Recept Aniččiny bochánky z ořechů a kand. ovoce

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Aniččiny bochánky z ořechů a kand. ovoce

Postup

Na sporák dáme rozehřát v hrnci mléko s máslem. Přidáme cukr, mouku, vanilkový cukr, kandované ovoce, ořechy a hrozinky. Tuto směs vaříme na sporáku do zhoustnutí. Když už více nehoustne, přidáme do ní strouhanku. Přidáváme jí tolik, aby se daly ze směsi dělat bochánky a aby se moc nelepily na ruce. Směs necháme vychladnout a pak z ní děláme malé bochánky (tvaru malé karbanátky). Tvarujeme je rukami namočenými ve vodě a klademe je na vymaštěný plech dobře vysypaný strouhankou. Ty pak dáme do trouby mírně zapéct tak, aby byly opečené mírně do zlatova. Pak ještě teplé je v rukách trochu vytvarujeme a uložíme je do druhého dne do chladna. Druhý den uděláme čokoládovou polevu (nejlépe je koupit hotovou, kterou jen rozehřejeme, nebo si uděláme podle svého receptu). Rozpuštěnou čokoládovou polevu dáme do menší misečky, bochánek uchopíme do tří prstů a horní část namáčíme v čokoládě a klademe na plech vyložený papírem a necháme čokoládu ztuhnout. Z tohoto množství je asi něco kolem 50 kousků. Je to opravdu vynikající recept od mé kamarádky Aničky (cukrářky) podle které jsem tento recept pojmenovala. Dělám je každý rok na vánoce a skutečně je to cukroví, po kterém se jenom zapráší. Můžu dodat, že má dlouhou trvanlivost. Vyzkoušejte a uvidíte.

Recept je z kategorií: Zákusky

Nahlásit recept

  • 16.03.02 vloženo
  • 6236x zobrazeno

Ingredience

  • 0,5 litru mléka
  • 8 dkg másla
  • 32 dkg mletého cukru
  • 6 dkg hladké mouky
  • 2 balíčky vanilkového cukru
  • 32 dkg posekaného kandovaného ovoce
  • 20 dkg posekaných (ne pomletých) ořechů
  • 15 dkg sušených hrozinek
  • strouhanku
  • čokoládová poleva

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Aniččiny bochánky z ořechů a kand. ovoce

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Aniččiny bochánky z ořechů a kand. ovoce

zuzulik0000
59 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Aniččiny bochánky z ořechů a kand. ovoce

Nieje tam malo múky?

Labužník Vlastinka02
73 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Aniččiny bochánky z ořechů a kand. ovoce

Příjde mi to jako špatně upečené marokánky, tak nevím

pepicek
1309 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Aniččiny bochánky z ořechů a kand. ovoce - přidán obrázek
Pampeliska191
1075 příspěvků 28.11.02 12:38
Jano,

ja kdyz jsem poprve delala ty bochanky, taky jsem si myslela, ze budou tvrde, protoze kamaradka je nazyvala orechove placky. Myslela jsem, ze to bude neco tvrdeho z orechu. Jenze pravdou je opak. Ale uvidis, jak jeste zmeknou, kdyz je udelas a das je ulezet v nejake krabicce tak 14 dnu pred vanocemi. Je to nase tradicni cukrovi, ktere se vzdycky prvni sni. Ahoj

Labužník Jana
28 příspěvků 27.11.02 12:47
Pampelisko

Tyto bochanky jsem udelala na oslavu narozenin a vsem moc chutnaly. Myslela jsem si, ze budou tvrde a jsou velmi mekoucke. Polovinu jsem jich omocila ve svetle cokolade, druhou polovinu v tmave cokolade a na nektere jsem pokladla kousek orisku a na jine zase kousek kandovaneho ovoce. Diky za recept, asi je zaradim mezi recepty tradicniho vanocniho cukrovi. Mela jsem jich neco pres 60 kousku, asi jsem je delala mensi.

Pampeliska191
1075 příspěvků 18.10.02 11:57
Verko

Kandovane ovoce(proslazene) dostanes koupit asi v kazdem obchode s potravinami. Vetsinou se prodava v malych krabickach uz i namichane a pokrajene na male drobne kostecky. To se mi zda nejlepsi na tyto bochanky. Verim, ze ho urcite v obchode objevis. Zdravim.

rastoba
492 příspěvků 18.10.02 11:42
...
rastoba
492 příspěvků 25.1.09 03:43
Pampeliška

ja bych chtela znát, kandizované ovoce se muze nahradit
i sušeným ovocem, a když jo, prosím Tě jakým.

Pampeliska191
1075 příspěvků 16.10.02 07:40
Marie

Ja strouhanku pridavam vzdy jen podle tuhosti hmoty, aby se dala snadno tvarovat. Nevim Ti zpameti rict, ale snad mozna asi tak 1/4 litrovy hrnicek. Mozna ne plny. Vsak vyzkousej. S tou strouhankou uz pak neni nutne to varit. Ta se tam pridava pouze na zahusteni hmoty. Bochanky by mely byt i po upeceni mekke, aby se daly jeste tvarovat.(nejlepe je tvarovat je jeste teple). Po vychladnuti vice ztvrdnou. Pak namacene v cokolade a vychladnute, jsou uz dobre k jidlu. Urcite Ti budou moc chutnat.

marie
6 příspěvků 25.1.09 03:43
Pampeliške

Taky mně zajíma tá strohanka, mužeš nám aspon
napísat, asi kolik té strohanky tam dávaš?

Pampeliska191
1075 příspěvků 11.10.02 11:55
Dari,

Strouhanku pridavej do testa po zhoustnuti, kdyz uz vice pri vareni nehoustne a zda-li se Ti hmota na vyrobu bochanku priliz ridka, na tvarovani bochanku. Je dobre je tvarovat mokryma rukama aby se hmota nelepila. Nikdy jsem se nekoukala, jak dlouho jsem je pekla.Dalo by se rict, ze spise se bochanky jen trochu susi. Muzes je pect asi na 200 st. a mozna tak 20 minut. Ja na ne vzdy kouknu a kdyz vidim, ze vrsek je trosku zaruzovely, tak je vydelam. Nebud prekvapena, ze jsou mekke. Po vychlazeni je omacej v cokolade a nechej ztuhnout. Kdyz do nich kousnes, nemely by byt tvrde. Ale urcite se Ti Dari povedou. Jsou to nase nejoblibenejsi zakusky. Pak dej vedet jak se Ti povedly? Ale verim, ze urcite ano. Mej se hezky.

rastoba
492 příspěvků 25.1.09 03:43
...

A ješte prosim te, jak asi dlouho se to peče a najakém stupni
v elektrický troube. Dekuji

rastoba
492 příspěvků 25.1.09 03:43
...

Promiň, 50 ks.

rastoba
492 příspěvků 25.1.09 03:43
Pampeliška

zní moc dobře, tou struhanku přidávat už odstavené
z ohne? Kolik je to asi kousku?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Mrkvový salát Mrkvový salát
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Cibulačka Cibulačka
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz