Recept Anchoiade

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Specialita slunného jihu Francie - Provence.

Postup

V mixeru postupně mixujte vypeckované olivy, oloupaný stoužek česneku, ančovičky, tuňáka, odsolené a vymačkané kapary, lístky tymiánu, čerstvě mletý pepř a nakonec olivový olej,

Typická specialita-chuťovka z Provence kde do této anchoiade se namáčí různé druhy očistěné zeleniny jako je mrkev, řapíkový celer, černý kořen, proužky papriky, fenykl , srdíčka artyčoků atd.. Přitom samozřejmě nikdy nesmí chybět sklenice s Pastisem.

Recept je z kategorií: Chuťovky


Reklama

Nahlásit recept

  • 22.03.10 vloženo
  • 2618x zobrazeno

Ingredience

  • 250 gr ančoviček v oleji
  • 100 gr černých vypeckopaných oliv
  • 100 gr kousky tuňáka v ol. oleji
  • 100 gr kapar v soli
  • 1 stroužek česneku
  • několik snítek tymiánu čerstvě mletý pepř
  • 1PL olivého oleje.

Doporučená příloha

  • tepelně neupravená zelenina

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Anchoiade

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz