Recept Creme fraiche - dva způsoby přípravy po domácku

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Creme fraiche - dva způsoby přípravy po domácku

Postup

1. Ingredience dobre smíchejte, dejte do sklenice (misky) a zakryjte. Nechte stát pri pokojové teplote (asi 22 st. C) 8-24 hodin az vse zhoustne. Promíchejte a ulozte do chladnicky, kde vydrzí asi 10 dnu. 2. Do sklenice (misky) nalejte smetanu, pridejte citronovou stávu, dobre promíchejte, zakryjte a dejte do chladnicky. Cas od casu promíchejte. Po 6-12-ti hodinách je creme fraiche hotový a má obsah asi 35% tuku. Pokud si prejete lehcí verzi, rozredte jej trochou jogurtu nebo zakyslého mléka. Vetsinou stací stáva jen z poloviny citronu a na místo této stávy lze pouzít stávu z jiného kyselého citrusového plodu. Zde je mozno experimentovat podle toho, na co se výsledný produkt má pouzít. Cím hustejsí smetana se pouzije, tím hustejsí creme fraiche bude.

Recept je z kategorií: Krémy

Nahlásit recept

  • 05.06.07 vloženo
  • 40776x zobrazeno

Ingredience

  • 1.
  • 250 ml smetany ke slehání
  • 2-2½ PL podmáslí
  • 2.
  • 250 ml smetany ke slehání
  • stáva z ½-1 citronu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Creme fraiche - dva způsoby přípravy po domácku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Bali
1254 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Dva způsoby přípravy creme fraiche po domácku.

a nebo si vybírat ty nejlepší ;-)

Sylvie
2302 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Dva způsoby přípravy creme fraiche po domácku.

Bali, z tolika lahůdek mi jde hlava kolem. :-)
Já potřebuju několik životů, abych uvařila tolik dobrot. No, měla bych si sakramentsky pohnout.

Bali
1254 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Dva způsoby přípravy creme fraiche po domácku-Sylvie

a další způsob máš třeba ZDE ;-)

Sylvie
2302 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Dva způsoby přípravy creme fraiche po domácku.

Výborné, jak to zhoustlo. Už se těším, jak ho dám večer k rybičce. Poprvé zkusím Pangasia.

wardenika
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Dva způsoby přípravy creme fraiche po domácku.

Milý Muchacho, z tvých odborných znalostí mě jímá hrůza…
A nejen z nich.

Například tvar „konserva“ se již dávno nepoužívá. Bohužel pro tebe se v češtině ujal a je spisovný termín „kozerva.“ Konserva se používala dříve, ale v dnešním jazyku už prostě není.

Botulin, neboli klobásový jed se rozhodně nevyskytuje v mléce. (Tam jsou jiné radosti). Botulotoxin, se sice pužívá i v kosmetice, ale jen na vyhlazení vrásek. A nejenže nepotřebuje vzduch, ale vzduch ho ničí.

Píšeš, že každá konzerva je karcinogení (karcinogení=ra­kovinotvorný)… no nevím, nezapomeň, že konzervou lze nazvat i sušené ovoce a krom toho, dnes se konzervy vyrábí i v bio-kvalitě. Ne každá konzerva je chemicky upravená. Konzervuje se totiž především, působením určité teploty po určitou dobu.

Ono neúplná informace je spíš dezinformace. A dobrá informace blbě podaná ještě horší… BOHUŽEL!

mixtionnant
54 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Dva způsoby přípravy creme fraiche po domácku.

Ode dneška už vím, co je to Crème fraîche! A možná to dnes i vyzkouším na **„cuketové směsi ":“http://recep­ty.labuznik.com/re­cipe.php?ID=2759­4#komentare" TARGET= “_blank“ **. Asi si vyberu verzi číslo 2, připadá mi, že bude pikantnější.

tea63
935 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Dva způsoby přípravy creme fraiche po domácku.

To vypadá velmi zajímavě, jdu prošlehačku, ale nevím, kterou verzi mám vyzkoušet. Která je lepší? Poradíte prosím? Díky.

Labužník handula02
634 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Dva způsoby přípravy creme fraiche po domácku.Jenofefo

Z těch papírových krabiček jsem to vylila do sklenice, tam to podle mě nevadí, fakt to bylo moc dobré, pro mě až překvapivé. Za dva dna byla hustota pomalu na krájení.

Jenofefa
1315 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Creme fraiche po domácku - Handulo dotaz

Jde to i ze smetany a podmáslí koupeného v krabičkách? Nezhořkne to nebo netáhne se to? Proběhne kysání v pořádku?

Labužník handula02
634 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Dva způsoby přípravy creme fraiche po domácku.

Už jsem si několikrát sama doma vyrobila creme fraiche a je opravdu výborná. Muchacho nevím kde žiješ, ale spiser má pravdu, jak smetanu tak podmáslí koupíš v papírových krabičkách ( jako např. krabicové mléko ).
A my co se nebojíme, tak si klidně občas nějakou konzervu otevřeme - např. kukuřici apod. A chemicky upravených věcí je spousta, kdybych měla všechno „studovat“ asi bych neměla z čeho vařit.
Hezký den…

spiser
717 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Dva způsoby přípravy creme fraiche po domácku.

Muchacho, opet plácás o necem, o cem nemás ani ponetí. Creme fraiche není zádná ztuzená smetana v konserve, nýbrz zakysaná smetana a prodává se v kelímcích. Není nijak chemicky upravená a proto ani dlouho nevydrzí. Ze jsou vsechny konservy karcinogení je vylozený nesmysl a výplod Tvé bujné fantazie. Strasís lidi necím, cemu vubec nerozumís.
Botulotoxin je sice prudký jed, ale zdaleka ne nejprudsí jed sveta! Príste si zjisti skutecnosti nez zacnes lidi mystifikovat a sám se zesmesnovat.

Muchacho
361 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Dva způsoby přípravy creme fraiche po domácku.-jana.kou

Creme fraiche je konserva se ztuženou smetanou. Samozřejmě chemicky upravená. Jsou země, kde nic jiného není, a nic jiného než v konservě nelze koupit. Pak jsou země kde při slavnostním obědě, manžel hostitelky hrdě vypráví, tuhle konservu otevřela osobně moje manželka sama.
Každá konserva je chemicky upravená, tudíš-karcinogení !!!! Jinak se zkazí a udělí střevům rychlejší ....... Botulin, nejprudší jed světa, nepotřebuje je svému bujení vzduch-kyslík. Omluva, ale tohle je potřeba taky vědět.

HelcaK
960 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Dva způsoby přípravy creme fraiche po domácku.

Hoď si to do vyhledávače v receptech, sladkých i slaných… Je to jako jemnější kysaná smetana, jí se k dezertům, nebo do omáček, kde se tak snadno nesrazí atd atd…

jana.kou
30 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Dva způsoby přípravy creme fraiche po domácku.

Jsem asi hloupá, ale k čemu se creme fraiche po domácku jí? Jakou to má chuť? Děkuji! Janak

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Květáková polévka Květáková polévka
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Chilli con carne Chilli con carne
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz