Recepty - slanina

Více z Maso ».

Slanina

Recepty s slaninou  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Slanina pochází z vepřového, nejčastěji bůčku. Masitější varianty se vyrábí ze hřbetu či kýty. Vzniká naložením špeku do soli a následným uzením. Obsahuje mnoho tuku, proto bychom měli její konzumaci omezit. Díky výrazné chuti a aroma se přidává do pamlsků pro domácí mazlíčky.

 Rady při nákupu

Měli bychom vybírat slaninu pevnou, kde je co nejvíce masa. Koupíme ji v uzenářství, řeznictví, obchodech s potravinami a supermarketech. K dostání není jen samotná slanina, ale také mnoho výrobků s její příchutí, například brambůrky, celozrnné chlebíčky, krekry, tyčinky, suchary apod.

 Využití v kuchyni

Slaninu v kuchyni nejčastěji používáme buď do základů omáček, nebo k obalování zeleniny, ovoce, brambor, ryb apod. Přidáváme ji do pomazánek, polévek, omáček, k masům, do salátu - Salát z polníčku se slaninou a toastem, slaným dortů a koláčů, hamburgerů, na špízy, do závitků, rolád, nádivek, k houbám - Plněné žampiony s čočkou a slaninou, sýrům, do toastů, lívanců, palačinek, na pizzu, těstoviny.

 Skladování

Slaninu skladujeme v ledničce či zavěšenou v obalu v temném prostředí do 7 °C.


Reklama

 
 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Mrkvový salát Mrkvový salát
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz