Recept Anchoiade

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Specialita slunného jihu Francie - Provence.

Postup

V mixeru postupně mixujte vypeckované olivy, oloupaný stoužek česneku, ančovičky, tuňáka, odsolené a vymačkané kapary, lístky tymiánu, čerstvě mletý pepř a nakonec olivový olej,

Typická specialita-chuťovka z Provence kde do této anchoiade se namáčí různé druhy očistěné zeleniny jako je mrkev, řapíkový celer, černý kořen, proužky papriky, fenykl , srdíčka artyčoků atd.. Přitom samozřejmě nikdy nesmí chybět sklenice s Pastisem.

Recept je z kategorií: Chuťovky

Nahlásit recept

  • 22.03.10 vloženo
  • 2643x zobrazeno

Ingredience

  • 250 gr ančoviček v oleji
  • 100 gr černých vypeckopaných oliv
  • 100 gr kousky tuňáka v ol. oleji
  • 100 gr kapar v soli
  • 1 stroužek česneku
  • několik snítek tymiánu čerstvě mletý pepř
  • 1PL olivého oleje.

Doporučená příloha

  • tepelně neupravená zelenina

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Anchoiade

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Uzené se zelím a hruškami

Nejlepší recepty

Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Bazalkové máslo Bazalkové máslo

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz