Recepty - tvaroh

Recepty s tvarohem  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Tvaroh je mléčná hmota, která se vyrábí srážením mléka při vyšších teplotách. Obsahuje vitamíny A, B, E, bílkoviny a minerální látky. Tvaroh požitý nalačno zlepšuje trávení. Tvarohové zábaly zmírňují bolesti a otoky, chladí pokožku při popálení. V kosmetice se užívá do pleťových masek, tělových mlék a krémů.

 Rady při nákupu

V obchodě koupíme tvaroh v papíru a ve vaničce téměř všude. Podle chuti vybíráme tučný, odtučněný, polotučný tvaroh měkký a tvrdý na strouhání. Kontrolovat bychom měli datum spotřeby, a to přímo v obchodě. Oblíbené jsou tvarohy ochucené ovocem, vanilkou, čokoládou, pažitkou, šunkou a podobně, které se hodí jak pro každodenní stravování, tak pro děti a vegetariány.

 Využití v kuchyni

Tvaroh koupený či doma vyráběný se hodí do moučníků - tvarohový dort zdobený jahodami, krémů, salátů, palačinek, do sladkého pečiva, knedlíků - tvarohové knedlíky s ovocem, pomazánek, dresinků, těstíček na obalování, pokrmů z brambor - tvarohové bramboráčky, nákypů, zmrzlin.

 Skladování

Tvaroh skladujeme v chladu a temnu, nejlépe v ledničce do 7 °C po dobu maximálně 3 týdnů.


Reklama

 
 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Štika na smetaně Štika na smetaně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz