Recept Čokoládový Ganache
babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
V malém kastrolku na středním ohni přivéct šlehačku do úplného varu. Zhasnout oheň a přidat čokoládu. Nahýbat kastrolkem tak, aby šlehačka úplně pokryla čokoládu. Nechat stát po 5 min. Pomocí metly míchat směs, až je hladká. Přendat do čisté misky a nechat úplně vychladit. Sem tam zamíchat gumovou škrabkou. Používá se na dorty, zákusky, cukroví atd.
Recept je z kategorií: Polevy
- 23.01.03 vloženo
- 73550x zobrazeno
Ingredience
- 500ml šlehačky
- 450g středně sladké čokolády na drobno nasekané
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Čokoládový Ganache
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Čokoládový Ganache
577 příspěvků 25.1.09 03:43
v ledničce ztuhne a je báječná. Já už jinou čokoládovou polevu nepoužívám. Pouze na vánoční cukroví. Dá se použít i na vánoční cukroví, ale bojím se, že když to naskládám do krabic…no, prostě není tak tvrdá a mohla by se otlačit.
Včera jsem zkoušela ganache jen z 1 dl šlehačky. Byl úžasný. Jen jsem nemohla vyzkoušet, jestli v ledničce ztuhne. Pořád jsem ulizovala a ulizovala, až nebylo co zkoušet. Ale vím aspoň, kterou polevu použít, až přijde čas.
díky za opětovné vyzkoušení receptu a jeho pochvalu ;o) právě jsem v ni máčela opilé třešně a lynýže.
Dobrou noc!
1227 příspěvků 25.1.09 03:43
Včera jsem zase po delší době dělala. Nikdy se mi poleva moc nedařila. Od té doby, co dělám tuto sklízím jeden úspěch za druhým
. Samozřejme, že dělám alespoň
o poloviční dávku více, protože pořád ochutnávám. Ale dělám
z hořké čokolády, ta je zdravá 
Krásný předvánoční pozdrav.
od té doby co jsem se naučila připravovat Ganache, tak snad nepoužívám jinou čokoládovou polevu. Na dorty ji polévám někdy dvakrát i třikrát s odpočinkem mezi poléváním. Každopádně poleva zůstává pěkně lesklá a nepraská. Na malé pečivo ji používám také, namáčím do ni cukroví, různé koule a také ji používám k výrobě bonbonů, mohou se s ní plnit košíčky atd. Jednoduše všestraná poleva. Musím však poodotknout, že kvalitní ingredience připraví kvalitní výrobek. Takže použitá čokoláda by měla být kvalitní (třeba Lindt minimálně 75%) ;o)
Všem pěkný pozdrav!
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Dort s touhle polevou jsem jedla tento víkend - dělala ho kamarádka. Já sondovala, cože je to za polevu - a ejhle! O tom už jsem někde četla! Takže výborná! A určitě ji brzy zkusím vyrobit sama. Už se těším.
102 příspěvků 25.1.09 03:43
No právě - chtěla jsem dělat plněné košíčky na oslavu, tak se mi moc experimentovat nechce, raději bych šla najisto
tak jsem se chtěla poptat na zkušenosti
ostatních… Říkám si, že kdybych tu směs po vychladnutí třeba zkusila
našlehat, a potom zdobila tou zdobící hubičkou, že by to třeba mohlo
jít.........
Jestli mi někdo můžete poradit, budu moc ráda…
194 příspěvků 25.1.09 03:43
kdyz das vic smetany/slehacky, tak cokolada pak tolik neztuhne a bude se dobre jist. Proste to asi musis zkusit a podle toho uvidis, jestli pridat nebo ubrat. Ja jinou polevu ani cokoladu nez tuhle nedelam.
102 příspěvků 25.1.09 03:43
Šly by s tímto ganache naplnit linecké košíčky - myslím nastříkat těma ozdobnejma „hubičkama“ jak se zdobí dorty?? Nebo je na tohle použití příliš řídký, a hodí se výhradně na polevu??
1227 příspěvků 25.1.09 03:43
Hejo, těší mě, že jsem Tě inspirovala
312 příspěvků 25.1.09 03:43
Lydia mě naladila na čokoládový dort s Tvou polevou. Poleva je výborná, budu ji určitě používat na dorty a řezy, kde je žádoucí, aby poleva při pokojové teplotě zcela neztuhla a při krájení nepopraskala. Na drobné cukroví (např. vánoční, které leží případně i na sobě) asi bude vhodná méně, ledaže bych dala méně šlehačky, co myslíš ? Foto dortu je v mém deníčku.
1227 příspěvků 25.1.09 03:43
dnes jsem dělala banánové řezy a udělala podle tvého receptu polevu. Už jí nikdy dělat nebudu! Nebo alespoň ne často
nebo ze mne bude „Mozartkugel“. Poleva
nestačila ztuhnout a bylo jí málo, musela jsem udělat ještě jednou. A to
proto, že jsem pořád a pořád ochutnávala a polovinu snědla !!!!
Je opravdu výborná.
Přeji krásný víkend. L.
577 příspěvků 25.1.09 03:43
Čokoládové bonbóny v kombinaci s Ganachem určitě budou na vánočním stole!
Je to určitě moc dobrá kombinace. Děkuji
Milá Scarlet podívej se na tento recept ZDE . Košíčky by se daly nejdříve naplnit Ganache polevou, která by se rozetřela i na jejich stěny a nechala se pořádně zaschnout a ztuhnout. Pak naplnit košíčky (musí být foliové, ne papírové) uvedenou náplní a ozdobit krystalizovanou pomerančovou kůrou. Musím poslat Pepíčkovi obrázek, jsou to opravdu báječné bonbóny, které nejenom dobže chutnají, ale i dobře vypadají. S délkou uschování není problém, ančto já polevu používám na některé trvanlivé dorty a ty máme uschované někdy víc jak měsíc v chladném sklepě v plechové krabici ;o) I kdyby se Ti nechtělo připravovat náplň, tak jenom nalít Ganache do košíčků a třebas je nahoře něčím ozdobit jako je kandovaná fialka, citrusová kůra atd. Byly by to takové lanýžové košíčky ;o)
Přeji Ti příjemný den!
577 příspěvků 25.1.09 03:43
Čokoládovým ganache jsem zdobila dort, takže mi asi polovina zbyla. V ledničce to úplně ztuhlo a bylo to taky moooc dobré. Babi, chtěla bych to udělat na vánoce do papírových košíčků. Myslíš, že se to hodí, tedy myslím kvůli trvanlivosti. Samozřejmě bych to měla v chladničce.
Díky za recept a za radu.
Přeji hezký den!
Scarlet, díky! Poleva opravdu pracuje, vyzkoušej ji ;o)
Pěkný večer Ti přeje,
577 příspěvků 25.1.09 03:43
díky za připomenutí, určitě to vyzkouším. Tento skvost jsem tady ještě neobjevila.
Přeji hezký večer