Recept Čína které se nemá říkat čína do pomalého hrnce

Kely Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Vše nakrájíme na kousky vložíme do hrnce, přidáme koření a vše ostatní, zalejeme vodou - jen aby vše bylo ponořeno ne aby plavalo a vaříme 3 hodiny HIGH. Přidáme solamyl a vaříme ještě 1 hodinu HIGH.

Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce

Nahlásit recept

  • 22.08.06 vloženo
  • 16428x zobrazeno

Čas přípravy

  • 4hod. HIGH

Počet porcí

  • 5 porcí

Ingredience

  • 1,5 kg zadního hovězího
  • 7 čerstvých žampiónů
  • 2 kapiové papriky
  • půl menší hlávky zelí
  • 1 cibule
  • kari, sůl, špetka zázvoru, lžíce oleje (nemusí být), 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce worčestru, 1 kostku hovězího bujónu, solamyl

Doporučená příloha

  • rýže

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Čína které se nemá říkat čína do pomalého hrnce

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Čína které se nemá říkat čína do pomalého hrnce

spiser
717 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Čína které se nemá říkat čína do pomalého hrnce

Precetl jsem si kritiku která se snesla na hlavu Kely a musím ríct ze podle mne je kritika neoprávnená.Nejsem zádný fanatický zastánce pomalého hrnce a vím ze to není zádný zázrak, a ze má své omezení. Kely ale mela plné právo nazvat jídlo „Cínou“. Jestlize usmazím rízek na oleji na pánvi nebo na oleji ve fritovacím hrnci, je to porád rízek. Jestlize upecu sekanou v klasické troube nebo v mikrovlnce, je to porád sekaná (i kdyz tady malý rozdíl je, ale je to sekaná). Jestlize pripravím jisté cínské jídlo v pomalém hrnci a má chut a konzistenci stejnou jako to samé jídlo pripravené v tradicním woku (kotlíku), tak je to cínské jídlo.
Vetsina lidí si pod slovem „cína“ predstavuje osmazené maso s osmazenou zeleninou, nejakou tou orientální omáckou a rýzí. Tato predstava je mylná!
Kamilio cituje autora nejaké kucharky který tvrdí ze v nasich podmínkách vyhovuje nejlépe otevrený horák atd. Nejsem absolutne zádný znalec cínské gastronomie ale zmínený autor je na tom stejne jako já. Kdyby byl na tom líp tak by nemohl generalizovat tak jak to delá. Cína je obrovská a jak obrovská je, tak obrovský je rozdíl mezi ruznými cínskými jídly. V kantonské kuchyni se pripravují jídla jinak nez v secuanské a úplne jinak nez ve Vnitrním Mongolsku (cínská provincie). V nekterých oblastech se pripravuje jídlo v kameninových nádobách zahrabaných do horkého popela. Co je to jiného nez jednoduchý pomalý hrnec?
PH je v Cíne znám a pouzíván. Cína jej dokonce vyrábí a ekxportuje (mozná je na vasem hrnci nápis"Made in China").
Sám mám pár receptu na cínská jídla v PH která stvorili cínstí kuchari. Kdo chce tvrdit ze to nejsou cínská jídla?
Kely pod tlakem název jídla zmenila a udelala to vtipne. To bude nekterým lidem pripomínat ze se nejdrív mají seznámit s fakty nez zacnou psát pripomínky.
Abych predesel tomu ze mi nekdo bude mozná vycítat ze delám prednásku a snazím se udat své rozumy, tak upozornuji ze nedelám ani to, ani to druhé. Chtel jsem se jen zastat Kely a ríci svuj názor. Pokud nekoho zajímá, at popremýslí. Pokud ne, at nechá být.

Manana
1515 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Čína které se nemá říkat čína do pomalého hrnce

Kely, výborně!! Vidíš, jaký jsi našla krásný řešení! Jen tak dál!

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Čína z hovězího do pomalého hrnce

Budu mluvit sama za sebe…mně je úplně jedno jak se pokrm nazývá…hlavně, že to vyhovuje chuťovým buňkám. Kely nazvi to čína po česku a nebude to nikoho prudit. Není to dlouho co jsem na tuto kuchařskou knížku plnou čínských receptů po česku narazila, škoda, že Vás to nikoho nenapadlo, mohl se ušetřit čas a nechuť toho druhého sem tyto recepty vkládat.

Kely
186 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Čína z hovězího do pomalého hrnce

Ivo díky. Manano někdo svíčkovou peče v troubě, jiný dělá v papiňáku, další v pomalém hrnci, každý jak má rád a co jeho zdraví a chuti vyhovuje. Já udělat čínu na woku pěkně na oleji, tak mě odvezou se žlučníkem. Jinak já bych si nedovolila dát recept sem na Labužníka, aniž bych ho předem neuvařila a nesnědla.

buraci
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Čína z hovězího do pomalého hrnce - Kely

Ja pod slovem Cina rozumim jakoukoliv smes (casto nasledek nahle inspirace) se sojovkou ci vorcestrem, solamylem atd., a kdyz to pali, je to vubec nejlepsi, a jim to za:,–(ne s hranolkama:-) Kdyz chci opravdove cinske jidlo, neocekavam, ze by se to jmenovalo Cina. Takze experimentum zdar. Pomaly hrnec nemam, priznivci prominou, ale pokladam to za dalsi kram do kuchyne, ale vyzkousim to v hrnci rimskem. Jo a u nas mame les Mexiko a taky tam nikdo neceka kaktusy:-)

Ivo
1045 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Čína z hovězího do pomalého hrnce - Kely

I když souhlasím s Maňanou a dalšími, myslím si, že by byla škoda, kdyby sis své pokusy, experimenty a zážitky nechávala pro sebe. Určitě zde budou souLabužníci, kteří Tvoje recepty rádi vyzkouší a najdou v některých i zalíbení :-)).

Kely
186 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Čína z hovězího do pomalého hrnce

Všem se omlouvám, já tuto čínu rozhodně nechci srovnávat s čínou z čínské restaurace. Ten recept jsem vymyslela sama, vařila a moc chutnal nám i návštěvě. Nechám si tedy své experimentování pro sebe a nebudu ho dávat příště k dispozici sem na Labužníka.

kamilio
551 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Čína z hovězího do pomalého hrnce

Nebudu komentovat, pouze ocituji z jedné kuchařky:
Krájení a tepelné zpracování surovin v čínské kuchyni
Při přípravě čínských pokrmů je tepelný zdroj a správná manipulace s intenzitou jeho plamene důležitým činitelem, který ovlivňuje barvu, křehkost a celkovou chuť hotového pokrmu. V našich podmínkách nejlépe vyhovuje otevřený hořák plynového sporáku. Dále rozhoduje jakost a velikost surovin a konečně vhodná nádoba na přípravu - široká masivní železná pánev nejlépe je použít tzv. wok.
Všechny potřebné suroviny pro daný pokrm si předem připravíme a rozložíme na pracovní stůl v jednotlivých miskách nebo nejlépe na jeden velký nebo dva talíře, na který si vyrovnáme ingredience. Taková příprava surovin je důležitá, poněvadž vlastní tepelné zpracování surovin u většiny pokrmů trvá opravdu jen malou chvilku.

esmeralda
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Čína z hovězího do pomalého hrnce

Musím souhlasit s Maňánkem.
I pomalý hrnec má své limitace, ale výrobce který ho chce prodat dá do receptáře kdejaké hatláma patláma.
Tento pokrm bude jistě poživatelný, ale s Čínou to opravdu nemá nic společného.
A tím „worčestrem“ si taky nejsem jistá. Připomíná mi to dobu kdy jsme si kombinací cukru, worčestru a solamylu vyráběli „sojovou omáčku“ na Kung-pao.

Manana
1515 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Čína z hovězího do pomalého hrnce

Kely, nezlob se, ale dělat čínu v pomalém hrnci je jako dělat guláš nebo pečenou husu s knedlíkem a zelím jako minutku.

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Čína z hovězího do pomalého hrnce - Kely,

zítra jdu do města, mám tam oblíbené Řeznictví, hovězího koupím trochu méně a v pátek večer si vše připravím…vypadá to velmi dobře, díky za receptík.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Velikonoční zajíček

Nejlepší recepty

Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz