Recept Bleskové srnčí řízky s pomeranči a šípkovým želé

babi Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Řízky na okrajích lehce nakrojíme, naklepeme a naložíme na 20 minut do marinády ze 2 lžic oleje, na hrubo rozdrceným bobkovým listem, tymiánem, kolečky cibule, citronové šťávy a pepře. Potom řízky vyjmeme, necháme je okapat a osolíme je. Namočíme do rozpuštěného másla, obalíme ve strouhance a na prudko osmažíme na horkém tuku po obou stranách do zlatova. Pomeranče nakrájíme na plátky a osmažíme je ve zbývajícím tuku. Podáváme 2 řízečky na osobu, obložené smaženými plátky pomeranče a šípkovým želé.

Recept je z kategorií: Jelen, srnec, daněk

Nahlásit recept

  • 14.01.07 vloženo
  • 4883x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 8 srnčích řízků z kýty po 80 g každý
  • 1 malý bobkový list
  • tymián
  • 1/2 malé cibule
  • citronová šťáva
  • panenský olivový olej
  • sůl
  • 80 g másla
  • jemná strouhanka
  • tuk
  • 2 pomeranče
  • šípkové želé

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bleskové srnčí řízky s pomeranči a šípkovým želé

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Zapékané sójové boby

Nejlepší recepty

Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz