Recepty - pepř

Recepty s pepřem  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Pepř je druh štiplavého koření, které se sbírá ještě nedozrálé. Existuje mnoho druhů od pepře černého, sečuánského, zeleného, barevného, kayenského nebo-li chilli až k pepři bílému. Pepř, jako mnoho dalšího koření, pochází z Indonésie, Malajsie a Indie. V historii byla jeho cena vyvažována zlatem, a proto není divu, že dnes tvoří spolu se solí základ, bez kterého se neobejde žádná kuchyně. Působí jako afrodiziakum.

 Rady při nákupu

V obchodech mezi kořením najdeme pepř drcený, mletý nebo celé kuličky.

 Využití v kuchyni

Pepř se užívá na dochucení polévek, omáček, marinád, nálevů, paštik, mas, vnitřností, ryb, ale i ovoce - jahody se zeleným pepřem či moučníků - medové koláčky s pepřem. Pepřem se obalují sýry i salámy, které díky němu získají ostřejší chuť. V restauracích si můžeme objednat steaky na pepři nebo masové nudličky v pepřové omáčce.

 Skladování

Aby neztratil mletý pepř své aroma, uchováváme ho ve skleněném ručním mlýnku, který seženeme v každém supermarketu. V dobře uzavřených nádobách i sáčcích uložených na temných místech si kuličky pepře uchovávají své vlastnosti až tři roky, mletý maximálně jeden rok.

 
Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Jahodový pohár Jahodový pohár
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Reveňový koláč Reveňový koláč
Bazalkové máslo Bazalkové máslo

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz