Recepty - ředkev černá

Více z Zelenina ».

Ředkev černá

Recepty s ředkví černou  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  Sezóna  

Ředkev je brukvovitá, kulovitá zelenina s bílou dužninou a vrásčitým povrchem barvy černého uhlí. Dorůstá v průměru až 15 cm. Pochází už ze starého Egypta. Obsahuje vitamín C, E, B a využívá se jak v kuchyni, tak jako léčivo. Pomáhá s trávením a působí antibakteriálně. Své místo má i v dietním stravování.

 Rady při nákupu

Ředkev černou koupíme ve vybraných supermarketech, bioprodejnách a farmách. Nejsnazší je si ji vypěstovat doma na zahrádce. Vybíráme napnutou zeleninu, která nenese známky ovadnutí či hniloby.

 Využití v kuchyni

Užívá se především syrová do salátů - vajíčkový salát s ředkví , pomazánek, jako příloha k masům, klobásám, pivu, do omelet, nákypů. Její chuť je podobná řepě, po tepelné úpravě tak také chutná. Můžeme ji smažit, dusit, zapékat, ale lidskému tělu nejvíce prospěje v syrovém stavu.

 Skladování

Skladujeme v chladných, vlhkých sklepech při teplotě kolem 5 °C po celou zimu.

 Sezóna

Sezóna černé ředkve začíná v dubnu a končí v listopadu.


Reklama

 
 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Houbová smaženice Houbová smaženice
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz