Recept Anchoiade

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Specialita slunného jihu Francie - Provence.

Postup

V mixeru postupně mixujte vypeckované olivy, oloupaný stoužek česneku, ančovičky, tuňáka, odsolené a vymačkané kapary, lístky tymiánu, čerstvě mletý pepř a nakonec olivový olej,

Typická specialita-chuťovka z Provence kde do této anchoiade se namáčí různé druhy očistěné zeleniny jako je mrkev, řapíkový celer, černý kořen, proužky papriky, fenykl , srdíčka artyčoků atd.. Přitom samozřejmě nikdy nesmí chybět sklenice s Pastisem.

Recept je z kategorií: Chuťovky


Reklama

Nahlásit recept

  • 22.03.10 vloženo
  • 2586x zobrazeno

Ingredience

  • 250 gr ančoviček v oleji
  • 100 gr černých vypeckopaných oliv
  • 100 gr kousky tuňáka v ol. oleji
  • 100 gr kapar v soli
  • 1 stroužek česneku
  • několik snítek tymiánu čerstvě mletý pepř
  • 1PL olivého oleje.

Doporučená příloha

  • tepelně neupravená zelenina

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Anchoiade

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Girasoli gorgonzola e noci


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz