Recept Bleskové srnčí řízky s pomeranči a šípkovým želé

Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Řízky na okrajích lehce nakrojíme, naklepeme a naložíme na 20 minut do marinády ze 2 lžic oleje, na hrubo rozdrceným bobkovým listem, tymiánem, kolečky cibule, citronové šťávy a pepře. Potom řízky vyjmeme, necháme je okapat a osolíme je. Namočíme do rozpuštěného másla, obalíme ve strouhance a na prudko osmažíme na horkém tuku po obou stranách do zlatova. Pomeranče nakrájíme na plátky a osmažíme je ve zbývajícím tuku. Podáváme 2 řízečky na osobu, obložené smaženými plátky pomeranče a šípkovým želé.

Recept je z kategorií: Jelen, srnec, daněk

Nahlásit recept

  • 14.01.07 vloženo
  • 4576x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 8 srnčích řízků z kýty po 80 g každý
  • 1 malý bobkový list
  • tymián
  • 1/2 malé cibule
  • citronová šťáva
  • panenský olivový olej
  • sůl
  • 80 g másla
  • jemná strouhanka
  • tuk
  • 2 pomeranče
  • šípkové želé

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bleskové srnčí řízky s pomeranči a šípkovým želé

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Marinovaná kuřecí křídla

Nejlepší recepty

Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz