Recepty - mango

Více z Ovoce ».

Mango

Recepty s mangem  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Mango je exotické ovoce, které se u nás více rozšířilo až v posledních deseti letech. Původně pochází z Asie. Jde o nasládlé zeleno-červené plody Mangovníku s oranžovou dužninou. Obsahují značné množství cukru, diabetici by měli jeho konzumaci omezit na minimum. V kosmetice se výtažky z manga přidávají do tělových mlék, šamponů, masek, peelingů a krémů.

 Rady při nákupu


Příliš tvrdé plody nám mohou doma dozrát při pokojové teplotě. Jakmile na omak změknou, můžeme je začít konzumovat. Pozornost při nákupu bychom měli věnovat černým tečkám či známkám hniloby. K dostání je též mango sušené, které se také přidává do směsí sušeného ovoce a je velmi sladké.

 Využití v kuchyni

Před použitím mango oloupeme a odstraníme pecku. Takto upravené zpracováváme do pěn, krémů, moučníků, mangového čatní, salátů, k drůbeži, rybám, sýrům, sušené uzenině. Lahůdkou je Mango flambované . Lze ho nakládat do sladkých nálevů. Mango je oblíbenou příchutí bonbonů, nanuků, lízátek, žvýkaček, čajů a zmrzlin. Nejvíce se objevuje při přípravě pokrmů v Indii a Karibiku.

 Skladování

Plody skladujeme na suchém, chladném místě nebo v chladničce. Sušené plátky uchováváme při teplotě do 20 °C.

 
 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz