vodu nalít na kuskus a nechat 3 minuty stát (nebo až se voda vstřebá). Na pánvi rozehřát máslo, přidat česnek, pomletý koriandr a jeho semínka a šafrán. Za stálého míchání počkat, asi 1 minutu, až koření zavoní. Opatrně přimíchat kuskus a nechat ho prohřát. Tmelící pasta: prosít mouku do mísy a postupně tam přilévat vodu smíchanou s olejem, až vznikne měkké těsto. Na trochu pomoučeném vále hníst těsto do hladka. P.S. Každá oblast ve Francii má svůj osobitý recept, který se připravuje v hrnci jménem daubiére
Recept je z kategorií: Guláše
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Daube s jehněčím, nebo hovězím a kuskusem