Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
wydra Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Inspirovaná názvem pořadu o vaření (ne pořadem samým) v tv a několika různými recepty na webu jsem dala dohromady recept vlastní .
Kuřecí maso nakrájíma na nudličky , osolíme a dáme do misky. Hustě zakapeme olejem z praženého sezamu, promícháme a necháme v lednici odležet několik hodin (nejlépe přes noc, maso zkřehne). Smícháme strouhanku na obalování s s mákem. Hodně máku, nemletý! Rozehřejeme olej ve vyšším kastrůlku, nudličky obalujeme klasicky - mouka, vejce (naředěné stačí) a strouhanka. Smažíme jako řízky, vyndaváme pinzetou na talíř. **Dip** Smícháme dijonskou hořčici, majolku a med. Poměry podle chuti. Servírujeme na zelených listech s dipem. Použila jsem med s rakytníkem (vlastní výroba) a čápi odlétli z talíře než jsem se nadála. Normálně o mák nestojím ale tenhle smažený, nemletý a s masem je fakt delikatesa, která spolu s dipem stojí za vyzkoušení. U nás už čápi i zimují :-)
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Čápi s mákem
Majda v hrnku vypadá úžasně