Recepty - ředkev černá

Více z Zelenina ».

Ředkev černá

Recepty s ředkví černou  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  Sezóna  

Ředkev je brukvovitá, kulovitá zelenina s bílou dužninou a vrásčitým povrchem barvy černého uhlí. Dorůstá v průměru až 15 cm. Pochází už ze starého Egypta. Obsahuje vitamín C, E, B a využívá se jak v kuchyni, tak jako léčivo. Pomáhá s trávením a působí antibakteriálně. Své místo má i v dietním stravování.

 Rady při nákupu

Ředkev černou koupíme ve vybraných supermarketech, bioprodejnách a farmách. Nejsnazší je si ji vypěstovat doma na zahrádce. Vybíráme napnutou zeleninu, která nenese známky ovadnutí či hniloby.

 Využití v kuchyni

Užívá se především syrová do salátů - vajíčkový salát s ředkví , pomazánek, jako příloha k masům, klobásám, pivu, do omelet, nákypů. Její chuť je podobná řepě, po tepelné úpravě tak také chutná. Můžeme ji smažit, dusit, zapékat, ale lidskému tělu nejvíce prospěje v syrovém stavu.

 Skladování

Skladujeme v chladných, vlhkých sklepech při teplotě kolem 5 °C po celou zimu.

 Sezóna

Sezóna černé ředkve začíná v dubnu a končí v listopadu.

 
Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Květáková polévka Květáková polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz