Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
bona Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Maso natenko rozklepeme mezi mikrotenovými sáčky, osolíme, z jedné strany potřeme olivovým olejem, rozetřeným česnekem a posypeme velmi jemně nasekanými bylinkami (nejlépe v elektrickém sekáčku). Každý plátek velmi pevně svineme, zabalíme do potravinářské fólie a necháme asi 15 minut odpočinout a rozležet v ledničce. Odleželé roládky rozkrájíme na plátky cca 1,5-2 cm silné a naplocho je napícháme na špejle, jednu vedle druhé. Špízy opékáme na rozpálené pánvi asi 5 minut z každé strany. Nudle uvaříme na skus. Mezitím zahřejeme smetanu nebo mléko a necháme v něm rozpustit jemně nastrouhaný sýr. Omáčku smícháme se scezenými těstovinami, osolíme a případně doplníme nějakou čerstvou bylinkou. Tip: Alternativní přílohou můžou být plátky bagety, které natřeme rajským protlakem, utřeným česnekem, posypeme bazalkou, solí a dokřupava zapečeme.
Recept je z kategorií: Kuřecí maso
viz výše a k pití nejlépe bílé víno
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Bylinkové roládky na jehle se sýrovými nudlemi
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Terrinko, bez špejle jsem to nikdy nezkoušela, obávám se, že by roládičky nedržely tvar a teplem by se rozpletly… To by se pak mohla spálit i ta bylinková náplň. Na gril bych použila kovové špízové jehly nebo potřela dřevěné špejle olejem. Ale rozhodně to spíchni, jinak to nevyjde!!!
Navíc to úžasně efektně
vypadá…
Nechci radit, ale v případě grilování bych ještě potírala bylinkovým olejem a použila spíše přílohu č. 2…:-)
Tak ať vám i vašim přátelům chutná.
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
to se mi bono moc líbí, určitě to bude dobré a šlo by to možná dělat i na grilu- třeba i bez špejlí jen ty nakrájené roládky položit na grilovou mřížku. Každopádně to vyzkouším příští víkend, až přijedou přátelé. Díky za fajn receptík!