Recepty - amasaké

Původ amasake: Japonsko

Recepty s amasake  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  Víno a amasaké  

Amasaké je druh fermentované rýže, obiloviny či jejich kombinace zpracované do podoby sladkého dezertu či krému. Připravuje se z naklíčených usušených krup, pšenice ozimé, rýže a jáhel. Je vhodné pro makrobiotiky, diabetiky, vegetariány a vegany (nikoliv však pro celiaky). Amasaké podporuje trávení a vstřebávání živin, nezatěžuje slinivku břišní. Pochází z Japonska.

 Rady při nákupu

Amasaké lze koupit i hotové přímo v prodejnách se zdravou výživou nebo japonskými potravinami.

 Využití v kuchyni

Amasaké lze snadno připravit i doma z dostupných obilovin. Dá se pak použít samostatně jako kaše nebo jako sladidlo do koláčů a buchet. Servíruje se s ovocem a s kořením, které doplní sladkou chuť amasaké o jiný rozměr. Doporučujeme štiplavější zázvor či lehce nahořklou skořici nebo vanilku.

 Skladování

Amasaké se nemusí uchovávat v lednici, když klíčí, ale po jeho zpracování a otevření již ano. Pak je potřeba ho uchovávat chladu a sníst do týdne. Obiloviny musí být skutečně řádně suché, jinak mají sklon plesnivět.

 Víno a amasaké

Do amasaké se může přidat i kapka alkoholu, např. rulandské šedé. V kombinaci s japonským jídlem se hodí saké, pálenka z rýže.


Reklama

 
 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz