Recepty - pepř

Recepty s pepřem  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Pepř je druh štiplavého koření, které se sbírá ještě nedozrálé. Existuje mnoho druhů od pepře černého, sečuánského, zeleného, barevného, kayenského nebo-li chilli až k pepři bílému. Pepř, jako mnoho dalšího koření, pochází z Indonésie, Malajsie a Indie. V historii byla jeho cena vyvažována zlatem, a proto není divu, že dnes tvoří spolu se solí základ, bez kterého se neobejde žádná kuchyně. Působí jako afrodiziakum.

 Rady při nákupu

V obchodech mezi kořením najdeme pepř drcený, mletý nebo celé kuličky.

 Využití v kuchyni

Pepř se užívá na dochucení polévek, omáček, marinád, nálevů, paštik, mas, vnitřností, ryb, ale i ovoce - jahody se zeleným pepřem či moučníků - medové koláčky s pepřem. Pepřem se obalují sýry i salámy, které díky němu získají ostřejší chuť. V restauracích si můžeme objednat steaky na pepři nebo masové nudličky v pepřové omáčce.

 Skladování

Aby neztratil mletý pepř své aroma, uchováváme ho ve skleněném ručním mlýnku, který seženeme v každém supermarketu. V dobře uzavřených nádobách i sáčcích uložených na temných místech si kuličky pepře uchovávají své vlastnosti až tři roky, mletý maximálně jeden rok.


Reklama

 
 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz