Recept Chobbeze

Jordánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Listy dobre preperememe, nechame do sucha okapat, narezeme na pasiky/rezance.

Na troske oleja spenime na jemne nasekanu cibulku, pridame jemne nasekany cesnak, paradajky, sliz, okorenime, osolime a podusime do makka. Nepotrebuje vela casu, za zopar minut je hotovo.

Podavame s krajcom chleba, pokapane citron. stavou a oliv.olejom. Kto nerad/nechce olej a citronnemusi..
Dobru chut!

Pozn.: Na jar asi jedno z najoblubenejsich jedal na blizkom vychode a v urcitych oblastiach stredomoria.
Nazov chobbe'ze znamena chlebikovy, naozaj ma chut po chlebiku.
Zvlast sa ho predavaju hory alebo sa zbera zrovna cez postny mesiac pred velkou nocou, ale konzumuju ho ludia akehokolvek vyznania.
Ako male deti sme jedavali tie zelene semienka po odkvitnuti a volali sme ich „biskupsky chlebicek“..jedavam ich doteraz..;)
Zelam dobru chut… zdrave a naozaj chutne. Zvlast kto ma rad zelenu listovu zeleninu a ta v nasom jedalnicku dost chyba…podobne pripravujem aj spenat - ma podobnu chut.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla


Reklama

Nahlásit recept

  • 03.04.08 vloženo
  • 3608x zobrazeno

Čas přípravy

  • R

Ingredience

  • listy Slezu prehlizeny/Malva neglecta..obrazek tu..
  • http://botanika.wendys.cz/kytky/K224.php
  • cibula
  • sol
  • cesnak podla chuti
  • stipka kurkum
  • 1-2 paradajky narezane na drobne kocky -nemusi byt
  • oliv.olej-nie je podmienkou, moze byt aj obycajny
  • citon.stava

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Chobbeze

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
jolana
5064 příspěvků 23.04.08 06:09
Re: Chobbeze

Prepac, som neodpovedala.­....listy slezu sa zbieraju pokial su neni drevite ale makke, vlacne…dakedy su vlacne aj po odkvitnuti a to ma uz aj semienka zelene a listy sa este stale zbieraju…
Baby spenat alebo mlady spenatik ( nakrajat na vacsie rezance) je dobry aj len tak hodit na panvicku na lyzicu masla, stipku soli, narychlo podusit-len aby zmakol/presiel teplotou, zakapnut citr. stavou podla chuti. Podavame tak, ze az na tanieri ho polejem omackou syrovou/cesnakovou alebo smotanovou. Smotanu kelimok staci, len povarit, ochutit solou, bielym korenim, po odstaveni ochutit trochou horcice/citr.stavu kvapku… k tomu nudle alebo zemiaky. Na to hore davam nic, alebo ked ostane z napr. masko z kurata alebo mame radi rybi filet. Ten sa potrie/namoci len z jednej strany ! rozslahanym vajickom, namoci do rozdrobeneho syra feta/struhana mozarella/niva s nasekanymi bylinkami/ zelenou cibulkou, na kvapke oleja opeciem len zo strany obalenej , obratit, dat filety do pekacika na trosinku oleja/masla a zapiect do rury. Pokial sa zapecie, urobime spenat, zemiaky. …myslim, ze tu je taky alebo pod. recept asi u Spisera/spiser?..
Hezkej vecer :)

 
jolana
5064 příspěvků 23.04.08 05:20
Re: Chobbeze

…si ma potesila vsetkymi koment ale tymto zvlast. Sliz ale aj spenat a vobec vsetko co sa zelena milujem…k tomu cerstvy vonavy chleba a len tak kuskom chlebika si naberat…;-)…dakujem, som rada ze sa dari a chuti.....krasny vecer a prijemny tyzden…:)

 
Labužník marianne02
297 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Chobbeze - Jolanko,

takže dnes jsem konečně vyzkoušela tento úžasný recept, pro začátek se špenátem, bez rajčat (ty jsem doma neměla), zato jsem dnes opět koupila baby špenát, protože Chobbeze musím zopakovat… dnešní porci jsem totiž snědla celou sama:-) S hustým bílým jogurtem - delikatesa, díky.

Já bych tento recept velmi ráda zkusila i s tím slézem, ale nevím, kde ho hledat. V mém okolí sléz taky nikdo nezná… Listy se sbírají mladé (např. jako u pampelišek - jen do květu nebo je to jinak?
Zdravím a posílám labužnický pozdrav:-) M.

 
Manana
1515 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Chobbeze - Jolano,

to je fantastickej recept!
Tleskám!!!

 
anickav
2904 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Chobbeze,Joli, Svato,

v detstve som sa tým napchávala aj ja, ako všetky detváky v mojom okolí. Ale že aj listy sa konzumujú, som netušila. Keď som to predvádzala mojim deťom, krútili hlavou udivene. Ale to sú už sídliskové deti a do prírody sa dostávajú iba rekreačne. A keďže som vyrastala medzi väčšinou maďarskými deťmi, volali sme to úplne ináč…
Príjemný deň!
 A.

 
jolana
5064 příspěvků 03.04.08 22:14
Re: Chobbeze

Svato, vies aku mam radost ze aspon dakto si vsimol?…su skvele, chutne a zdrave. Je to jedno z mojich najmilovanejsich jedal, ktoreho navarim a zjem naozaj pozehnane. Papa sa tak, ze len kuskom chlebika si naberame. Okolo stredomoria je to vazne jedno z najoblubenejsich jarnych jedal. Moze sa nechat aj stavka vyparit-ono totiz pusti dost stavy. Nasekanym cerstvym, trosku cibulky,sol, pokapat citronom , zaprasit sumac sa daju plnit aj satocky ako so spenatom a pod..a je zadara…diiik, pekny den ..:)

 
svato
1415 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Chobbe'ze

u nás to boli „pánbožkove chlebíčky“ (že by boli kvalitnejšie?), recept je zaujímavý, ak sa mi podarí nájsť nejaký rastúci aspoň kúsok od cesty, vyskúšam.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Tatranské kuře Tatranské kuře
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz