Recept Bylinkové roládky na jehle se sýrovými nudlemi

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Maso natenko rozklepeme mezi mikrotenovými sáčky, osolíme, z jedné strany potřeme olivovým olejem, rozetřeným česnekem a posypeme velmi jemně nasekanými bylinkami (nejlépe v elektrickém sekáčku).
Každý plátek velmi pevně svineme, zabalíme do potravinářské fólie a necháme asi 15 minut odpočinout a rozležet v ledničce.
Odleželé roládky rozkrájíme na plátky cca 1,5-2 cm silné a naplocho je napícháme na špejle, jednu vedle druhé. Špízy opékáme na rozpálené pánvi asi 5 minut z každé strany.

Nudle uvaříme na skus. Mezitím zahřejeme smetanu nebo mléko a necháme v něm rozpustit jemně nastrouhaný sýr. Omáčku smícháme se scezenými těstovinami, osolíme a případně doplníme nějakou čerstvou bylinkou.

Tip: Alternativní přílohou můžou být plátky bagety, které natřeme rajským protlakem, utřeným česnekem, posypeme bazalkou, solí a dokřupava zapečeme.

Recept je z kategorií: Kuřecí maso

Nahlásit recept

  • 03.05.08 vloženo
  • 2040x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 kuřecí prsní řízky
  • 1 svazek bazalky
  • 1 svazek petrželky (můžeme nahradit šalvějí, estragonem nebo bylinkami dle vlastní chuti)
  • 2 stroužky česneku
  • olivový olej
  • sůl
  • dřevěné špejle s hrotem
  • 4 porce širokých nudlí
  • 200 ml smetany nebo mléka
  • 100 g ementálu (možno nahradit jiným sýrem, ale ementál zde chuťově konvenuje)
  • sůl

Doporučená příloha

  • viz výše a k pití nejlépe bílé víno

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bylinkové roládky na jehle se sýrovými nudlemi

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bylinkové roládky na jehle se sýrovými nudlemi

Terrinko, bez špejle jsem to nikdy nezkoušela, obávám se, že by roládičky nedržely tvar a teplem by se rozpletly… To by se pak mohla spálit i ta bylinková náplň. Na gril bych použila kovové špízové jehly nebo potřela dřevěné špejle olejem. Ale rozhodně to spíchni, jinak to nevyjde!!! :-)) Navíc to úžasně efektně vypadá…
Nechci radit, ale v případě grilování bych ještě potírala bylinkovým olejem a použila spíše přílohu č. 2…:-)
Tak ať vám i vašim přátelům chutná.

 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bylinkové roládky na jehle se sýrovými nudlemi

to se mi bono moc líbí, určitě to bude dobré a šlo by to možná dělat i na grilu- třeba i bez špejlí jen ty nakrájené roládky položit na grilovou mřížku. Každopádně to vyzkouším příští víkend, až přijedou přátelé. Díky za fajn receptík!

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Pelmeně z červené řepy

Nejlepší recepty

Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz