Dobrý den, mam v jednou receptu na dort pouzit jako surovinu kysely vinan drasely a bohuzel nevim co je to, ani kde se to da sehnat nebo cim se to da nahradit. Muzete mi prosim nekdo poradit. Diky
vinan draselný
…neboli vinný kámen neboli cream of tartar
…stabilizátor, E336…stejně jak v odkaze radí esme, nelámala bych si
s tím hlavu a nedala bych ho tam
Aniko, nevím o jaký dort jde. Jestli jde o dort s našlehanými bílky, jako stabilizátor funguje lžička obyčejné citronové šťávy. Ale jak radí Penda: nelam si s tím moc hlavu…
prodiskutovala jsem s muže chemikem. Jedná se o sůl kyseliny draselné, prý se to dá normálně koupit v drogerii. Je to prý normálně jedlé. Dokonce mám pocit, že u nás v Tetě to mají…
mě napadla jedna věc. Jestli to fakt potřebuješ na ztužení bílků, tak já mám v jednom americkém receptu to, že do nich dám ztužovač šhačky, pak se to normálně peče. Taky jsem koukala jak jelen, ale ono to funguje.
diky za pomoc, radeji to vyzkousim s tim ztuzovacem nebo s citronovou stavou. Ja na tu chemii nejsem
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
