vinan draselný

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
Labužník Anika02
66 příspěvků 03.06.05 20:53
vinan draselný

Dobrý den, mam v jednou receptu na dort pouzit jako surovinu kysely vinan drasely a bohuzel nevim co je to, ani kde se to da sehnat nebo cim se to da nahradit. Muzete mi prosim nekdo poradit. Diky


Reklama


Reklama

Reakce:
 
penda
4752 příspěvků 03.06.05 21:32
vinan draselný...

…neboli vinný kámen neboli cream of tartar …stabilizátor, E336…stejně jak v odkaze radí esme, nelámala bych si s tím hlavu a nedala bych ho tam ;-)

 
esmeralda
4813 příspěvků 04.06.05 00:25
vinan draselný

Aniko, nevím o jaký dort jde. Jestli jde o dort s našlehanými bílky, jako stabilizátor funguje lžička obyčejné citronové šťávy. Ale jak radí Penda: nelam si s tím moc hlavu…

 
Lassienka
409 příspěvků 04.06.05 07:02
Aniko,

prodiskutovala jsem s muže chemikem. Jedná se o sůl kyseliny draselné, prý se to dá normálně koupit v drogerii. Je to prý normálně jedlé. Dokonce mám pocit, že u nás v Tetě to mají…

 
Lassienka
409 příspěvků 04.06.05 07:06
Ještě

mě napadla jedna věc. Jestli to fakt potřebuješ na ztužení bílků, tak já mám v jednom americkém receptu to, že do nich dám ztužovač šhačky, pak se to normálně peče. Taky jsem koukala jak jelen, ale ono to funguje.

 
Labužník Anika02
66 příspěvků 06.06.05 12:56
...

diky za pomoc, radeji to vyzkousim s tim ztuzovacem nebo s citronovou stavou. Ja na tu chemii nejsem


Reklama

 Váš příspěvek
Další podobná témata podle názvu

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz