Recept Daube s jehněčím, nebo hovězím a kuskusem

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Trochu vymastit ohnivzdorný kastrol s poklicí (obsahu asi 2 l). Na pánvi rozehřát máslo a na něm osmažit pórek, cibuli a pozdějí přidat česnek. Míchat tak dlouho, až je cibule měkká. Vmíchat dovnitř bylinky a vše vyjmout z pánve. Vytřít pánev. Na stejné pánvi rozehřát olej a po částech naprudko do hněda osmažit kostky masa. Vyjmout maso. Na pánev nalít víno, uvolnit přípek a přilít vývar. Polovinu masa vložit do vymaštěného ohnivzdorného hrnce, posypat ho polovinou semínek a potřít polovinou směsi pórku. Opakovat vrstvy a ukončit pórkem. Nahoru nalít směs vína, hrnec přikrýt a zatmelit proužky tmelícího těsta. Vložit do předem vyhřáté trouby na 180 - 190°C a po 2 hodiny péct . Po upečení opatrně oddělat tmelící pastu a Daube podávat s kuskusem. Kuskus: Vodu nalít na kuskus a nechat 3 minuty stát (nebo až se voda vstřebá). Na pánvi rozehřát máslo, přidat česnek, pomletý koriandr a jeho semínka a šafrán. Za stálého míchání počkat, asi 1 minutu, až koření zavoní. Opatrně přimíchat kuskus a nechat ho prohřát. Tmelící pasta: prosít mouku do mísy a postupně tam přilévat vodu smíchanou s olejem, až vznikne měkké těsto. Na trochu pomoučeném vále hníst těsto do hladka. P.S. Každá oblast ve Francii má svůj osobitý recept, který se připravuje v hrnci jménem daubiére

Recept je z kategorií: Guláše

Nahlásit recept

  • 08.01.07 vloženo
  • 3502x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 60 g másla
  • 3 malé pórky asi 600 g na plátky nakrájených
  • 2 střední cibule asi 300 g na plátky nakrájených
  • 3 stroužky česneku rozdrcených
  • 2 lžíce čerstvého tymiánu posekaného, nebo 2 lžičky sušeného
  • 2 lžíce petrželky posekané
  • 2 lžíce oleje
  • 1.5 kg jehněčího, nebo hovězího na kostky nakrájeného
  • 200 ml bílého suchého vína
  • 125 ml hovězího vývaru
  • 1 lžičku semínek koriandru
  • Tmelící pasta na hrnec:
  • 50 g hladké mouky (+ -)
  • 2 lžíce vody
  • 1 lžíce oleje
  • Kuskus:
  • 550 ml vařící vody
  • 500 g kuskusu
  • 180 g másla
  • 2 stroužky česneku rozdrcené
  • 2 lžíce mletého koriandru
  • 2 lžičky semínek koriandru
  • špetka šafránu
  • Různé druhy Daubière

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Daube s jehněčím, nebo hovězím a kuskusem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz