Recepty - slanina

Více z Maso ».

Slanina

Recepty s slaninou  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Slanina pochází z vepřového, nejčastěji bůčku. Masitější varianty se vyrábí ze hřbetu či kýty. Vzniká naložením špeku do soli a následným uzením. Obsahuje mnoho tuku, proto bychom měli její konzumaci omezit. Díky výrazné chuti a aroma se přidává do pamlsků pro domácí mazlíčky.

 Rady při nákupu

Měli bychom vybírat slaninu pevnou, kde je co nejvíce masa. Koupíme ji v uzenářství, řeznictví, obchodech s potravinami a supermarketech. K dostání není jen samotná slanina, ale také mnoho výrobků s její příchutí, například brambůrky, celozrnné chlebíčky, krekry, tyčinky, suchary apod.

 Využití v kuchyni

Slaninu v kuchyni nejčastěji používáme buď do základů omáček, nebo k obalování zeleniny, ovoce, brambor, ryb apod. Přidáváme ji do pomazánek, polévek, omáček, k masům, do salátu - Salát z polníčku se slaninou a toastem, slaným dortů a koláčů, hamburgerů, na špízy, do závitků, rolád, nádivek, k houbám - Plněné žampiony s čočkou a slaninou, sýrům, do toastů, lívanců, palačinek, na pizzu, těstoviny.

 Skladování

Slaninu skladujeme v ledničce či zavěšenou v obalu v temném prostředí do 7 °C.

 
Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Květáková polévka Květáková polévka
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz