Recept Date Maamoul Cookies Original Recipe Arabic/Originální Arabské Sušenky Maamoul Veg

Izraelská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Date Maamoul Cookies Original Recipe Arabic/Originální Arabské Sušenky Maamoul

Úvod

Recept je určen pro originální dřevěnou formičku (pro 42ks), pro formičku zakoupenou na Ebay apod.. s Číny (forma je 2-3× větší) vyjde pouze 13ks

Postup

Postup: Pasta: Očistíme datle, zbavíme je štopek, vypeckujeme je,vyjmeme střední dužinu s datlí.(očistíme od tvrdších části u obou konci datle)
Datle dáme na větší (hlubší) pánvi, přidáme kardamom,skoři­ci,ghee(ghí-máslo)- (přepuštěné máslo nebo hnědé máslo), restujem na středním plameni 3 minuty (současně promícháváme) , ze zvniklé hmoty (pasty) uděláme 42 malých kuliček.(U ori­ginální formičky- u plastové větší budou kuličky střední velikosti 13 kuliček)..

Těsto: Do misky si dáme – jemnou krupici (semolinu), hladkou mouku (čistou),cukr krystal,sůl,pečící prášek,vanilínový cukr – metličkou směs promícháme,přidáme rozpuštěné neslané máslo a těrkou mícháme (vznikne drolící hmota) do ní přidáme mléko a vymícháme v těsto. Těsto necháme odpočinout 30 minut(v chlad­nu), po tom uděláme 42(13) koulí… Těstovou kouli rozložíme v dlani na placku a doprostřed vložíme datlovou kouli pak zabalíme datlovou kouli v těste (šouláním zakulatíme do tvaru koule), necháme 10 minut odpočinout. (dřevěnou formu vytřeme olejem pro lepší vyklepnutí hotové sušenky.. doporučuji i u plastové formičky nebo přes potrav. folii, do formičky dáme naplňenou kouli a vyrazíme opatrně sušenku)

Pečeme v předehřáté troubě na 193°C(horkovzduch 173°C - s obou stran u prostřed trouby) 18-20 minut (doporučený pro menší) - horkovzduch s obou peče lépe hned jak začne růžovět vyjmout s trouby..(10minut + -) Menší cukroví se peče na více stupňů - rychle pečené.. (Větší jako dorty - menší teplota + snížení - sušení korpusu)- jen doplňek proč je to tak s tou teplotou..

Po upečení a vychladnutí posypeme moučkovým cukrem. (Dle chuti)

Použití kardamomu - neseženete-li v prášku, kupte semena (zelená barva) - semínko rozdrťte plochou části nože a vyjměte zněj malé(tmavé-světlé) semínka, ty dejte do hmožďíře a rozemlte v jemný prach(nebo jak to půjde)

Čištění datlí a příprava kardamomu je časově náročnější..

Ale stojí to za to ! K tomu se hodí Káva Arabica (Arabská)

Recept je z kategorií: Cukroví


Reklama

Nahlásit recept

  • 25.12.17 vloženo
  • 315x zobrazeno

Čas přípravy

  • Dle schopností

Počet porcí

  • 13 porcí

Ingredience

  • Suroviny: (na 42ks )
  • Datle (vypeckované)-(Medjool) 255g
  • Kardamon práš. (koření) 1,25g
  • Skořice práš. 1,25g
  • Ghee (Ghí – přepuš.máslo) nebo (hnědé máslo) 15g
  • Jemná krupice (semolinová mouk.) 252g
  • Čista mouka (hladká-bez příměsí) 210g
  • Cukr krystal 100g
  • Sůl 2,5g
  • Pečící prášek (do pečiva bez příměs.) 5g
  • Vanilínový cukr (vanilkový) 2,5g
  • Neslané máslo (rozpuštěné) 227g
  • Mléko 118ml (118g)
  • Moučkový cukr (na posyp) 15g
  • (dle chuti)

Doporučená příloha

  • Káva Arabica

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Date Maamoul Cookies Original Recipe Arabic/Originální Arabské Sušenky Maamoul

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Bazalkové máslo Bazalkové máslo

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz