Recepty - tvaroh

Recepty s tvarohem  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Tvaroh je mléčná hmota, která se vyrábí srážením mléka při vyšších teplotách. Obsahuje vitamíny A, B, E, bílkoviny a minerální látky. Tvaroh požitý nalačno zlepšuje trávení. Tvarohové zábaly zmírňují bolesti a otoky, chladí pokožku při popálení. V kosmetice se užívá do pleťových masek, tělových mlék a krémů.

 Rady při nákupu

V obchodě koupíme tvaroh v papíru a ve vaničce téměř všude. Podle chuti vybíráme tučný, odtučněný, polotučný tvaroh měkký a tvrdý na strouhání. Kontrolovat bychom měli datum spotřeby, a to přímo v obchodě. Oblíbené jsou tvarohy ochucené ovocem, vanilkou, čokoládou, pažitkou, šunkou a podobně, které se hodí jak pro každodenní stravování, tak pro děti a vegetariány.

 Využití v kuchyni

Tvaroh koupený či doma vyráběný se hodí do moučníků - tvarohový dort zdobený jahodami, krémů, salátů, palačinek, do sladkého pečiva, knedlíků - tvarohové knedlíky s ovocem, pomazánek, dresinků, těstíček na obalování, pokrmů z brambor - tvarohové bramboráčky, nákypů, zmrzlin.

 Skladování

Tvaroh skladujeme v chladu a temnu, nejlépe v ledničce do 7 °C po dobu maximálně 3 týdnů.

 
Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Ořechový koláč Ořechový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz