Recept Dušená hovězí žebra s indonéskou pepřovou omáčkou

daduuja Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Dušená hovězí žebra s indonéskou pepřovou omáčkou

Úvod

Recepty z kuchařky Dobrého kari není nikdy dost Jiřího Štifta jsou dokonalé, pro inspiraci přidávám ještě tento, ale v knize je těch dobrot daleko daleko víc :-)

Postup

Očistíme, omyjeme a nakrájíme cibuli, mrkev a citronovou trávu na větší kousky. Všechny ingredience na vaření žeber vložíme do hrnce spolu s uvedeným množstvím vody. Na prudkém ohni přivedeme k varu, poté ztlumíme plamen a na mírném ohni necháme probublávat, dokud nebude maso hotové. Maso se bude vařit asi 1,5-2h v závislosti na jeho kvalitě a velikosti (porcování). Pokud se maso bude vařit déle než po výše zmíněnou dobu, přidáme trochu vody. Maso necháme vychladnout ve vývaru. Na středním plameni necháme vyvařit na polovinu 400ml vývaru od vaření žeber. Přidáme sójovou a ústřicovou omáčku a 15 minut povaříme. Přivedeme vodu v hrnci k varu a černý pepř krátce-asi minutu-blanšírujeme. Pepř vyndáme a spolu s čerstvým máslem ho přidáme do mixéru. Zalijeme svařeným vývarem se sójovou a ústřicovou omáčkou a vše dobře rozmixujeme. Přendáme omáčku do jiné nádoby a podáváme ohřátou společně se žebry. Blanšírujeme zeleninu v osolené vroucí vodě. Na mírném plameni na pánvi rozpustíme máslo a krátce na něm orestujeme blanšírovanou a syrovou zeleninu na restování. Ke konci dochutíme bylinkami a solí. Tip šéfkuchaře Hovězí žebra většinou nemusíte zvlášť očišťovat. Pokud je na nich však velké množství nečistoty a tuku, trochu je před vařením okrájejte. Hotové maso vyjměte a vývar sceďte. Žebra vložte do jiné nádoby, zalijte je přecezeným vývarem a nechte zchladnout. Hotové maso poznáte tak, že se začne odtahovat od kosti a je měkké. Vývar nevylévejte, budete ho potřebovat na omáčku a ohřívání žeber.

Recept je z kategorií: Hovězí maso

Nahlásit recept

  • 31.07.16 vloženo
  • 3787x zobrazeno

Čas přípravy

  • 3h

Počet porcí

  • 5 porcí

Ingredience

  • Na vaření žeber:
  • 1300g hovězích žeber
  • 60g zázvoru
  • 30g česneku
  • 400g mrkve
  • 400g cibule
  • 35g celého pepře
  • 70g citronové trávy
  • 20g červené chilli papričky
  • 1 semeno badyánu
  • 81/2l vody.
  • Na pepřovou omáčku:
  • 60g celého černého pepře
  • 125ml sójové omáčky
  • 450ml ústřicové omáčky
  • 400ml vývaru z hovězích žeber
  • 250g másla.
  • Na blanšírovanou zeleninu:
  • 140g bílé ředkve, oloupané, očištěné a nakrájené
  • 4 čínská zelí bok choyi okrájená a omytá
  • 12 lusků císařského hrášku (okrojených z obou stran a zbavených vlákna)
  • 200g brokolice, očištěné a nakrájené
  • sůl na dochucení.
  • Na restovanou zeleninu:
  • 1 svazek jarní cibulky, očištěné a podélně nakrájené
  • 40g pažitky
  • 1/2 svazku čerstvého koriandru, nahrubo nakrájeného
  • 60g másla
  • sůl na dochucení.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 31.7.16 17:50

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Dušená hovězí žebra s indonéskou pepřovou omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Cibulačka Cibulačka
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Jahodový pohár Jahodový pohár

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz