Recepty - šunka
Více z Maso ».

Recepty s šunkou Rady při nákupu Využití v kuchyni Skladování
Šunka je druh uzeniny, která se vyrábí z kuřecího, krůtího, vepřového masa. Pochází nejčastěji z kýty či stehna. Upravuje se dušením, vařením či uzením. Stále více se rozšiřuje prosciutto, italská sušená šunka. Pokud vepřovou sušenou šunku vyudíme, dostaneme pršut. Problémem v našich obchodech se stává nízké procento podílu masové složky v šunce. Nahrazuje se různými škroby a moučkami.
Rady při nákupu
Kvůli náhražkám, se kterými se můžeme na pultech obchodů setkat, je nutné kontrolovat obsah masa v šunce, kterou kupujeme. Při konzumaci vysoké procento poznáme tak, že se trhá, nezůstává v ní rovnoměrný „kousanec“. Šunku seženeme v řeznictví, supermarketech čerstvou krájenou či v celku. V obchodech s potravinami a v supermarketech se setkáme s vakuovanou šunkou či již zmiňovanou uzenou.
Využití v kuchyni
Šunka má v kuchyni hojné využití. Hodí se k bramborám, rýži, těstovinám, luštěninám, do salátů, omáček, polévek, salátů, slaných moučníků - Šunkový zákusek, k ovoci, houbám, do rolád, nádivek, omelet, toastů, na pizzu, ke špikování, rybám, mořským plodům, všem druhům masa - Vepřové medailonky se šunkou a vejci.
Skladování
Šunku skladujeme v ledničce zabalenou do papíru či v uzavřené plastové misce, kde se méně kazí, a to maximálně týden.
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz