Recepty - ředkev černá
Více z Zelenina ».

Recepty s ředkví černou Rady při nákupu Využití v kuchyni Skladování Sezóna
Ředkev je brukvovitá, kulovitá zelenina s bílou dužninou a vrásčitým povrchem barvy černého uhlí. Dorůstá v průměru až 15 cm. Pochází už ze starého Egypta. Obsahuje vitamín C, E, B a využívá se jak v kuchyni, tak jako léčivo. Pomáhá s trávením a působí antibakteriálně. Své místo má i v dietním stravování.
Rady při nákupu
Ředkev černou koupíme ve vybraných supermarketech, bioprodejnách a farmách. Nejsnazší je si ji vypěstovat doma na zahrádce. Vybíráme napnutou zeleninu, která nenese známky ovadnutí či hniloby.
Využití v kuchyni
Užívá se především syrová do salátů - vajíčkový salát s ředkví , pomazánek, jako příloha k masům, klobásám, pivu, do omelet, nákypů. Její chuť je podobná řepě, po tepelné úpravě tak také chutná. Můžeme ji smažit, dusit, zapékat, ale lidskému tělu nejvíce prospěje v syrovém stavu.
Skladování
Skladujeme v chladných, vlhkých sklepech při teplotě kolem 5 °C po celou zimu.
Sezóna
Sezóna černé ředkve začíná v dubnu a končí v listopadu.
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz