Recepty - ředkev černá

Více z Zelenina ».

Ředkev černá

Recepty s ředkví černou  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  Sezóna  

Ředkev je brukvovitá, kulovitá zelenina s bílou dužninou a vrásčitým povrchem barvy černého uhlí. Dorůstá v průměru až 15 cm. Pochází už ze starého Egypta. Obsahuje vitamín C, E, B a využívá se jak v kuchyni, tak jako léčivo. Pomáhá s trávením a působí antibakteriálně. Své místo má i v dietním stravování.

 Rady při nákupu

Ředkev černou koupíme ve vybraných supermarketech, bioprodejnách a farmách. Nejsnazší je si ji vypěstovat doma na zahrádce. Vybíráme napnutou zeleninu, která nenese známky ovadnutí či hniloby.

 Využití v kuchyni

Užívá se především syrová do salátů - vajíčkový salát s ředkví , pomazánek, jako příloha k masům, klobásám, pivu, do omelet, nákypů. Její chuť je podobná řepě, po tepelné úpravě tak také chutná. Můžeme ji smažit, dusit, zapékat, ale lidskému tělu nejvíce prospěje v syrovém stavu.

 Skladování

Skladujeme v chladných, vlhkých sklepech při teplotě kolem 5 °C po celou zimu.

 Sezóna

Sezóna černé ředkve začíná v dubnu a končí v listopadu.

 
Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Hruškový koláč Hruškový koláč
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz