Recept Cibulačka z Francie zapečená s chlebem a sýrem dobrá k večeři

(Hodnoceno 4x) Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Cibulačka z Francie zapečená s chlebem a sýrem dobrá k večeři

Postup

Rozehřát máslo a olej ve velkém nízkém kastrolu. Vložit dovnitř nakrájené cibule a pomalu je smažit do sklovita. Po 30min. je posypat moukou a dobře ji dovnitř zamíchat. Postupně přidat horký vývar a víno. Lehce osolit a opepřit. Nechat polévku velice jemně probublávat asi po 30-40min. Ochutnat a je-li zapotřeby, dochutit a přidat port. Mezi tím co se polévka vaří, tak připravit krutóny. Předehřát troubu na 180°C. Poskládat plátky chlebů na plech, nebo alobal a zahřívat je v troubě po 15min., až jsou suché a otoustované. Potřít po obou stranách olejem a rozkrojeným česnekem. Nalít polévku do nahřátých polévkových misek a poskládat krutóny nahoru polévky. Posypat bohatě sýrem. Poskládat misky na plech a vložit je pod rozehřátý horký gril v troubě. Když je povrch misek rozteklý a zlatohnědý, tak misky vyjmout a polévku ihned podávat. P.S. Polévka je nejenom výborná, ale také dosti unikátní a vhodná pro pohoštění. Název receptu je ¨Gratineé Lyonnaise¨.

Recept je z kategorií: Speciální polévky

Nahlásit recept

  • 13.09.03 vloženo
  • 20775x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 900g cibule
  • 75g másla
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 4 lžíce mouky
  • 2 litry horkého hovězího vývaru (nejlépe domácího, nebo konzervovaného)
  • 3/4l suchého bílého vína
  • 125ml portského vína
  • sůl a pepř podle chuti (pozor, hotový vývar bývá hodně slaný)
  • 12 plátků francouzkého chleba (bagety)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 3 stroužky česneku rozkrojené napůl
  • 75g smíchaného sýra Gruyere a parmesan, nebo podobné

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Petunnka 27.6.12 10:36

Portské doma nebylo, takže bez, ale i přesto skvělá! Budeme opakovat…

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

tuso 3.8.11 14:03

Jako obvykle: Francouzi umí. Byla skvělá.

Odkaz na uvaření

BreeVanDeKamp 15.2.11 13:27

Portské víno bílé nebo červené?

Diskuse k receptu Cibulačka z Francie zapečená s chlebem a sýrem dobrá k večeři

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Cibulačka z Francie zapečená s chlebem a sýrem dobrá k večeři

tuso
99 příspěvků 3.8.11 14:03

Jako obvykle: Francouzi umí. Byla skvělá.

BreeVanDeKamp
3 příspěvky 19.2.11 12:10

děkuju

babi
6360 příspěvků 15.2.11 20:59

BreeVanDeKamp, pridavam ruby port, ktery doda polevce vic barvy…

BreeVanDeKamp
3 příspěvky 15.2.11 13:27

Portské víno bílé nebo červené?

babi
6360 příspěvků 10.9.10 22:31
Re: Cibulačka z Francie zapečená s chlebem a sýrem dobrá k večeři

takovouto cibulacku varim ja a obrazek je take muj ;)

casino
4491 příspěvků 17.7.10 07:15
Re: Cibulačka z Francie zapečená s chlebem a sýrem dobrá k večeři

Pro ty labužníky, co se tu objeví za měsíc či dva, tak babi myslela tento recept:Francouzská česnečka vhodná k večeři…

babi
6360 příspěvků 17.7.10 05:12
Re: Cibulačka z Francie zapečená s chlebem a sýrem dobrá k večeři

e-zen, to dekuji moc/moc ja za takoveto ohodnoceni a tesim se na Tvoje recepty ;)

babi
6360 příspěvků 17.7.10 04:43
Re: Cibulačka z Francie zapečená s chlebem a sýrem dobrá k večeři

casino, diky za ukazku vasi cesnecky a ja jsem si dnes dovolila napsat moji oblibenou k porovnani.

babi
6360 příspěvků 17.7.10 04:10
Re: Cibulačka z Francie zapečená s chlebem a sýrem dobrá k večeři

alis, po dlouhe dobe se zase potkavame ;) Dekuji mnohokrat za zajem o cibulacku, mam jich nekolik v ‚repertoaru‘ a presne nevim, kterou mam nejradeji.

babi
6360 příspěvků 17.7.10 04:05
Re: Cibulačka z Francie zapečená s chlebem a sýrem dobrá k večeři

Manku, dekuji Ti nejenom za vyzkouseni receptu, ale take za krasny obrazek (a neni to prvni). Je to od Tebe moc hezke ;) Kdybych tak umela ty obrazky pridavat tak jako Ty!

e-zen
10 příspěvků 16.7.10 19:45
Re: Cibulačka z Francie zapečená s chlebem a sýrem dobrá k večeři

Je vynikající ostatně jako všechny tvoje recepty, moc moc díky

casino
4491 příspěvků 14.5.10 00:29
Re: Cibulačka z Francie zapečená s chlebem a sýrem dobrá k večeři

…také tu mám jednu k Večerníčkovi: Česneková polévka - dobrá k večeři

Alis
2617 příspěvků 14.5.10 00:27
Re: Cibulačka z Francie zapečená, Mánku...

Mánku, díky, fotka je pěkná. Ta cibulačka mě hodně láká, mám ji v oblíbených. Milujeme cibulačku a tohle bude takové spíš hodně syté hlavní jídlo, ne?

manek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 13.5.10 23:16
Re: Cibulačka z Francie zapečená - alis,

už to je v pořádku. Obrázek je na rajčeti a tam si hráli s adresami, proto se nezobrazil.

Alis
2617 příspěvků 13.5.10 21:58
Re: Cibulačka z Francie zapečená, Mánku...

Mánku, když kliknu na tvůj odkaz, sice mě to nasměruje na tvůj deníček, ale obrek není viditelný :(

manek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Cibulačka z Francie zapečená s chlebem a sýrem dobrá k večeři

Chuť mírně nakyslá po víně, velmi vzdáleně připomíná naši zelňačku, ale opravdu jen vzdáleně. Dobrá byla! :-D

Obrázek v "deníčku. ":http://muj.labuznik.com/…_denicku.php?…

rastoba
492 příspěvků 13.9.03 22:11
A jak se hodila

po maturitnim plese detem:)))

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz